אולי מישהו יודע איך מכינים מאגוזי 8-p

זורקה

New member
אולי מישהו יודע איך מכינים מאגוזי 8-p

פקאן חיים את האגוזים המתוקים האלה (שמוכרים בפיצוחיות למיניהם). נו, המסוכרים האלה ???????.. תודה, זוהר.

שיגריס

New member
אגוזי פקאן מסוכרים - פשוט מאד

קולים מעט את אגוזי הפקאו בגריל 5-7 דקות ולהיזהר שלא יישרפו). מניחים במחבת טפלון טובה ובוזקים מעל כמה כפות סוכר ומטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומצפה את האגוזים. אם האגוזים נדבקים, מפרידים בכף עץ. מפזרים על מגש מצופה בנייר אלומיניום משומן קלות ומניחים להתקרר. אפשר להתחכם ולהוסיף תבחינים: קצת קינמון, 1/4 כפית אבקת צ`ילי (כדי שיהיה חריף מאד), קצת פלפל שחור טחון וכו`.

זורקה

New member
שיגריס ,בוקר טוב ותודה על המתכון B-)

אגב, אמרת לקלות מעט את האגוזים. זאת אומרת להניח אותם מקולפים כבר בתבנית בתנור ולתת להם מספר דקות בחום בינוני ?????????. זוהר

bali

New member
מנהל
היי זורקה...

לא ממש נעלמתי, אבל נבלעתי בתוך ים של בחינות ועבודות.... אני מסיימת עכשיו תואר ראשון והלחץ לא נורמלי. הזמנים היחידים שלי לגלוש באינטרנט הם בעבודה, וגם זה לא תמיד וזה עולהלי ברגשות אשמה... אם יש לי זמן בעבודה אז למה אני לא לומדת למבחן הבא?... :-( אבל אני מנסה מאד למצוא זמן. בעוד כמה ימים יירגע קצת הלחץ ואני אשתף אתכם בכמה מאכלים שהכנתי בזמן האחרון. אתמול הכנתי מרציפן שיצא בול כמו בחנויות רק יותר טעים... בלי צבעי מאכל. אני מבטיחה לא להעלם. ענבל.

המתכון המדוייק H-)

להכנת הפקאנים המסוכרים- וסליחה שיגריס- בלי לפגוע: לוקחים 1 ק``ג סוכר ו3/4 ליטר מים ומביאים לרתיחה, אחרי 5 דקות מוסיפים 1/2 ק``ג פקאן קלוף ומרתיחים 10 דקות. מסננים ומייבשים על תבנית משומנת עד שהאגוזים קרים לגמרי. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגוזים עד להשחמה. מצננים ומאפסנים בכלי אטום. אם הפריכות נעלמת (וזה נכון לכל סוג של אגוז/פיצוחים- קולים מספר דקות בתנור חם)

שיגריס

New member
אורן - לא נפגעת, להיפך ! נפגעת מאד!

סתאאאאם... מאד נהנית ללמוד ממך כי אני אישית מכינה ככה פקאנים מסוכרים ואף פעם לא חשבתי על איך להכין את זה יותר מדי. פשוט עשיתי מה שהיה נראה לי הגיוני ויצא טוב. עכשיו כשאני קוראת את ההסבר שלך - אני סקרנית ללכת ולנסות (אבל בכמויות פחות מסחריות ממה שכתבת). אז - קודם בתןך הסירופ סוכר ואח``כ בטיגון עמוק, הא? מעניין. השכלתי.

למעלה