אולי תוכלו לעזור לי, בבקשה?

ננסה

מה הכי חשוב? לכל אחד חשוב משהו אחר. לי אישית חשובים האנשים שאני אוהבת. לגבי חשמל: חשמל הוא כמו מים. הוא יכול לזרום או להישאר במקומו. מים מורכבים מחלקיקים זעירים, וגם החשמל (חלקיקים מסוג אחר כמובן...). לחלקיקים קוראים אלקטרונים, ויש להם תכונה מיוחדת - יש להם אנרגיה, שהיא למעשה כוח. בדיוק כמו שבריכה של מים שקטים לא מפעילה (פיזית) שום דבר, וכאשר המים זורמים יש להם כוח רב - גם חשמל כשהוא זורם יכול להפעיל כוח רב. זה מה שעולה לי כרגע בראש - בעיקר האנלוגיה למים כי זה מה שעזר לי בהבנת החומר בשיעורי פיזיקה. אחלה ילדים יש לך.

נעה גל

New member
על השאלה "מה הכי חשוב בעולם?" -

אני חושבת שהייתי מחזירה שאלה "מה באמת הכי חשוב בעולם?", סביר להניח שהייתי מגיעה בסוף לתשובה שנתנה אינה "לכל אחד חשוב משהו אחר". המילה "חשוב" נתונה לפרשנויות שונות (לי אגב, הדבר הראשון שעלה לראש הוא "מערכות יחסים" - ולא רק בהקשר של בני אדם אלא בכלל, בטבע). לגבי החשמל או כל שאלה אחרת שאני לא יודעת את התשובה - אני ישר אומרת "אני לא יודעת, אבל בואי נלך לחפש באינטרנט/אנציקלופדיה" והולכים יחד ומוצאים את התשובה. אולי זה הזמן לקנות לו את אותם ספרים שמכילים את כל המידע המענין הזה, בכל מיני נושאים, ומותאמים לילדים? כשאני הייתי קטנה היתה לי את סדרת "למה ומדוע?" ואת סדרת הספרים שבה כל ספר עסק בנושא אחר: "החלב", "הדואר", "החשמל", "החלל" וכו'. ההסברים בהם מאוד פשוטים (האמת? קצת פשוטים מדי עבור ילד סקרן בן 5 ולא תמיד מדויקים ב-100% מבחינה מדעית), אבל שני הילדים שלי (בן ה-3 ובת ה-7) נהנים מהם מאוד עד היום. בשיטוטי בחנויות הספרים ראיתי שכבר יצאו ספרים חדשים יותר ומקיפים יותר שמתאימים החל מגיל 5-6 והלאה.

נעה גל

New member
השאלה הפילוסופית היא, האם יש משהו

יותר בסיסי שבלעדיו אהבה וכבוד בין בני אדם לא יכולים להתקיים?

irisgh

New member
מה הכי חשוב בעולם

השאלה היא איך הוא הגיע לשאלה הזו. האם הוא מתעניין בהכי? (מה הכי גדול, מה הכי עמוק..), או שהייתה לו השערה על משהו חשוב, ומישהו אחר אמר שמשהו אחר יותר חשוב? לי יש ילד רק בן שלוש. אבל אני הייתי עונה לו בשאלה, ומציעה לו אופציות. השאלה היא בשביל לפתח איתו דיוק, כדי שהוא עצמו יגיע לתשובה שלו. הייתי שואלת למשל, מה אתה חשוב שיותר חשוב, מטוסים או אדמה. אם הוא יענה על זה (למשל, אדמה, כי עליה אפשר ללכת. או מטוסים כי איתם אפשר להגיע יותר גבוהה) זה ילמד אותך על צורת המחשבה שלו. אם זה שונה מדי בעינייך תשאלי מטוסים או מכוניות. אולי הוא יענה לך: לא! זה בכלל לא חשוב. חשוב זה להיות רופא! אז תביני שכוונתו אחרת, ותנסי שיסביר לך למה, ואולי הוא בעצם שואל איזה איש הוא איש חשוב, וחשוב למה. ככה, עם שאלות ותשובות, הייתי מנסה להבין מה הולך לו בראש, ועוזרת לו לחשוב במושגים שלו. התשובה לא צריכה להיות דווקא 'נכונה'. יכול להיות שהוא לא מסוגל לחשוב 'באופן יחסי'. ושהוא צריך להגיע לתשובה מוחלטת כלשהי שתהיה מקובלת עליו, כרגע. אם את מנסה לענות את התשובה האולטימטיבית, הרי בכל גיל ומצב היא תהיה שונה

irisgh

New member
חשמל

חוץ מזה שזה זורם, כמו שאינה אמרה, תנסו אולי לעבור על כל הדברים שפועלים באמצעות חשמל. אור דולק כשזורם בו חשמל, ולא דולק, כשלא זורם בו חשמל. גם הרדיו והטלויזיה פועלים כשזורם בהם חשמל. התנור מחמם כשזורם בו חשמל. אבל אדם הולך ורץ כי זורם בו הכח מהאוכל שהוא אכל (נניח). וכך גם החתול. ואוטו נוסע כי לדלק שבו יש כוח להסיע אותו. וכך הלאה. פשוט לחשוב על כל הדברים שמכירים שפועלים באמצעות חשמל. החשיבה שלו עדיין קונקרטית מאוד (או לפחות אמורה להיות). בכל מקרה הייתי מסיימת בכך שיש לזה כל כך הרבה כח, שמסוכן לגעת בזה..

למעלה