אולי תוכלו לעזור לי בתרגום כמה מונח

שְׁבָא

New member
אולי תוכלו לעזור לי בתרגום כמה מונח

ים. שלום לפורום, אני מתרגמת ספר על לחץ ויש בו פרק על מדיטציה (בין היתר). אולי תוכלו לעזור לי בתרגום המונחים הבאים: Altered state .1 2. ואם מישהו יודע איך נקרא בעברית הסרט Altered states 3. Visualization – האם הדמיה? הכוונה למחשבות על דברים נעימים (לבד, לא דמיון מודרך). progressive relaxation .4 – שעושים לפני ההדמיה או דמיון מודרג, מכווצים ומרפים כל קבוצת שרירים בגוף stress inventory .5 – כנראה משהו דומה. The Relaxation Response .6 – משהו מרכזי במדיטציה. לא הבנתי בדיוק. יש גם ספר בשם זה The zone .7 – רמה של מודעות שמנסים להגיע אליה במדיטציה walking with the spirit .8 – שיטת מדיטציה שעושים תוך כדי הליכה mindfulness .9 - מצב במדיטציה, או סוג של מדיטציה centering.10 - בת הדודה של המדיטציה אם מישהו מתמצא גם בעיסויים, אולי תדעו: deep tissue massage .1 Trigger point message .2 Polarity therapy .3 Rolfing .4 - סוג עיסוי שעובד על ה fascia. איך אומרים בעברית fascia 5. שיטת Traeger. עיסוי שבו המעסים מעבירים אנרגיה למטופלים תודה מראש למי שיתאמץ, אפילו על חלק מן השאלות

לקשמי

New member
האנגלית שלי לא משהו אבל ../images/Emo9.gif

אנסה בכל זאת לענות על חלק מהשאלות לפי מה שרשמת בעברית: הדמיה או ויזואליזציה: יש טכניקה כזאת, במדיטציה שמבוססת על ריכוז שבה משתמשים כשמתחילים ללמוד את המדיטציה. מדובר במצב שבו המודט מדמיין אור בנקודת הריכוז או פרח. הויזואליזציה עוזרת לו להתרכז בנקודה. משתמשים בזה כאמור רק בהתחלה, עם התרגול רמת הריכוז עולה וכבר אין צורך בשימוש בויזואליזציה. כיווץ והרפיה של השרירים - בזמן המדיטציה הגוף צריך להיות רפוי, נינוח ועם זאת יציב. לכן יש כאלה שמתרגלים הרפיה לפני המדיטציה. אחת מהטכניקות של ההרפיה (גם להרפיה יש הרבה סוגים וטכניקות) היא לכווץ את השרירים, כל אחד בנפרד ואחרי שמכווצים כל שריר מרפים אותו. זה עוזר להביא להרפיה מקסימלית. מדיטציה בהליכה - הטכניקה שאני מכירה של מדיטציה בהליכה נקראת "טיול דממה". מצב שבו מטיילים כמובן בדממה, תוך הקשבה ותשומת לב לקולות הסביבה (בדרך כלל עושים את המדיטציה הזאת בטבע) או הקשבה לנשימה או פשוט חזרה על מנטרה והקשבה למנטרה. מקווה שעזרתי.

new_chance

New member
תשובה חלקית

אתייחס למה שמוכר לי: 1,2 נדמה לי שהשם הוא "מצבים משתנים" 3 אכן, הדמיה 4 הרפיה 9 תשומת לב או מודעות- זה גם מצב במדיטציה וגם סוג של מדיטציה. בהצלחה ותהני מהתרגום.

למעלה