אופני caloi bossa nova

אופני caloi bossa nova

מישהו יכול לספר לי עליהם?
מבחינת משקל, חלודה, איכות...
מדובר באופני נשים יד שניה.
כמה הם עולים חדשים? וכמה אמורים לעלות יד שניה בערך?
88למה אני צריכה לשים לב כשאני קונה?
תודה!!

steiff

New member
אופני נשים פשוטים מאד

אבזור בסיסי.
היחוד של האופניים הוא הגיאומטריה המותאמת למבנה גוף נשי (פלג גוף עליון קצר יחסית לרגליים).
מחיר משומש? להוריד חצי ממחיר חדש.
חלודה זו לא בעיה באופנים מאלומיניום. את חלקי מערכת ההינע העשויים פלדה צריך לשמן בכל מקרה כך שלא נוצרת בהם חלודה כל עוד הם מתוחזקים כראוי.
מה שהכי חשוב , לפני ענייני משקל, מחיר וחלודה, זה אם האופניים נוחים או לא. זה המדד היחיד שבאמת חשוב. לא נוח - לא קונים.

תודה על תשובתך

רק מישיבה בלבד הם היו לי מאד נוחים, ברור שאני צריכה לעשות איתם סיבוב לפני.
יש לך מושג כמה עולים חדשים? הוא רצה עליהם 500 (זה מוכר בחנות של תיקוני אופניים), חשבתי לנסות להוריד ל400.
ואם כבר מדברים, מה זה אומר לשמן את מערכת ההינע, ובכלל לתחזק?
מותר להשאיר אופניים בחוץ? בגשם, בשמש..?

תודה

steiff

New member
500 זה מחיר בסדר

תצליחי להוריד ל-400 והנה הרווחת שתי מנות פלאפל, או שתקני בזה קסדה לבטיחות.

אופניים אפשר להשאיר בשמש ובגשם. הצבע אולי קצת ידהה, הגומי בצמיגים יתייבש. חלקי פלדה חשופים יגדלו שפם ג׳ינג׳י של חלודה. אבל רוב הסיכויים שהם לא יספיקו להתיישן כי אופניים שנשארים בחוץ נוטים להיגנב.

שימון מערכות הינע מתייחס בעיקר לשרשרת. קונים בחנות האופניים בקבוקון של שמן ״יבש״ ומזליפים על השרשרת פעם בשבועיים-חודש (תלוי כמה רוכבים). ואת העודף שמטפטף מהשרשרת מנגבים במטלית. שאר החלקים צריכים תחזוקה שנתית או תחזוקת שבר. מביאים למכונאי פעם בשנה שיעבור על המערכות, יפתח ויגרז מה שצריך לגרז, יחליף מה שצריך להחליף ויתן לך בחזרה אופניים ״כמו חדש״. כמובן שתחזוקת בלאי כמו פנצ׳ר או צמיג/רפידות מעצור שהתבלה מתקנים לפי הצורך.

תודה רבה!!

איפה אתם מאחסנים את האופניים בבית?
יש לנו גינה פרטית שמוקפת גדר וחשבתי שזה יכול להיות מקום טוב, אבל עדיין עם חשש מה.
הבית שלנו פיצפון ממש, אני מדמיינת אופניים כאלו בבית כמו פיל בתוך כלוב מחרסינה (או איך שאומרים את הפתגם..
)

steiff

New member
במחסן

נעולים בשרשרת לשאקל שמקובע לבטון של הרצפה, ועל כל זה מנעול נוסף.
זה מה שהביטוח דורש.

עם שרשרת מספיק חזקה שמקובעת לקיר או לנדל׳ן אחר אפשר להשאיר אופניים בחוץ.
בבית אפשר לתלות אופניים מהתקרה עם וו.

זכיר

New member
כל שרשרת אפשר לחתוך

אם מחוסר ברירה עלי לקשור אופניים במרחב הציבורי (מכולת, סידורים), אז שרשרת שתרתיע גנב ספונטני (אחד שרואה הזדמנות בדמות שרשרת שאפשר לפצח במשיכה חזקה עם עם אבן גדולה מהגינה), ולוקח איתי את האוכף.
&nbsp
כל דבר שנשאר מחובר לאופניים ללא ריתוך (משאבה, תיק אוכף, מראה ואפילו נצנץ בחמישה שקלים. במקרה הרע גם הגלגל הקדמי שמתפרק בצ'יק או הגלגל האחורי שמתפרק בצ'יק צ'ק ובמקרים מיוחדים גם המערכות, כולל כידון.) הוא בבחינת הפקר. קחי בחשבון. שאי תפילה קצרה והמנעי משימוש באופניים יקרות ללב או לכיס בארועים כאלו.

enigo

New member
פיל בחנות חרסינה

ומנסיוני הכי חשוב זה לקשור אותם פשוט מחוץ לשדה הראיה. מה שלא רואים - לא גונבים.
אגב, יש היום לא מעט מחסני גינה בגודל שמתאים לאופניים ויענו להגדרה.

למעלה