קשיו - זה נמצא בעמוד 2 אבל בכל זאת
עוגת שחור לבן: (מתאים לרינג 18) העוגה מורכבת מארבע שכבות: עוגת שוקולד אפויה, קרם נוגט, מוס שוקולד ומוס לבן בטעם רום. עוגת שוקולד: 200 גרם חמאה (או מחמאה) 75 מ"ל יין אדום 200 גרם סוכר 60 גרם קקאו מנופה 7 גרם אבקת אפיה 4 חלבונים 4 חלמונים 100 גרם קמח 20 גרם חמאה מומסת (או מחמאה) הכנה: להרתיח בסיר, חמאה, יין וסוכר, להוריד מהאש ולהוסיף קקאו. לקרר. להוסיף חלמונים תוך כדי בחישה, להוסיף חומרים יבשים. להקציף חלבונים ולעטוף. להוסיף חמאה מומסת ולעטוף. קרם נוגט: 1 ביצה 2 חלמונים 40 גרם סוכר 50 גרם נוגט 10 גרם ג´לטין 75 גרם קרוקנט 350 מ"ל שמנת מתוקה (או ריץ) הכנה: לערבב ביצים, חלמונים ונוגט עד שהנוגט מתרכך וללא גושים. להעביר לקערת מיקסר ולהקציף. להקציף שמנת מתוקה עם סוכר להקצפה מקסימלית ולעטוף את שתי התערובות יחד. להמיס ג´לטין עם כוס וחצי מים ולהוסיף לתערובת. לעטוף את הקרוקנט. מוס שוקולד: 200 גרם שוקולד מומס 200 מ"ל שמנת מתוקה 2 חלמונים 20 מ"ל מים 25 גרם סוכר הכנה: להכין סירופ סוכר (מהמים והסוכר) להוסיף לחלמונים ולערבב. להוסיף לשוקולד המומס. להקציף שמנת מתוקה להקצפה מקסימלית ולעטוף הכל יחד. מוס לבן בטעם רום 200 מ"ל שמנת מתוקה (או ריץ) 15 גרם אבקת סוכר 60 מ"ל רוטב וניל 6 גרם ג´לטין 15 מ"ל רום הכנה: מכינים רוטב וניל ובעודו חם מוסיפים ג´לטין. לאחר שנמס מוסיפים רום. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ועוטפים ביחד. להרכבת העוגה: בתוך רינג מס´ 18 מניחים תחתית עוגת שוקולד בעובי 2 ס"מ בערך. מוזגים את קרם הנוגט ומקפיאים לשעה. מוציאים מהמקפיא ומוזגים את מוס השוקולד, מקפיאים שוב מוציאים מהמקפיא ומוזגים את המוס הלבן. מקשטים בתלתלי שוקולד או בכל קישוט העולה על דעתכם/ן כמה טיפים חשובים: * העוגה די מורכבת ודרושה מיומנות בהכנתה. לא תמיד יצליח בפעם הראשונה. * אל תכינו את הקרם והמוס (בעיקר את המוס הלבן) לפני שהכל מוכן. זה אומר שברגע שהמוס מוכן אפשר מיד לצקת לתוך התבנית אחרת המוס יתגבש ואי אפשר יהיה לצקת אותו! * בטח תשאלו איך מכינים קרוקנט או רוטב וניל , נכון? אם תרצו אשתדל להקליד גם את זה מחר. מקווה שתהנו מהעוגה ושההסברים שלי מובנים. ספרו לי איך היה. טל