אומגה 3 מצריכה השלמה של e ו-c ?

אומגה 3 מצריכה השלמה של e ו-c ?

אני מתכוננת לקחת כפית יומים של שמן פשתן במטרה להעלות את האומגה 3. קראתי איפושהוא שזה גורם לעומס חמצוני בגוף ולכן מקטין את מאגרי נוגדי החמצון בגוף: ויטמין e ו-c. ----> מסקנה צריך להשלים את שני הויטמינים הללו. האם נכון הדבר ? תודה מראש.
 
השלמות...

ראשית מומלץ לצרוך חומצות שומן אומגה -3 שמקורן משמן דגים. כמו כן בדרכ התוספות הללו מגיעות כבר עם תוספת של ויטמין E כאנטיאוקסידנט ע"מ למנוע את חמצון חומצות השומן עצמן ולא בגלל שיש צורך בהשלמת הויטמינים הללו לצורך השלמה גופנית עבורנו.
 

ארטמידה

New member
לא ברור למה מומלץ דווקא משמן דגים

ידוע שהמקור העשיר ביותר באומגה 3 הוא שמן פשטן. אז אם זה אותה אומגה 3 מדוע מומלץ דווקא משמן דגים? חוץ מזה יש גם את שמן קנולה שהוא מקור מצוין לחומצה לנולנית (אומגה 3). קבלת אומגה 3 משמן קנולה אורגני בכבישה קרה זולה פי 10 מקבלתה מכמוסות שמן דגים, ואם מדובר בשמן קנולה רגיל – יחס המחירים לטובת שמן הקנולה גדל מאוד. בנוסף היתרון של פשתן וקנולה הוא בכך שיש בהם בעיקר שומן בלתי רווי שלא מזיק לבריאות כידוע. אגב כדי לקבל אומגה 3 מדגים צריך לצרוך אותם בכמויות גדולות מאוד שזה לא ממש בריא דגים מסכנים את אוכליהם בזיהום במתכות כבדות (כספית, קדמיום, עופרת, ארסן), חשיפה מוגברת לחומרי הדברה, בדיוקסינים, סרטנים שונים, חיידקים מסוכנים כליסטריה וויבריו (vibrio).
 
למעלה