אופניים חשמליות ?

nifkin

New member
אופניים חשמליות ?

היי
לא כותבת כאן הרבה מהסיבה הפשוטה שלא היה לי זמן עד עכשיו. הבנים כבר בני 11 חודשים ובסוף אוגוסט התחילו ללכת למעון. הייתי בטוחה שהיום אני אהיה כבר משועממת מרוב זמן פנוי אבל בין החגים לימי המחלה שלהם נראה שלא הרבה השתנה בנתיים

הסיבה שאני כותבת היא אחרת, יצא לי לטייל שבוע שעבר עם הבייבי ג'וגר בתל אביב ועצרה אותי בחורה רכובה על אופניים חשמליות כשגם מקדימה על הכידון וגם מאחור מחוברים לה מושבי ילדים והיא הסיעה את התאומים שלה בני השנה ו4 כך ברחבי העיר (כמובן עם קסדות על שלושתם) היא אמרה לי שמרגע שרכשה את האופניים גם בהמלצת אמא לתאומים החיים שלה השתנו פלאים ובמקום להיגרר עם העגלה היא יכולה היום לחצות את העיר בקלות ובמהירות ולהגיע כך לכל מקום.
אני חייבת לציין שממש נדלקתי על הרעיון, אמנם אני לא בטוחה שאני מרגישה בטוחה מספיק להרכיב שני ילדים על אופניים ובמקרה שלי הילדים עדיין לא הולכים אז די קשה להתנייד איתם אחרי ההגעה ליעד ללא עגלה. אבל זה היה נראה קל פתאום להתנייד עם שני ילדים. אציין שאני בשלב הזה הייתי עם ילד אחד בעגלה והשני ביד כיוון שהוא סרב לשבת בעגלה

האם עוד מישהי כאן שמעה או אולי היא בעצמה בעלה אופניים חשמליות ? ומה דעתכן על הפתרון הזה? הייתן הולכות על זה?

למה דווקא חשמליים?

לפחות תעשי מזה קצת כושר...

אבל ברצינות, בשכונה שלנו יש לה מעט כאלה, לא רק לתאומים, גם לסתם אחים, אבל אני לא אוהבת את זה מבחינת בטחון. נראה לי מסוכן מאוד.

אם תחליטי שכן, את לא חייבת אופניים חשמליים, כל אופניים מתאימים לזה.

nifkin

New member
הרעיון הוא להפחית במאמץ

נכון שרכיבה על אופניים היא מאוד בריאה, וגם טיול עם עגלה שיש בה שני ילדים, אבל אני מתגוררת בגבעתיים ואולי נשמעת מפונקת אבל ממש ממש קשה לי עם העליות בעיר הזו וכל פעם שאני מחזירה אותם מהגן הבייתה אני צריכה כמה דקות התאוששות.
אני מחפשת פתרון שיקל עלי ולצערי רכיבה על אופניים לא חשמליות לא מתאימה לי

בעלי מנסה לשכנע אותי לעשות זאת

עכשיו כשעברנו דירה והגנים של הילדים כבר לא מול הבית... לדעתו זה פתרון אידאלי לקחת ולהחזיר את הילדים מהגנים במקום להשאיר אוטו בבית רק למטרת נסיעה של חמש דקות. ועוד ש אצלנו אפילו שבילי אופניים ייעודיים בסביבה. לי זה נשמע עוד אחד מהרעיונות היצירתיים מדי עד הזויים שלו, ופסלתי את העניין על הסף בלי בכלל לשמוע פרטים... אבל עכשיו כשאת מספרת שאשכרה ראית מישהי עושה את זה אני מתכוונת לחזור לבעלי ולבדוק את העניין לעומק

zappozappo

New member
מצד אחד נשמע מדליק ,אבל מצד שני נשמע

לי לא בטיחותי בעליל(למרות הקסדות) .
אופניים חשמליות הן על התפר בין אופניים לקטנוע ועדיין אין תקנות לגביהן(שמעתי שהתחילו לגבש עמדה במשרד התחבורה לגביהן)
מפחידה אותי הקלות שבה ניתן ליפול או להפצע מהם.
אבל זו רק אני ודעתי (פולנייה ופחדנית)אם כבר מעדיפה קולנועית כמו בקיבוץ:)

נילולים

New member
אני נוסעת עם הבנים על אופניים- אבל על רגילות

ביקשתי למתנת יום הולדת שלי אופניים איכותיים וטובים כדי שאוכל לקחת אותם כך למעון כל יום.
הם היו בני שנה ושמונה בערך אז כשהתחלנו, זה לא קרה בקלי קלות... לקח זמן עד שהם התרגלו לנסוע על אופניים ולא פחדו
וגם לי לקח זמן ללמוד איך לרכב עם 2 ילדים על האופניים, זה לא כזה פשוט ואפילו די מפחיד בהתחלה
אבל עכשיו אנחנו מבסוטים לאללה, נוסעים ככה למעון כל יום ומגיעים בצ'יק, ובכיפור עשיתי אתם אפילו טיול ארוך עד לחוף הים

בכל אופן, הייתי מחכה עד שילכו באופן יציב,
כי אחרת כל עניין העמסה על האופניים וההורדה הופך כמעט בלתי אפשרי

אני מרכיבה את שניהם בתל אביב

אחד מקדימה אחד מאוחרה. מקדימה יש סל עם הדברים שלהם וככה אני לוקחת אותם לכל מקום..
אין לי אופניים חשמליות לצערי אבל ככה אני מרויחה ספורט.
אני ממש לא מפחדת מזה .זה נותן לי עצמאות מלאה להסתובב בכייף בכל העיר.

sefia

New member
איך מורידים/מעלים אותם ?

חייבת להבין איך זה עובד כי הרעיון עבר לי גם בראש

zappozappo

New member
גם אני לא מצליחה להבין איך ניתן להוריד

ולהעלות אותם,בפרט שהם כל כך קטנים ולא הולכים..

sefia

New member
במקרה שלך זה נראה לי מסובך מדי

אלא אם כן יש מישהו שעוזר לך לעלות איתם לאופניים ופוגש אותך בנקודת היעד

יש מין עגלה שמתחברת לאופנעיים

בגרמניה משתמשים בהם המון זה
נראה לי מאד בטחותי ובמיוחד שיש שבילים לאופניים בלבד
אם הייתה לי אפשרות זה מה שגם אני הייתי עושה

נדלקתי על הרעיון

איזה יופי של רעיון!

וגם המילה אופנעיים מדליקה!
מעניין אם בכרכרונת הזו יש חגורות בטיחות

sefia

New member
יש. פעם בדקתי.

מה שקצת ביאס אותי זה שזה על הרצפה ממש ובעצם הילדים "אוכלים" את כל הפיח של המכוניות מהכביש (בהנחה שאת לא נוסעת בשביל אופניים פסטורלי בפארק אלא משתמשת בזה להתנייד בעיר)

יש חגורת בטיחות בדקתי

לגבי הפיח מהמכוניות, בדרך כלל אמורים לנסוע על שבילי אופניים לשם זה מיועד
וגם סוגרים את הסוכך שמעל ואז לא נכנסים פיח.
בברלין שהייתי עכשיו כולם נוסעים עם זה

למעלה