אופנוע מעשן!

oferGPZ

New member
אופנוע מעשן! ../images/Emo4.gif

היי מה המצב? אז ככה.. האופנוע שלי -GS500 שנת 93 ממש סטלן לאחרונה.. מעשן בקביעות! (2-3 קופסאות ביום..)
סתם עכשיו ברצינות..אני בטוח שמי שמגיע בקביעות לאימון מגרש בראשון רואה איזה GS שחור וקצת צהוב משאיר שובל עשן לבן (אי אפשר לפספס)
בכל מקרה.. העישון התגבר לאחרונה..(מדובר בעשן לבן!!) והוא מופיע ומתגבר כאשר אני בהילוך 2 או 3 בסל"ד 5-8 ככה ובעיקר כשאני עוזב את ידית הגז(מישהו אמר בלימת מנוע?
) כשאני "נותן בגז" ומושך מצערת למעשה.. לא יוצא עשן.. עכשיו השאלה שלי - האם עישון שכזה מרמז על סוף חיי המנוע ובכלל על צורך מיידי לטיפול כלשהו - אוברול עלין?? רינגים?? משהו?? לא מזמן נבדקה קומפרסיה - 160 צד ימין 140 צד שמאל. במידה יתקיים דיון על אוברון עליון (רינגים בוכנות וכו..) אשמח מה הסכום שאצטרך להוציא על כזה דבר.. או בכלל עוד רעיונות דעות וניסיונות של אנשים יתקבלו בברכה!
ביי בנתיים עופר.

45degrees

New member
נראה לי עם החלקים והעבודה

שיהיה לך קשה לצאת בפחות משישיה. בייחוד אם יתגלה שגם למטה המצב לא משהו... מצד שני - ואראדרו יכול לענות הרבה יותר מדויק לשאלה הזו.

yidan

New member
אני יודע שאם נכנס שמן אז יוצא

עשן שחור ואני חושב שיש יותר מידי דלק בתערובת יוצא עשן לבן יותר

45degrees

New member
הפוך - דלק גורם עשן שחור ושמן- לבן.

חוץ מזה שלפי הקומפרסיה אתה כבר יודע מה המצב - גרוע. עכשיו - המנוע ישן, ולכן ברגע שתפתח - צפה להפתעות. בכלל - להרים צילינדרים ולא לבדוק מה קורה עם ההילוכים שני שלישי בגיר?

yidan

New member
צודק התבלבלתי

סליחה עם הטעתי מישהו אני צריך לחזור על החוברת של התיאוריה..

C O L T

New member
הזדמנות מצויינת לתת בקידום מכירות

אין כמו אוברול חינם ל-GS כדי לעשות פרסומת למוסך!

oferGPZ

New member
../images/Emo2.gif

דבר ראשון תודה על התגובות.. ושישיה?!?
מנוע חדש עולה 4-5 לא?? מה לגבי שיפוץ מנוע עליון? על זה דיברת ? או על אוברול כללי למנוע? שוב.. תודה מצפה לעוד תגובות.. לילה טוב

ליאורEN

New member
לא חייב לעשות אובראול,תברר מה המחיר

של מנוע מיבוא לפי דעתי יצא יותר זול.(ניסיון אישי לפני כמה שנים) החלפת מנוע לא תשבית לך את האופנוע לכמה ימים/שבועות,יום עבודה אחד+משרד הרישוי ומנוע נוסף שנשאר לחלקים.

luckies

New member
עדיף מנוע משופץ\ייבוא

כמו שאחי אמר,אם אתה מאזור הצפון ידוע לי על מוסך אחד לפחות שיש לו 2 מנועים למכירה בסביבות ה-3.5 אלף ש"ח כולל עבודה וכל הכאב ראש. צור קשר אני ישמח לעזור

villain

New member
כמה סיבות יכולות לגרום לעשן לבן.

לפני שאתה מחליף את המנוע תבדוק את רמת השמן במנוע.אם רמת השמן גבוהה מידיי יכול להיות ששמן עודף נדחף לרינגים ונשרף. יכול להיות שהבעיה ברינגים עצמם ותצטרך להחליפם.יכול להיות שהבעיה היא בשסתומים או באטמים.ועוד הרבה סיבות אחרות הקשורות במנוע(בלאי). ד"א לא אמרתה כמה עשה המנוע. תברר אצל סוזוקי מתי עושים בדרך כלל אוברול.

villain

New member
מה שאני מתכוון.

יכולות להיות הרבה סיבות לעשן לבן. לא צריך ישר להחליף מנוע. קפוץ למוסך אמין וטוב. וקבל דיאגנוזה.יכול להיות שהבעיה היא אחת הבעיות שציינתי וניתן לטפל ולפתור.

M a x

New member
לפני שאתה מכניס עצמך לסרטים מיותרים

ספר לנו מה צריכת השמן ל 1000 ק"מ ובאיזה שמן אתה 10/40 15/50 וכו'...

oferGPZ

New member
אז ככה..

המנוע עשה אכן הרבה ק"מ 109000 ק"מ.. אני משתמש ב 10W40 והצריכה גבוהה..לא יודע באופן מדוייק אבל בנוסף לזה שהוא מעשן הוא גם שותה..
תודה לכולם.. עוד שאלה ..הדיאגנוזה מן הסתם תכלול פתיחת מנוע עליון\תחתון או מה שזה לא יהיה.. מה הסכום לצעד חביב שכזה? תודה ביי

45degrees

New member
תבין טוב:

לפתוח מנוע ולהחליף רכיבים פגומים עולה יותר מאשר לתקן מנוע קיים עם רכיבים מהיבואן. זה קורה בגלל המיסים הגבוהים והמונופול של היבואנים. בקיצור- אם המנוע גמור - לפעמים עדיף להחליף מנוע. מה שכן - אם אתה מחליף מנוע - אפשר את המנוע הגמור במחיר מציאה? יש לי איזה פרוייקט עתידי, עבודה של כמה חודשים רק על המנוע - זה עשוי להתאים.

M a x

New member
כמה דברים....

ידוע שצריכת שמן תהיה גבוהה יותר בשימוש של שמן 10/40,במיוחד באופנוע כמו הGS שידוע כצרכן שמן לא קטן. אין שום סיבה להשתמש בשמן 10/40 בארץ הוא פשוט מתאים פחות מה- 15/50. נסה להחליף קודם כל שמן ל 15/50 ואז ראה מה צריכת השמן, ייתכן שתוכל להמשיך לחיות עם הבעיה עוד תקופה ארוכה,מבלי להוציא כסף על אוברול מיותר.

להלן תשובתי:

1. מחיר העבודה הוא 1000 ש"ח. 2. זה המחיר לחלק עליון אוברול. 3. לא כולל חלקים . צריך חלקים מקוריים בלבד. מעופר אבניר. נפרק ואז נראה מה צריך להחליף. מקווה שעזרתי לך ולקולט החביב, מצטער. אני עוד לא מספיק עשיר לעשות אוברול חינם אבל 50% מדרישת רוב המוסכים זה סביר.

למעלה