אולי תוכלו לעזור לי...

אולי תוכלו לעזור לי...

הכנתי סרטון (בעם הראשונה) בwindows movie maker, עם כמה תמונות, אפקטים ושיר ברקע, שאורך פחות מ-4 דקות. הסרטון שוקל 30MB וזה נראה לי קצת הרבה. מישהו יודע למה? אולי בגלל הפורמט (WMV)? אם כן, אז איך אפשר לשנות את זה לפורמט יותר פשוט? ועוד משהו, אני יודעת שיש תוכנה חינמית לעריכת סרטונים בשם Jahshaka, אבל לא הצלחתי להוריד אותה משום מקום... עזרה?

סרטון שצילמתי בפלאפון

שאורך בערך אותו זמן שוקל 14MB... איך זה? הפורמט לא משפיע?

WMV זה "אריזה"

בתוכה יכול להיות קובץ בקידודים שונים, ברמות דחיסה שונות ועוד. הוספת קול? באיזו דחיסה הקול? באיזו איכות דגימה? והוידיאו שמור באיזו רזולוציה? כמה FPS? מה הbit-rate? כל אחד מהפרמטרים הללו משפיע על גודלו הסופי של הקובץ ועל איכותו. בדרך כלל מצלמפונים שומרים באיכות יחסית נמוכה (ממילא החיישן שלהם "לא משהו") כדי לנצל ככ להאפשר את כרטיס הזכרון שלהם.

IdoShkedi

New member
רמות שונות של דחיסה

הפלאפון דוחס את הווידאו עד מוות. Movie Maker כנראה דחס את הווידאו רק עד תרדמת קשה. בכל אופן, אפשר לבחור ביטרייט אחר כששומרים את הסרט כך שהוא יתפוס נפח אחר.

IdoShkedi

New member
אני עובד על אתר כזה בימים אלה

הלינק מופיע בחתימה. עדיין לא הגעתי לכתוב מאמר על ביטרייט, שהוא הנתון המרכזי שמשפיע על משקל הקובץ, אבל יש שם דברים אחרים שכדאי ללמוד.

IdoShkedi

New member
שמח לשמוע

יש באתר עמוד ליצירת קשר, ואפשר גם לכתוב על הקיר בפייסבוק. אבל זה מיועד בעיקר להצעת נושאים למאמרים וכו'. אפשר לשאול משהו חד פעמי, אבל באופן עקרוני זה לא מיועד לעזרה אישית מתמשכת. אני נותן גם שיעורים פרטיים, אבל זה כבר דבר אחר

יש למובי אפשרות ליצא בקידוד H264 ?

למובי של XP אין. אני לא יודע לגבי המובי של חלונות 7. בכל מקרה, זה הקידוד שאפשר לסדר איתו את הנפח הקטן עם האיכות הכי טובה. זה יכול להיות AVI או MP4 או MKV או ... הפורמט של הקונטיינר לא ממש משנה.

אז ההמלצה של הגנן של פייפן במקרים כאלה

זה לעביר את הקובץ ל- VirtualDub ולעשות לו כיסוח שני. היה עדיף מהכיסוח הראשון ליצא ב- H264. אבל כאן אין ברירה וזאת האפשרות שנשארה.

למעלה