אוף, אתן לא יודעות איזה באסה

פריגת

New member
אוף, אתן לא יודעות איזה באסה../images/Emo10.gif

אני עובדת במרכז רפואי ומכירה טוב את הטכנאית אולטראסאונד שלנו. מאז שבוע 12 אני יורדת אליה מידי פעם כדי שאני אצליח סוף סוף לשבור את סקרנותי ולדעת את מין העובר- (על אף שיש לי
ו
בבית). אתמול זו היתה הפעם החמישית שעשיתי אולטרא סאונד בהריון הזה על מנת לראות את מין העובר, ועדיין לא הצליחו לראות כלום בגלל אותה סיבה תמידית -שהתנוחה של העובר ממש גרועה בשביל לראות מה מסתתר לו שם בין הרגליים. כל פעם מחדש אני קוראת כאן על ההריוניות שנמצאת בשלב שלי וכבר יודעות מה יש להן בפנים- ואני כ"כ מקנאה בכן. אולי הבעיה שלי היא שלא עשיתי שקיפות עורפית- שעד כמה שהבנתי בה ניתן לראות כבר את מין העובר. אני מאוד מקוה שבסקירת מערכות כן יצליחו לראות- כי בהריון הראשון שלי גם בסקירה לא ראו.
ואני מאוד מקוה שהפעם זה לא יהיה כך....

ענתש

New member
רגע אחד ! בסקירה חייבים חייבים

לראות אמרתי את זה כבר כמה פעמים ואני אגיד שוב - מין העובר הוא חלק חשוב מהסקירה ! לא בגלל הסקרנות, בגלל שחייבים לבדוק ולוודא שמערכת המין בסדר כחלק מהסקירה. אם לא בדקו את זה אז עבדו עלייך, לא עשו לך את הסקירה כמו שהיא אמורה להיות ! אם הרופא לא רואה הוא צריך להזמין אותך שוב ושוב עד שיראה ויסמן V על החלק הזה. האם היית מקבלת בכזו שלוות נפש אם הוא היה אומר לך "אני לא רואה טוב את הלב, אז לא חשוב... נניח שהכל בסדר" ? בסקירת מערכת המין לא בודקים רק "מה יש בין הרגליים" אלא גם קיום אשכים (אצל בנים) וקיום רחם ושחלות אצל בנות. אצל בנות אפשר אפילו לראות שיש קרום בתולין. אל תוותרי בסקירה.

פריגת

New member
וואו, ענתש- תודה רבה.

ממש הפלית אותי כרגע. ואני פשוט המומה מהתגובה שלך- ושל שאר הבנות הפורום. באמת יכול להיות ש- 2 הרופאים שעשו לי את הסקירה ב-2 ההריונות הקודמים היו כ"כ לא בסדר? איך יכול להיות? הרי מדובר ב-2 רופאים שונים לגמרי? (ואפילו באיזור מגורים שונה). (ואגב- כשאני מדברת על סקירה- אני מתכוונת לסקירת מערכות שמבצעים באזור שבוע 22, ולא הסקירה המוקדמת שמשלמים עליה באופן פרטי. אני מקוה שאני מספיק ברורה לכן.) וחוץ מיזה (וסליחה מראש על הבורות) אם הם מציינים שהעובר כרגע בתנוחה שלא מאפשרת לראות את איבר המין- דהיינו עם הטוסיק למעלה- כמו שקורה אצלי כרגע- אז איך באמת אפשר לצפות מהם לראות את זה?

ענתש

New member
כן, בשתי הסקירות מין העובר (מערכת

המין) נמצאת ב"צ'ק ליסט" של הרופא שהוא חייב לבדוק. אם העובר נמצא בתנוחה לא נוחה אז עושים אחד משניים: 1. מזמינים אותך שוב ליום אחר (ושוב ושוב... עד שתראי). 2. מציקים לעובר. זה קצת כואב לאמא (עם היד, הרופא ממש לוחץ לך חזק על הבטן) ואז הוא מסתובב. רוב הרופאים נוקטים בגישה השניה ולכן סקירה יכולה להיות דבר מכאיב לפעמים
לי היו קצת סימנים אפילו על הבטן מהלחיצות. אבל ראינו הכל.

פריגת

New member
תודה ענתש,

אני באמת מקוה שכך זה יהיה. משום מה אני מפחדת ליפול ברופא שלא יציע לי את האופציות שציינת. ואם הוא לא ירצה או יגיד בצורה חד משמעית שאין אפשרות לכך? אני חייבת להתעקש איתו לבצע זאת?

כרמיון

New member
פריגת, אני לא יודעת בני כמה

שני הילדים שלך, אבל עלה על דעתי שיכול להיות שבהריונות הקודמים שלך כל עניין הסקירות היה פחות מפותח מהיום, ואז בדיקת אברי המין באמת עוד לא הייתה חובה. כל הסקירות והבדיקות שקשורות להריון באמת התפתחו בקצב מהיר מאוד בשנים האחרונות, הספר של בר כבר לא מעודכן מרוב שהם משתנים מהר. לאחותי יש ילדה בת 5 ומה שאחותי זוכרת שהיה מקובל בהריון שלה כבר נראה לא מעודכן היום.) אז יכול להיות שהרופאים שלך בשני ההריונות הקודמים כן נהגו בסדר לזמנם, אבל היום כן מקובל לבדוק את אברי המין. אם את חוששת ליפול על רופא רשלן, אולי תבקשי המלצות (כאן בפורום, או ממקורות אחרים)?

ילד ב

New member
ענתש את טועה לגבי הסקירה../images/Emo70.gif

בסקירה רואים רק פין או פות. אי אפשר לראות בסקירה אשכים, רחם או שחלות. באולטראסאונד אפשר לראות רק איברים חלולים כמו קיבה או כליות. בגיל זה של העובר, האשכים עוד בפנים והם, השחלות והרחם קטנטנים וסגורים ללא חלל בהם ולכן אין אפשרות לראות אותם באולטראסאונד!!! זו תשובה מוסמכת שקיבלתי מגניקולוג שבמקצועו עושה בין השאר אולטראסאונד לנשים בהריון (לא סקירות, אז אין לו אינטרס)

ממש לא נכון!

יש לי קרובת משפחה שהפסיקה הריון כי בסקירה לא מצאו רחם וכליות- מכאן שבוודאות כן צריכים לראות את האיברים הנ"ל.

EventHorizon

New member
סליחה , אבל אני חייב להסכים עם ענת

בסריקה לא רק שראינו איבר מין (זכרי מתנוסס לו בגאון) ד"ר גל גם התעקש לראות את האשכים וגם ראינו ! להוכחה מעלה תמונה מריקה מוקדמת שבוע 14

ענתש

New member
את מוזמנת לבוא ולראות את הוידאו

של הסקירה של נגה - רואים רחם, שחלות, קרום בתולין, שפתיים גדולות, שפתיים קטנות ודגדגן. כלאלו נסקרו וצויינו כ"נמצאים ותקינים".

ענתש

New member
הסקירה המוקדמת שלי, אגב, נערכה

בשבוע 17 כי ברונשטיין אוהב לעשות מאוחר דיוק בגלל זה - האיברים כבר גמורים וגדולים (יחסית
סך הכל 3 מ"מ לב, זה גדול ?)

כתומה30

New member
שבוע 17 זה פרט חשוב פה!

רובנו, אם הבנתי נכון, עושות ב-14 - 15, ואולי זה מסביר את ההבדלים מבלי ש"עבדו עלינו" (או שלא?!). אני עשיתי השבוע ולא הודגמו רחם ושחלות. הרופאה אמרה שזה נראה לה בת (גם בשקיפות אמרו כך) אבל שלא היתה נותנת את החיים על זה.

cookie1

New member
בשבוע 14 כל המערכות כבר מושלמות

וזה אומר שצריך לראות הכל. הדבר היחיד שנבדק בסקירה המאוחרת ולא קיים במוקדמת הוא חלק מסויים במוח.

אנחנו עשינו בשבוע 15 אצל ברונשטיין

ונצפו שפתיים (לא בפה
), קרום בתולין ודגדגן. אז שהרופאים שלכם לא יספרו לכם סיפורים. והוא אכן לוחץ ולוחץ על הבטן בזמן הסקירה - אבל רואה הכל

ענתש

New member
זה לא בדיוק פרט חשוב...

את כל הדברים האלו רואים גם בשבוע 14 (ואם לא הובנתי - שבוע 17 היתה הסקירה הראשונה שלי, ככה ברונשטיין העדיף. את המאוחרת עשיתי ב-26 בגלל זה...). וגם אם לא אחריותו של הרופא לזמן אותך שוב כעבור שבוע לבדיקה חוזרת. שלא יעבדו עליכן. תבקשו בסוף הסקירה את הדף של ה"צ'ק ליסט" (יש כזה שטאנץ - אולי בערב אני אשב להקליד את זה שיש לי מהסקירה של נגה) וכל דבר שלא מסומן תדרשו להגיע שוב.

EventHorizon

New member
מה זה תבקשו ? אני ישבתי ליד

ד"ר גל , הוא ראה הראה לי חלק חלק ואני סימנתי...העתק חייבים לקבל !

ענתש

New member
נכון, גם אני קיבלתי (לא אני סימנתי,

הפקידה של הרופא סימנה במחשב והוא הדפיס את זה בסוף). אבל לא ידעתי שחייבים... בכל אופן, אני אדפיס את זה בערב ואעלה לפה.

בעקבות השרשור התקשרתי לד"ר רוזן

שעשה את הסקירה בשבוע 22 אמרתי לו שכתוב רק נקבה ומה עם הרחם והשחלות אז הוא אמר שבשלב זה לא ניתן לראות ולפעמים גם אחרי הלידה לא ניתן לראות ואמר שאין לי מה לדאוג.

למעלה