אוףף אני כל כך מפחדת

kashy1

New member
אל תדאגי הצו ראשון הוא שטויות

אני לא השקעתי בכלל והקב"א שלי 56 פשוט תבואי בראש רציני

כלומר.. לישון טוב בלילה לפני

להביא אוכל ואם יש לי 5 מטמטיקה 5 אנגלית וכו.. אז אני יצליח להוציא קבא גבוה..? כי תראה נתנו לי קישור.. לאתגר או אפטר בתפוז.. וזה היה קצת מוזר כל המטמטיקה.. אז השאלה אם זה כזה..

Itamarro

New member
השאלות שנתתי

הקישור לאפטר תפוז, זה שאלות מאוד דומות למה ששם, חלקם אפילו זהות, אבל יש עוד סוגי שאלות חוץ מזה. אנגלית בכלל לא בודקים בצבא (אל תתפסו אותי פה) וזה לא מטמתיקה שאת לומדת, זה לוגי.

Itamarro

New member
תני בבקשה את הקישור

אני אשמח להסביר אותם ככל יכולתי :) וכל השאלות שהצבא נותן הן פתירות, השאלות בדרגות קושי משתנות בשביל ליצור שלבים, אם כולם היו קשות- אפחד לא היה עונה, ואם כולם היו קלות, כולם היו עונים, אז תמיד יהיו שאלות קשות "שלא עושות שכל"...

Itamarro

New member
תשובות

תהני : 7. מכונית נסעה 15 דקות במהירות של 60 קמ"ש, 20 דקות במהירות של 90 קמ"ש ו-30 דקות במהירות של 80 קמ"ש. איזו דרך עברה המכונית? בשאלה הזו יש טעות בתשובות. המכונית עברה 15+30+40 ק"מ 8.. למפגש של כלבנים הביא כל כלבן את כל הכלבים שלו. סך הכל נכחו במפגש 22 ראשים ו-72 רגלים. כמה כלבנים היו במפגש? נגיד שX זה הכלבנים, ו Y זה הכלבים. X+Y=22 בגלל שיש 22 ראשים, ולכל כלב ולכל בנאדם יש רק ראש אחד, אז יש 22 כלבים וכלבנים ביחד. 2x+4y=72 בגלל שלכל כלבן יש שתי רגליים ולכל כלב יש ארבעה רגליים. אז יש לך שתי משוואות עם שתי נעלמים, וזה יוצא שיש 14 כלבים, ו 8 כלבנים, אז התשובה היא 8 . 9. עכביש מטפס על קיר. כל שעה הוא עולה 50 ס"מ ואז נופל חזרה 40 ס"מ. תוך כמה שעות יגיע לראשו של קיר שגובהו 1 מ'? העכביש נופל בסוף, בסוף, בסוף כל שעה 40 ס"מ. לכן הוא בעצם מתקדם בכל שעה 10 ס"מ. לאחר 5 שעות הוא מגיע ל50 ס"מ, ואז תוך שעה הוא כבר למעלה, בגלל שהוא מחליק רק בסוף השעה. אז התשובה היא 6 שעות. 10. ליום הולדתו קבל עודד סכום כסף מסבתו. הוא בזבז את כל הכסף ב-5 חנויות. בכל חנות בזבז עודד שקל אחד יותר ממחצית הסכום שהיה לו כאשר נכנס לחנות. כמה כסף קיבל עודד מסבתו? 62ש"ח 46ש"ח 30ש"ח 7.50ש"ח כאן זה קצת מסובך. צריכים ללכת אחורה. לאחר החנות החמישית, היה לו 0 שקלים, לכן שנכנס לחנות החמישית, היו לו 2 שקלים. ככה ממשיכים הלאה, הוא התחיל עם 62 שקלים.

חח אוקי כשפתרתי שוב

אז הבנתי הכל חוץ מאת האחרונה קצת לא הבנתי.. איך הגעת למסקנה ש כשהוא נכנס לחנות החמישית היו לו 2 שקלים..? רגע נראה לי שהבנתי כי בעצם כשהוא הגיע לחנות החמישית ובזבז שם 1+ חצי מהסכום שהיה לו זה יוצא 2... חחח או משהו כזה.. ונניח למקבץ השאלות הללו.. זמה זמן יש לי..

Itamarro

New member
שתי דקות לשאלה בערך...

הוא כל פעם בזבז שקל יותר ממחצית הסכום שנכנס איתו, לכן אם לוקחים את הסכום שהוא יצא איתו, מוסיפים אחד, ואז מכפילים בשתיים, מגיעים לתשובה 0- סוף חנות חמישית 2- סוף חנות רביעית 6- סוף חנות שלישית 14- סוף חנות שניה 30- סוף חנות ראשונה 62- סכום התחלתי

ממ..

תודה.. אני ממש ממש מעריכה את זה שהקדשת מזמנך..:) יש לי שאלה נוספת מאחר ונראה לי שאתה די בקיא... אני רוצה לטוס לחו"ל ללמוד שנה ראשונה באוניברסיטה בניו-ג'רסי, אתה חושב שייתנו לי..? ואז לחזור לעשות את השרות שלי.. ולחזור בחזרה לשם לסיים..? ממ.. אין לי עדיין 17 יהיה לי בסוף דצמבר אז אני מניחה.. שהצו גיוס שלי יהיה ב-2008 ואני אפילו יוכל לדחות אותו.. מה אתה חושב.? אני נוסעת לפולין שבוע הבא(במסגרת משלחת) ושבוע לאחר מכן יש לי את הצו, חח אני יודיע לך איך היה אם תרצה:)

Itamarro

New member
אין בעיה

ובבקשה :) אני יודע שמותר לטוס מרגע קבלת תאריך גיוס ל3 חודשים, ללא אישור מהצבא, בתנאי שלא חוזרים מאוחר יותר מ3 ימים לפני הגיוס. כלומר אם את רוצה לסוע לשנה, זה יהיה בעיה. את בי"א או בי"ב? תהני בפולין, ממש כיף שם, ובהצלחה בצו הראשון.

Itamarro

New member
אני גם בי"ב חח

ותהיי צריכה לברר עם הצבא לגבי הלימודים, כי זה יכלול דחיית שירות. אני אלך לישון עכשיו, לילה טוב לך, ולכולם :)

kashy1

New member
יש לי 4 מתמטיקה וסיימתי אנגלית

ותעודת בגרות עם 22 יחידות והקבא שלי 56

Itamarro

New member
ארג

טעות לוגית, הקב"א הכי גבוהה היא 56, קבא הכי גבוהה לא יכולה להיות תחום. ואגב, קבא גבוהה זה 52+, התחום שאת נתת נחשב גבוהה מאוד :)

....

כן אבל זה מה שייקבע על מה אני יעסוק בו במשך שנתיים רצופות..! אממ אני רוצה ללכת למיונים של טייס ולנסות לעבור את ירפא א' וירפא ב' ואז בעצם הגיבוש.. כן בסופו של דבר

למעלה