אוףף אני כל כך מפחדת

Itamarro

New member
טייס זה יותר משנתיים P:

ונכון, זה יקבע את רוב מה שתעשי בשנתיים האלו, אבל אני חושב שאת לא צריכה לנסות להגיע להישגים שלא מתאימים לך (זו הייתה דוגמא, לא קשור אלייך), כי זה פשוט ציונים שבאים לדרג אנשים לפי סטנדרטים שבהם לא מתכוננים למבחנים האלו.

טוב הצלחת להרגיע אותי

אבל אני לצריכה לא להילחץ לפני הצו הזה אבל... זה כן כזה מלחיץ.. מה אפשר לעשות..?

Itamarro

New member
טיפים

קחי איתך את הממתק האהוב עלייך, תאכלי אותו לפני המבחן, תלכי לשירותים לפני, אולי תשתי איזה משהו חם ומרגיע, תשני הרבה בלילה שלפני, ותנסי להרגע כמה שאת יכולה.

Jobav

New member
אם את באמת רוצה להתכונן כמו שצריך

לכי לאיזה חנות ספרים ותבקשי תספר הכנה למבחנים האלה זה ממש יכול לעזור מתרגלים שם מה שיהיה לך בצו ראשון

That80sshow

New member
נכון מאוד

אני יכול להגיד שכל מי שלא קונה את הספר הזה, באמת פשוט עוזר לכל מי שכן קנה אותו... תלמדי שבאופן כללי, אם תדברי עם מישהו ממודיעין הוא יגיד לך את הלקח החשוב הזה- INFORMATION IS POWER. תמיד כשאת נכנסת לסיטואציה חשובה, חשוב ללקט כמה שיותר מידע כדי שלא תהיי נתונה לחסדי הגורל. אני יודע שאם הייתי מגיע פעם ראשונה לצו הראשון בלי לדעת את הקטע נגיד של הצורות הייתי נדפק... ונגיד במתמטיקה ללמוד כפל ארוך וחילוק ארוך.. והמתמטיקה והלשון לא ממש קשים, אבל עדיין פשוט כמו עם הפסיכומטרי צריכים להיזכר בדברים מסוימים. בקיצור- תאמיני לי תקני את הספר, כי בלי להלחיץ או משהו אבל אני מודה שזה מאוד חשוב שתצליחי בזה, ולא לעשות את זה עם עייפים- זה יכול להתנקם בך במשך הרבההה זמן.

Itamarro

New member
אתה לא מאמין

שהמבחנים האלו באים לבדוק משהו, וכל העניין שלהם שלא אמורים ללמוד אליהם מראש, כי הם אמורים לתת לאדם ציון לפי האדם שהוא, ולא לפי הכמות שהוא למד או לא למד. יש דברים בחיים שפשוט לא צריכים לחרוש אליהם, לדעתי זה אחד מהם.

מממ.. תודה מותק.. זה עוזר..

מה שאתה אומר.. חח.. נראה לי אני פשוט יחרוש את הספר הזה..:p (בכאילו)

lovelyAnonymus

New member
בשביל מה?

תאמין לי אתה עושה טעות כשאתה קונה את הספר. אמנם אתה כאילו בעל קב"א גבוהה, מסתווג לתפקידים גבוההים, אבל כאשר אתה במיונים (תלפיות, חבצלות) אתה מרגיש מפגר..ומן הסתם לא עובר את המיונים (כי אליהם באמת אי אפשר להתכונן!)..אז בשביל מה לך את זה? תאמין לי, לך למה שמתאים לך, כי זה מה שהם רוצים לבדוק, את היכולת, לא את הידע, ואם היכולת שלך גבוהה אין שום צורך להתכונן, ואם אתה קונה את הספר ומתכונן, אתה דופק רק את עצמך, אתה כאילו בעצם משקר על עצמך.

חחח...

חח אני עשיתי את זה בדיוק.. הבעיה היא שקראתי כאן ואיזה אחד נתן מבחנים לדוגמא שמכינים בצה"ל וזה לא בדיוק מה שהיה בספר שקניתי(קידום)

That80sshow

New member
אממ כעיקרון

לי היה 4 מבחנים שיש במבחן, ועוד איזה 4 שלא היה עליהם בכלל בספר.... לאידע למה, אולי כדי שלא ידעו יותר מדי על המבחן. וItamarro, תגיד לי, למה שמבחן שרירותי יקבע לאנשים את כל השירות הצבאי? הרי יש מספיק ילדים חכמים, אינטיליגנטים, שיכלו ורצו לתרום לצבא אבל עקב סיבות שונות לא הצליחו בו כמו שרצו ובילו 3 שנים בתפקיד חרא שלא ניצל את הפוטנציאל שלהם. אם הצבא לא רוצה שיתכוננו לזה, הוא לא היה צריך לתת לקידום להוציא את הספר הזה בכלל. מכיוון שכן אישרו להם, אני מניח שהצבא לא חושב שצריך לא לבוא עם ידע מוקדם, ולכן הוא נתן לבערך 4 מתוך 9 דברים ששואלים עליהם להיות בספר הזה. תשמע, תעשה את הבחירה שלך, אבל אם אחרים משתמשים בזה ואתה לא, מי באמת יידפק פה? מבחינתי אני רואה מבחנים לאו דווקא כמדידה של חוכמה, אלא כבדיקה ליכולת שלך להבין חומר מסוים ולספוג אותו. למרות שבחיים האמיתיים לא תמיד ילמדו אותך, רוב האנשים לא יצטרכו באמת חוכמה להסתדר בחיים אלא רק את הידע שרכשו ע"י שינון. אמנם, אם נתייחס נגיד לרופאים, אעדיף שרופא שיש לו כישרון טבעי ינתח אותי, אבל כמה כאלה באמת יש? עדיף שיהיו יותר רופאים, שיודעים לחרוש ומבינים את מה שהם למדו אבל לא יהיו האינשטיין הבא.

Itamarro

New member
אני מסכים איתך

בעולם שבו אנו חיים, שבו אנשים מתכוננים, צריך לנצל את מה שיש. אבל אני מאמין שבעולם מושלם, זה לא סוג המבחנים שצריכים התכוננות. אני גם מסכים איתך שהמבחנים האלו שרירותיים, ובודקים דברים ספציפיים, אבל תמיד ידרשו להרחיב אותם עוד, ולדעתי הם מקיפים מספיק בשביל הידע של הצבע. בדעה השנייה אני לא מסכים איתך, אני מאמין שיש מקצועות שדורשים שינון, אבל אנשים שמשננים לא מקדמים את המקצוע שלהם, התקדמות האדם, התקדמות הטכנולוגיה, והתקדמות היכולת האנושית, היא נגרמת ע"י הפעולה ההפוכה לשינון- יצירתיות.

קודם כל להרגע מותק!

זו מילת המפתח. דבר שני אני ממליצה בחום, אבל מ'זה חום(!!!) ללכת לצו ראשון, לעבור את 3 התחנות הראשונות, ואז לחזור הביתה בלי לעשות את המבחנים הפסיכוטכנים! שניה שניה לפני שאת מרימה גבה- אין לצבא שום בעיה שתעשי את הצו הראשון בשתי נאגלות, להפך!! המבחנים האלו זה אולי הדבר שהכי ישפיע על השירות שלך, ודווקא בגלל זה צריך להיות הכי הכי מוכנה אליהם!! מוכנה זה לאו דווקא ללמוד אלא יותר לבוא בראש שקט, בלי לחץ, בלי העייפות שמצטברת בכל התורים לכל התחנות האחרות, באמת! אני ממליצה לעשות את המבחנים בנפרד! כשתכנסי לתחנה הזאת של המבחנים חיילת נחמדה תשאל אותך אם את מרגישה טוב, עייפה, חולה... אל תגידי כן סתם ככה! תגידי לה שאת לחוצה ושאת רוצה לעשות את המבחנים בפעם אחרת! היא תיתן לך. יש המון אנשים שעושים את זה, ואני אפילו חושבת שככה זה צריך להיות. וחוץ מזה בובה אל תילחצי. קטן עליך.

ממש ממש לא!

תשמעי, מוזר או לא מוזר (וזה לא מוזר) העתיד הצבאי שלך תלוי בזה וכדאי לעשות את הדברים על הצד הטוב ביותר

אני עשיתי את זה

את יכולה לדחות את הצו, אני עדיין ממליצה לעשות את המבחנים בנפרד מכל שאר התחנות

Itamarro

New member
גם אצלי זה היה ככה

אין שום בעיה לעשות את המבחני מחשב בנפרד מהצו הראשון, ישאלו אותך אם את מרגישה ערנית ומוכנה למבחן, פשוט תגידי לא, ושאת מעדיפה לעשות במועד אחר.

אצלי זה לא היה ככה...

אמרתי להם שאני לא מרגישה טוב אז הם פשוט אמרו לי לשבת בצד ולנוח קצת עד שאני ארגש יותר טוב....

למעלה