אדם שיושב בכיסא גלגלים ../images/Emo29.gif
במקרה אני יודעת
כוון שבדקתי את הענין ואף ישבתי עם נהגי אגד בירושלים האוטובוסים החדשים אינם מותאמים לנכים.... והנהגים יעדיפו לפסוח על תחנה מאשר לעצור לכסא גלגלים וגם אני מסכימה עם הענין שלא רק מדובר בנכויות פיזיות.... מספר עובדות בנושא ראשית על הנהג לעצור לדומם את המנוע לקחת את התיק שלו עם כל הכסף ללכת למרכז האוטובוס לקוות שהאוטובוס לא מלא מידי להוריד את הרמפה (בלי לפגוע באף אחד) לרדת לעלות את היושב על כסא הגלגלים כוון שהשיפוע חד מידי וכו´ וכו´ ולגבי הרכבת בצומת סגולה בטוח שלא מותאם לא לכסא גלגלים ולא בשילוט ולא לעיוור ולא לחרש וודאי שלא לקשיש בקיצור לא בכלום ואם מישהו הגיע לתוך הכלי תחבורה הוא במילא לא יכול כיום להמשיך משם כוון שרוב המדרכול לא נגישות זהו המצב בתקווה שישתפר ואנא אל תחנו בחניית נכים טל מנהלת פורום ריפוי בעיסוק
אדם שיושב בכיסא גלגלים
דווקא כן יכול לנסוע באוטובוס כזה (מניסיון), בעיקר בגלל שלפחות בחלק מהמקרים אדם כזה מלווה בעוד מישהו, שעוזר לו להתנייד גם מחוץ לאוטובוס - דבר שהוא משימה לא פשוטה בכלל - אם מכוניות לא היו חונות על המדרכה, זה היה הרבה יותר פשוט, וכנ"ל אם הירידות מהמדרכות למעברי החצייה לא היו מרוצפות באבני שפה, אלא היה מעין שיפוע שיורד לכביש (כמו בכניסה לחניה במלון דן פנורמה בחיפה - אתמול הייתי שם, וגאון מי שחשב על הרעיון הזה! זה כ"כ מקל על הירידה לכביש...). בכל אופן, הנהג רק צריך להתקרב עם האוטובוס למדרכה, ולהוריד את הצד הימני של האוטובוס לכיוון המדרכה. אם האוטובוס לא מלא, ויש מקום לכסא הגלגלים מול הדלת האחורית, נסיעה באוטובוס עבור אדם שיושב בכיסא גלגלים היא לא נוראית כזאת. התחבורה הציבורית (לפחות אוטובוסים) היא לא הבעיה העיקרית (לדעתי) של נכה... זה דווקא אחד הדברים היותר מקלים במסלול שאדם צריך לעשות... (לדוגמה.. נסעתי כבר בלא מעט מדרכות, שהיו משופעות לכיוון הכביש (או לכיוון השני) וכשאין אדם שתומך מאחור, זה לא פשוט בכלל לנסוע, כיוון שפרט לדחיפת הכסא קדימה, צריך לשמור על שיווי משקל כדי לא להדרדר לכביש...) הארכתי קצת.... סליחה... בשורות טובות, אסתי.