אוף קיצי מלאאאא בוץ יבש

OrlyNL

New member
אוף קיצי מלאאאא בוץ יבש ../images/Emo10.gif

מה אני עושה עם החתול שיש לו פרווה באורך של מטר והוא טרח למלא אותה בבוץ שהספיק להתייבש? אפשר לרחוץ אותו או שזאת סכנת חיים (לרוחץ כמובן, לא למתרחץ)??

יצורה

New member
אין מניעה מלרחוץ

רק חשוב לייבש היטב את הפרווה ולתת לקיצי להתייבש במקום חם, כן? מה עם תמונה של מפלצת הבוץ?

OrlyNL

New member
איך עושים את זה?

איך מקלחים אותו? הרי הוא יברח ויתחיל לשרוט ולנשוך
הנה הפושע ישן במקום החדש שלו (אחרי שהורדנו את האמבטיה מהעגלה של תום ושמנו טיולון במקומה)

belli80

New member
אורליק, אל תעשי לו את זה...

זה וואחד טראומה... סעי לטבריה לספרית טובה, זו השקעה אבל יחסוך לך ולו המון כאבי לב ופציעות...

OrlyNL

New member
טוב נו נוותר לו

למרות שבכל מקום שהוא נמצא הוא משאיר אחריו עקבות של בוץ וכן, זה כולל גם את המיטה שלנו.

elin86

New member
לדעי זה תלוי בחתול.. יש חתולים שמאוד אוהבים

מים וזה לא כזה נורא בשבילם.. אם הוא מאוד היסטרי אז אולי לא כדאי.. איזה ענק הוא נהיה! יפה לו ב"מיטה" של תום..

belli80

New member
לא!!

האבלה, לא התכוונתי שלא תעשי כלום, התכוונתי שתחסכי ממנו וממך את הסצינה שתראה בסוף כאילו שחטו מישהו במקלחת.. אם תישאר לו הרסטה הזו זה יכול להחמיר עד למצב שבו הוא ינסה לנקות את עצמו וימרוט לעצמו שיער מהשורש, זה כואב לאללה, מה גם שפגשתי (אפילו לאחרונה) חתולים שהבעלים שלהם לא טיפלו להם בראסטות ונהיו להם דלקות איומות שהזדהמו, דיממו, נהיו אבססים נוראיים וכו' וכו'... טפלי בו, אבל תני למישהו אחר (ומקצועי..) לעשות את העבודה העדינה והשחורה... או שתזרקי אותו לגיגית של מיים פושרים עם שמפו לחתולים. גם אופציה...

sos660

New member
../images/Emo45.gif

הפעם היחידה שניסיתי לרחוץ את החתולה שלי עלתה לנו בדם (שלי ושל בעלי!), ממש יצאנו בשן ועין (ולחשוב שמדובר רק על נשיכות)! שבועיים אח"כ עוד פחדנו ממנה, כי היא נשפה לכיווננו בכל פעם שהיא ראתה אותנו מתקרבים. אין סיכוי שאני מנסה לעשות את השטות הזו עוד פעם!

צריך לנסות עם "כובע" שקוף לחתול אולי זה יעזור לו, גם ימנע מן המים להגיע לפרצוף וגם ימנע נשיכות. בהתחלה הם צורחים ומתנגדים , אבל בהמשך כשהמים חמים ונעמים הם נרגעים. חשוב להיות אסרטיבי ולא לוותר (אז הוא לומד שאם לא הולך בכוח, הולך ביותר כוח). וגם להתאים את טמפ המים שהם יהיו חמים אבל לא מידי חמים. הזרם צריך להיות דק, לשמור שלא ישפריץ לפנים זה מפחיד אותם נורא. המגע בחתול צריך להיות בוטח, אסור לו להרגיש שאתם מפחדים ממנו. אני הרגלתי את החתול שלי במקלחון. שנינו היינו נכנסים להתקלח יחד והיה לי נוח. עד שהוא למד לקפוץ על משקוף המקלחון.... היום אחרי שהוא רגיל אני רוחצת אותו בכיור , הוא יכול לברוח אבל אינו עשוה זאת

tsou

New member
אני מלאת הערצה!

כל חתולים שלי נורא אהבו תמיד מים (הגורים הנוכחיים גם), וקופצים על אדן האמבטיה כשהיא מלאה, אבל לרחוץ אותם פיסית במים אין לי אומץ... heck אפילו לגזור ציפורניים לגור הג'ינג'י עוד לא הצלחתי!

צריך להרגיל אותם מילדות כדי להרגיל לגזירת ציפורנים, עליך לנגוע באצבעות יום יום ולשלוף את צפורניים כמשחק. להצטייד בקוצץ גדול ונוח ולנגוע כמשחק גם איתו. ומדי פעם לנסות לקצוץ פה ושם. בסוף זה ילך. הם נורא נורא פוחדים ולומדים לאט מדי שזה לא כואב ולא יכאב. חשוב להתחיל בגיל ממש צעיר, אחר כך זה קשה.

מברישים הייטב על יבש

ורק אחרי מס' פעמים אם הפרווה עדיין לא נעימה כדי לרחוץ. במידה ואת הולכת על רחצה ביתית, א. לגזור ציפורניים לפני. ב.ללבוש בגדים ארוכים. ג. לחממם הייטב את החדר. להכין אמבט/כיור קטן ריק ממים+דלי מים פושרים+שמפו+כלי קטן לשפיכת המים+מגבות. ד. להצטייד בהרבה סבלנות+פולידין+טלפון לשעת חרום. בהצלחה

למעלה