אוקיי... ביום אחד קפצנו מ-25 אורחים

beagle

New member
אוקיי... ביום אחד קפצנו מ-25 אורחים

בראש השנה ל- 40... צריכה רעיונות לקינוחים מרשימים מאד, רצוי כאלה הכוללים בתוכם שוקולד, לאו דוקא עוגה, ופרווה... התקלתי אתכם? לא נורא, אני צריכה להכין את הקינוח לארבעים איש... לא יודעת למה כל פעם המספר גדל, למרות שאני עושה מאמצים לא להתחתן ולהביא ילדים משלי לקראת החגים
 
איך? איך? איך?

איך מתארגנים לכמות כזו של אורחים? איך בכלל מגיעים למצב של מוזמנים בכמות כזו? אז מה עוד פעם העשתונות ילכו לך לאיבוד? לי הם הלכו רק מלקרוא את ה"קפיצה" הזו (למרות שגם לפני הקפיצה זו הם התבלבלו לי)
 

beagle

New member
איך? בקלות!

חושבים שיש רק 25 איש. שזה נראה מעט יחסית, וצריך עוד כדי להרגיש "שולחן מלא של חג". אז מתקשרים לעוד כמה קרובי משפחה, שאומרים שהם ישמחו לבוא, רק הם יביאו עוד כמה חברים איתם, והופ! ארבעים איש. שטויות, ההתארגנות זה לא נורא. רק הרעיונות לקינוח זה בעיה... חשבתי על משהו כזה: אפרסק מקולף שקצת בושל ביין וסוכר, חצוי לשתיים. בשקע הפנימי ילך כדור טראפלס. האפרסק ינוח על עוגית שוקולד בצורת פרח. מסביב איזה שהוא פאטיסייר (ראיתי מתכון לפאטיסייר הל שאני רוצה לנסות). ואולי עוד קישוט קטן של שוקולד (אחרי שקניתי במיסטר קייק את השקפים המצויירים יש לי חשק למרוח שוקולד, והם כבר יושבים אצלי המון זמן). השאלה - האם יש טראפלס ללא שמנת? האם ניתן להכין פאטיסייר ללא מוצרי חלב? פאטיסייר נורמלי, הכוונה. חוץ מזה אני אצטרך עוד משהו, אז למי יש רעיון לעוגה מרשימה פרווה? עם פירות, אולי? אבל הדגש על מרשימה.
 

Crazy_Bitch

New member
תעשו כמונו...

אצלנו זה ככה כמעט כל שנה, והרבה יותר פשוט וקל, זה להפיל את זה על הצאצאים (ובמקרה זה: עלי!). אז באמת שאין לי בעיה לבשל, אפילו בכיף, וככה גם הרבה חברה צעירים אחרים. אז הורים וגם הורות (רק לא אמא שלי!), פשוט סחבו את כל הזאטוטים למטבח ותתחילו לחלק פקודות. במקרה של בעייתך הקלה, אגסים ביין זה מתכון מגניב ונחמד, אפשר גם להוסיף רוטב שוקולד... אפשר להכין פאי תפוחי עץ, עם בצק פריך והכל, להשגיע קצת והוא יוצא מדהים. לקהל הבוגר, אפשר להכין כל מיני משקאות בסגנון הדקירי- דקירי מנגו למשל, קצת קישוטים, כוסות יפות...
 

keren1

New member
בייגל .... עם כמות כזאת מי צריך

חברים.....משפחה.... אני מכינה סלט פירות (חשבתי להגיש בכוסות מרטיני) עם רוטב של דבש ונענש. וגם להכין מנות אישיות של פרפה קלבאדוס (של בני סיידא שענת סקילי הביאה). אבל ל- 40 איש זה לא ראש השנה זה פסח (...יציאה מצרים). אפשר ללכת על פרפה. להכין בתבניות אינגליש קייק ואז פשוט לפרוס בצלחות ולקשט ולהגיש כמנה אישית. אני מוכנה לעבור על ספרי הקינוחים בבית ולהודע לך...
 

shiri s

New member
ביגלוש, יש בידיעות 7 ימים מתכון של

פנקוטה עם תפוחי עץ מזוגגים שנראה לי מאוד מרשים, אך איני זוכרת אם זה חלבי (אולי יש אפשרות לשמנת פרווה). בכל מקרה, אם תרצי את המתכון אכתוב לך אותו אחה"צ, כי הוא בבית. ומתי את באה לקטוף רימונים בשרניים וסקסיים?
 

keren1

New member
את הדבש?????

אולי את מתכוונת לחותמת? בכיתוב של הדבורה בסימנים רשום בזזז => שנה עם הרבה בזזז (שגם נראה כמו דבורה) KAPISH?
 

tidhar

New member
../images/Emo46.gif

HA INYAN MOOKAR KOL ROSH SHANA VE KOL PESACH KEN YIRBOO AVAL BE VEITAM.
 

חנהפ

Active member
פשוט, אבל טעים מוס שוקולד בכוסיות

חד פעמיות על רגל, אפשר להכין מראש , נשמר יופי במקרר מכוסה בנילון נצמד וטעים. 1/4 מרגרינה מומסת 300 גר´ שוקולד מריר 1/4 כוס סוכר גם להמיס, להוסיף קוניאק ואבקה קפה נמס, לא גבישי כשמתקרר להוסיף 8 חלמונים 8 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לערבב את העיסות ולחלק לכוסיות נדמה לי שיוצא בערך 15 כוסיות אפשר לעיטור עלה שוקולד חוץ מזה ראיתי אתמול החצי חינם אריזה של כוסיות שוקולד שניתן לזלף לתוכן מוס שוקולד או מוס תות או מנגו רעיונות נוספים:בלינצ´ס ממולאים באגוזים וקרם שוקולד מעל פחזניות במילוי כדור גלידה ורוטב שוקולד מעל
 

kisses

New member
גלידת ריבת חלב עם פסי פאדג´ שוקולד

גלידת ריבת חלב עם פסי פאדג´ שוקולד לגלידה: 6 חלמונים 1/3 כוס סוכר 11/2 כוסות חלב מיכל שמנת מתוקה 3/4 כוס ריבת חלב לפאדג´: 3/4 כוס שמנת מתוקה 1 כוס סוכר 1/2 כוס מים 75 גרם שוקולד מריר 3 כפות מים חמים * מכינים את הגלידה: מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף בהיר ותפוח. שמים את החלב, השמנת וריבת החלב בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בכף עץ. מיד לאחר הרתיחה מכבים את האש. * יוצקים בזרם דק תוך כדי ערבוב את תערובת החלב לחלמונים ומחזירים שוב לסיר. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך מעט ומצפה את הכף בשכבה אחידה ולא שקופה. * מקררים היטב ושמים במכונת הגלידה. * מכינים את הפאדג´: מרתיחים את השמנת ומסירים מהאש. מבשלים בסיר נפרד את הסוכר והמים עד לקבלת קרמל בצבע חום עמוק. מסירים מיד מהאש. * מתרחקים מהסיר ויוצקים בזהירות רבה את השמנת החמה לתוך הקרמל. התערובת מבעבעת ועשויה להתיז, וצריך מאד מאד להיזהר לא לקבל כוויה. כשהבעבוע נרגע שמים על להבה נמוכה ומערבבים דקה או שתיים, עד לקבלת קרם אחיד. * מסירים מהאש ושוברים פנימה קוביות שוקולד מריר. מערבבים שוב ומצננים מעט. * כאשר הגלידה מוכנה יוצקים שליש מהכמות לתוך קערה ועליה שליש מכמות הפאדג´. שוב שליש גלידה ועליה שליש פאדג´ ולבסוף את השליש האחרון ועליו את שארית הפאדג´. מערבבים בזהירות לקבלת פסי שוקולד ומקפיאים (לא לערבב הרבה!). דולסה דה לצ´ה - מתכון בסיסי בעיברית נקרא המתכון ריבת חלב. את הדולסה ( קיצור חיבה של "דולצ´ה דה לצ´ה" מכינים בחורף, רק שתדעו. הדולסה הוא משהו מיסטי, קשה שלא לאהוב אותו ואין לדעת איך הוא יצא... חשוב לדעת שאת הטעם הארגנטינאי המקורי קשה לשחזר כי החלב שם שונה לגמרי מהחלב שלנו. 2\1 ליטר מים 2\1 כוס סוכר 2 ליטר חלב %3 4\1 כוס כפית סודה לשתייה חבילת ג´ולים כפית תמצית וניל משובחת ( אם רוצים) 1.מרתיחים בסיר בישול גדול וכבד את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. 2. בסיר ניפרד מרתיחים את החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה לסירופ הרותח. שמים את הג´ולים כדי שיצרו ערבוב קבוע בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים לא מכוסה כשעתיים ומדי פעם מערבבים כדי לוודא שהחלב לא נידבק לתחתית. 3. מערבבים את הסודה לשתייה עם רבע כוס מים ומוסיפים לסיר. בסיר נהייה קצף, בוחשים בכף עץ עד שכל הקצף נעלם. מבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי, עד שהריבה מקבלת צבע חום בהיר ועמוק וכשמטפטפים אותה בכף נוצרות טיפות ארוכות ומיתמשכות. 4. מוסיפים תמצית וניל אם רוצים. מצננים מעט ומעבירים לצינצנות נקיות. מאחסנים במקרר. יש לה אורך חיים רב והיא יכולה להחזיק אפילו מספר שבועות.
 

לישר

New member
beagle תשתמשי בשנמת ריצ´ ואז הכל

פרווה. עוגה מאוד טובה שנוסתה ע"י מס´ בנות כולל אותי וקצרה מחמאות היא: עוגת פרג ומוס שוקולד - פרווה חשוב להשתמש בפרג טרי, שנטחן סמוך ככל האפשר לזמן האפייה (ניתן לקנות פרג טחון טרי ולהקפיא והשתמש בעת הצורך). החומרים לעוגה: 1 כף קמח 1/3 כפית אבקת אפייה 25 גר´ מרגרינה ללא מלח 25 גר´ שוקולד מריר 1 כפית מים 6 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 2/3 כוס (75 גר´) אגוזי לוז או שקדים קצוצים דק 3/4 1 כוס (160 גר´) פרג טחון טרי 1/3 כוס ליקר שוקולד החומרים למוס שוקולד: 25 גר´ מרגרינה 125 גר´ שוקולד מריר 1 כף מים 2 ביצים 2 כפות סוכר הכלים: תבנית אפייה קפיצית, בקוטר 26 ס"מ משומנת. אופן הכנת העוגה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד. 3. בסיר קטן ממיסים את המרגרינה עם השוקולד והמים על האש נמוכה, תוך בחישה ומניחים הצד. 4. בקערת מערבל גדולה מקציפים את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 5. מוסיפים פנימה תוך כדי הקצפה את האגוזים הקצוצים, הפרג, ליקר השוקולד ותערובת השוקולד המומס. 6. בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים לאט ובהדרגה את שארית כמות הסוכר , מקציפים עד לקבלת צף יציב וגמיש. 7. מערבבים כ-1/3 מכמות החלבונים המוקצפים אל תוך תערובת הפרג,ולאחר מכן מקפלים פנימה את שארית החלבונים. לבסוף, מקפלים את תערובת הקמח. 8. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30 דק´ עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש ונקי. * מוציאים את העוגה ומצננים בתבנית מעל לרשת.כשהעוגה צוננת, משחררים את התבנית. אופן הכנת מוס השוקולד: 1. בסיר בינוני ממיסים את השוקולד עם המרגרינה והמים מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב. מסירים מהאש ומניחים בצד. 2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם כף סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. יוצקים פניה את התערובת השוקולד המומס, תוך הקצפה. 3. בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים לקצף לבן. מוסיפים בהדרגה את כף הסוכר שנותרה, עד לקבלת קצף יציב. 4. מקפלים בעדינות את הקצף החלבונים אל תערובת החלמונים והשוקולד. 5. יוצקים את המוס מעל לעוגה בשכבה אחידה. כשהמוס קר ניתן לקשט בזילופי שוקולד לבן מומס או בתלתלי שוקולד מגורד.
 
למעלה