אולי למישהי/ו פה יש מתכון טוב לפאי

shirshusha

New member
אולי למישהי/ו פה יש מתכון טוב לפאי

לימון???? אין לי פטל בבית אז זה של אורנה ואלה יורד. יש לי מתכון של רוני ונציה שצריך בו 9 ביצים שזה יותר מידי לטעמי. אולי למישהו יש פה מתכון טוב של בצק פריך עם קרם לימון חמצמץ????
 

dana 2222

New member
יש לי מתכון למאפינס לימון ,,,

מאפינס בטעם לימון (אפשר להכין בתבנית שקעים או בקוקטים אישיים נפרדים) החומרים הדרושים: 2 כפות אבקת סוכר 2 ביצים טרופות 100 גרם גבינת שמנת 110 גרם חמאה ללא מלח מומסת 20 גרם חמאה ללא מלח מרוככת 1/4 כפית אבקת אפייה 1 כף וחצי מיץ לימון 125 גרם סוכר דק 2 כפות קליפת-לימון מגוררת 300 גרם קמח תופח 185 מל' ריוויון רצועות דקות של קליפת לימון לקישוט 1 כפית תמצית ווניל ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום 200 מעלות. משמנים בחמאה מומסת או בשמן, תבנית מאפנס שבה 12 שקעים, או תבניות אישיות מופרדות בעלי קיבולת של 125 מל' כל אחד. מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. 2. מערבבים בקנקן קטן את הריוויון ותמצית הווניל,את מיץ הלימון. 3. מוזגים לתוך הגומה את החמאה המומסת ואת תערובת הביצים. בוחשים בכף מתכת לערבוב כל החומרים. חשוב מאוד: יש להמנע מבחישת יתר-בתערובת צריכים להישאר גושים,וזה בסדר. 4. מעבירים את העיסה לתוך 8 מבין השקעים שבתבנית, ממלאים כל שקע עד לכ- 3/4 מגובהו,ואופים כ- 10- 12 דקות ,או עד שקיסם המוחדר למרכז אחד המאפנים בתבנית יוצא נקי. משאירים את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות, ולאחר מכן מוציאים אותם ומניחים אותם על רשת לקירור. 5.להכנת הציפוי,מקציפים במערבל חשמלי את החמאה וגבינת השמנת. מוסיפים את אבקת הסוכר ואת מיץ הלימון וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. ממתינים שהמאפינס יתקררו לגמרי ומורחים עליהם את הציפוי. מעטרים ברצועות דקות של קליפת לימון.
 

dana 2222

New member
וגם פאי לימון מבצק פריך בבקשה,,,

פאח לימון מבצק פריך: החומרים: 180 גר' חמאה 100 גר' אבקת סוכר 1 ביצה (גודל מס'-2). 350 גר' קמח קרם לימון: החומרים: 150 גר' סוכר 7 חלמונים 3 לימונים (המיץ + קליפה מגוררת). 100 גר' חמאה (בטמפ' החדר). מרנג: חומרים: 3 חלבונים(בטמפרטורת החדר 200 גר' סוכר הוראות הכנה : אופן הכנה בצק פריך: 1.מכניסים לקערת המיקסר חמאה ואבקת סוכר וע"י "גיטרה" מערבבים עד הומגניות. 2. מוסיפים את הביצים ומערבבים למס' שניות,ומוסיפים את הקמח עד שמתאחד ועוטפים בניילון נצמד את הבצק ,ומניחים במקרר למשך 1/2 שעה לפחות. 3. מוציאים מהמקרר,ומרדדים לעלה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים בו את התבנית ,כך שיכסה את התחתית והדפנות. מהדקים היטב ואופים אפייה מלאה ב-180 מעלות. מקררים לטמפר' החדר. אופן הכנה קרם לימון: 1.על בן- מרי,(סיר קטן שמונח בתוך סיר גדול עם מים חמים), מערבבים בסיר הקטן,סוכר,חלמונים,מיץ וגרירת לימון,ומניחים במים החמים שבסיר הגדול,מערבבים עד שמסמיך. 2.מורידים מהאש ומקררים לטמפ' החדר ומוסיפים את החמאה בעדינות (רצוי לחתוך אותה לקוביות). 3.יוצקים את הקרם על הבצק פריך האפוי (עד לגובה התבנית). אופן הכנה מרנג: על בן מרי מערבבים את החלבון והסוכר עד המסת הסוכר. מעבירים למיקסר ומקציפים עד קצף לבן ומבריק. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על קרם הלימון. מכניסים לחום תנור גבוה 220 מעלות ל- דקה וחצי בלבד, עד שהמרנג מזהיב.
 

ו י ק י 3

New member
פאי לימון נהדר של רוני ונציה..

החומרים לבצק: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון (צהוב) 3 כפות מים קרים למלית: 1/4 כוס מים 1 כף גלטין 4 חלמונים (צהוב) קליפת לימון מגורדת מ- 2-3 לימונים 1/2 כוס מיץ לימון טרי 1 כוס סוכר 1 מיכל שמנת מתוקה 3 חלבונים (לבן) קורט מלח תבנית פאי רצוי עם תחתית נשלפת בקוטר 28 משומנת ומקומחת ההכנה: 1. לבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד מזון ומערבבים. מוסיפים את הקוביות חמאה ומעבדים קלות לתערובת של פירורי בצק קטנים. 2. טורפים את החלמון עם המים ומוסיפים בהדרגה לפירורי הבצק בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידים ומעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים ומקררים במקרר חצי שעה. 3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים בו את התבנית והדפנות.מחוררים במזלג עוטפים בניילון ומקפיאים את התבנית רבע שעה. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180צ'. 4. מכסים את הבצק בניר אפיה ומניחים אלין שעועית יבשה. אופים כ-35 דקות לקבלת צבע זהוב שחום. מסירים את הניירהאפיה עם השעועית ומצננים על הרשת. 5. להכנת המלית: שמים בסיר קטן את המים ומפזרים עליהם את הגלטין. מניחים לכמה דקות לריכוך. ממיסים את הגלטין בסיר כפול על אדים. 6. שמים בקערה את החלמונים ומערבבים במקצף ידני. מוסיפים את קליפת הלימון ומוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון וחצי כוס מהסוכר. 7. מבשלים בסיר כפול על אדים על להבה בינונית כ-10 דקות תוך ערבוב רצוף בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה את הכף. מסירים מהאש מוסיפים את הגלטין ומערבבים. מניחים בצד ומערבבים מידי פעם עד לצינון מלא. 8.כאשר התערובת הלימון צוננת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. 9.בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את חצי הכוס סוכר הנותרת ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים בהדרגה את תערובת הלימון אל הקצף ולבסוף מקפלים פנימה את הקצפת לקבלת תערובת אחידה. 10. יוצקים את התערובת לתוך הבצק האפוי ומחליקים פנימה את הקרם. שומרים במקרר כמה שעות עד שהפאי מתייצב.
 

ו י ק י 3

New member
אז לא ספרת טוב... ../images/Emo8.gif

הוא מצוין - מנסיון! אמנם קצת השקעה אבל שווה כל ביס, אם לא אוהבים מאוד חמוץ, אפשר להוריד בכמות של מיץ הלימון והקליפה המגוררת, עדיין חמצמץ מספיק.
 

ו י ק י 3

New member
סליחה, חשבתי שאת פותחת ההודעה

זה מה שקורה כשקוראים מהר מדי...
 

pimpf

New member
חחח ../images/Emo13.gif

הלכתי לחפש את המתכון, וראיתי שזה בדיוק מה שהקלדת...
 

pimpf

New member
אני חושבת שיש לי...

אבל אני לא בטוחה, אז אחפש...
 

ו י ק י 3

New member
ד"א , לי זה יצא יחסית הרבה מלית

לתבנית פאי מתפרקת. ממליצה לשטח את הבצק בתבנית 26/28 רגילה ולהגביה את שולי הבצק ואז לצקת את המלית.
 
למעלה