אומגה 3+6

anatj

New member
אומגה 3+6

האם למישהו יש ניסיון עם לקיחת אומגה 3+6 כתחליף לרטלין לילד עם בעיות ADD? תודה

חגית35

New member
תחליף זה לא- תוספת כן.

כתבנו ה מ ו ן כאן על אומגה 3 היא עדיין לא יכולה להחליף ריטלין וגם המחקרים לא מעידים שכך, למרות שהם מנסים בעיקר המשווקים לטעון שכן הקליניקה מראה שלא אבל חשוב לתסף אותה לתזונת ילדינו (לא אומגה 6!!! את זה יש מספיק מהתזונה הקלוקלת - רק אומגה 3 , ןיש לה סגולות בריאותיות למכביר, ייתכן גם, וזה כן יש אישוש מחקרי, שהיא תועיל במינונים מספיקים ולא כמוסה םה כמוסה שם אלא מס' גרמים- ולא מיליגרמים- של חומר עיל אומגה 3 ליום- להפחית את המימד ההיפראקטיבי. אך היא לא נותנת מענה לריכוז טהור וקשב. פשוט לא. ואם תגלי שכן... תודיעי לנו! אנחנו אגב כולם משתמשים באומגה 3 במשפחה כתוסך קבוע ומככב ובמינונים נכבדים. אבל זה לא הוריד את הריטלין ממדף התרופות. ואיינו מתיימרים שכך. כל אחד וכבודו ותועלתו במקומו.

anatj

New member
תודה חגית35

אני חדשה כאן ולא ראיתי את דיון על הנושא. איך ד"א אפשר לחזור לראות אותו? שוב תודה על תשובתך

ריטה ב

New member
חיפוש הודעות על אומגה

היכנסי ל"חיפוש מתקדם" (למעלה), בחרי "תוכן" והקלידי "אומגה". תראי המון הודעות בנושא.

מדרגות

New member
שאלה לגבי המינון

מישהו אולי יודע מה המינון המומלץ של אלספה מיני לילד בן 5.5 (שוקל כ 19 ק"ג) ?

חגית35

New member
מומלץ לשאוף למינימום 1 גרם אומגה3

ליום 1 גרם פירושו 1000 מיליגרם חומר פעיל אומגה3 בכמוסות של אומגה קיד יש יחס שונה מהמקובל כי הם מתגברים את ה-EPA פי 5 לעומת ה-DHA (בד"כ זה פי 1.5 ) לא חשוב השורה התחתונה שבכל כמוסה של אומגה קיד יש 300 מ"ג אומגה 3 פעיל ז"א ש-3 כמוסות ליום מינימום ייתנו לך 1 גרם המומלץ כמינון תחזוקתי קבוע. למינונים טיפוליים עולים ל-2-5 גרם ליום. זה כבר מצריך שילוב נוגד חימצון כי הגוף נכנס לעומס חימצוני oxidative stress בשל החומצות שמן ואז מאוד חשוב לתת ויטמין E ו/או נוגדי חימצון אחרים כדי למנוע עומס חימצוני. אבל שוב, זה כשנותנים מעל 2-3 גרם ליום לא משנה אם לילד או למבוגר.

מדרגות

New member
תודה על המענה כי משום מה הבנתי

2 כמוסות ליום. ועכשיו מההסבר שלך אני מבינה שצריך לפחות 3...

חגית35

New member
בשביל לצרוך 1000 מ"ג ליום שזה 1 גרם

אם תשתמשו בכמוסות אלספה יצא לכן 300 מ"ג לכמוסה אז כפול 3 פעמים ביום זה 900 מ"ג כמעט 1 גרם

מדרגות

New member
שאלה נוספת

זה משנה אם לוקחים את שלושת הכמוסות אחת אחרי השנייה או שזה לא רצוי? הרי את "המנה היומית" הוא יקבל...

חגית35

New member
אין בזה חוקים - פרט לתופעות לוואי

יש כאלו שדוקא בבת אחת גורם להם אי נוחות בקיבה או ביציאות או בגרפסים... בעלי למשל לוקח הכל בבת אחת בלילה מה שכן הוא מאוד צמא בלילה ושותה המון בגלל השמן דגים אני מניחה מי שיש לו בעיה של צרבות או ריפלוקסים וכאלו לא הייתי ממליצה לקחת הכל בבת אחת שלא יעלה לו ריח דגים אבל ככה בשוטף לילדים דוקא מומלץ לחלק את חומצות השומן לאורך התפריט היומי שייספגו עם המזון אבל אם זה ייצור לך בעיה אז בשביל 1 גרם ליום לא נלך לרב... תוכלי לתת את כולם יחד (רק אחרי אוכל לא על קיבה ריקה) בני הגדול למשל שותה הכל בלילה כמו אביו.

מדרגות

New member
שאלה עבור חברה

חברה שלי שמעה ורוצה גם... רק שהילד שלה בן 9 ושוקל יותר מבני (שכחתי לשאול אותה כמה) והיא רוצה לדעת אם המינון שאמרת לי נכון גם לגביה או אחר?

אני התקשרתי לחברה ואמרו לי

שלילד מספיק 2 כדורים של אומגה 3 לילדים (בטעם תות) - אלספה מיני. אני רואה תוצאות, אולי מהאומגה ואולי לא - אבל אחרי תקופה קשה ביותר יש רגיעה ואפילו פחות כעסים ויותר מצב רוח טוב. בגלל האומגה? אולי.

למעלה