אולי היא בכלל לא מוכנה למוצקים??

אולי היא בכלל לא מוכנה למוצקים??

היום ניסיתי לראשונה לתת לנעם (6.5 חוד´) מוצקים, גזר מרוסק (אפילו יצא טעים).. איזו קבלת פנים, פרצופים, מצמוצי עיניים כל הגוף "רוקד" כמו צמרמורות..בקיצור היא ירקה כמעט הכל ומה שנבלע יצא אח"כ - הקיאה.. להמשיך ולנסות ירק אחר? או אולי פרי?..או פשוט להמתין ולנסות עוד שבוע.. ושאלה נוספת, כשמתחילים מוצקים מוסיפים מים, במידה ונצטרך, כמה מים?..יש כמות מסויימת לתינוקות?. גם בשלבי טעימות מוסיפים מים? או רק כשהמוצקים מחליפים ממש ארוחה?.. תודה רבה!

ברוכה הבאה.

בטח שמוסיפים נוזלים למוצקים אחרת זה ממש קשה לבליעה. ואיך הכנת את הגזר אם מותר לשאול? ואת יכולה לנסות למעוך בהתחלה עם הירקות עם מעט חלב שאוב שלך שיתרגלו לטעם. ואסתר אמרה לא פעם לנסות דווקא להתחיל עם פירות (בננה, תפוח, אגס) כי הם מתוקים ואת הטעם הזה הילדים מכירים ואוהבים. (מה לעשות החלב שלנו מתוק ושמן). וחוץ מזה לא נורא אם לא הצליח בפעם הראשונה. תני לה מנוחה ונסי שוב בעוד כמה ימים. גם את רומא לא בנו ביום אחד. בהצלחה.

טחנתי אותו בבלנד ידני אחרי בישול

הוספתי טיפה מהמים שהוא בושל וקצת קצת חמאה..(כן, אני יודעת שאסור, אבל טיפל´ה לטעם). אני דווקא שמעתי שלא כדאי פירות כי זה באמת הרבה יותר טעים ואז יהיה קשה עם הירקות. אני באמת ינסה עם חלב שאוב, במקום חמאה. תודה..(ואני כ"כ התרגשתי לכבוד המאורע, רצתי בבוקר לסופר פארם קניתי צלחת, כפיות, מזלגות, סינרים..)

Shellylove

New member
אנחנו התחלנו בזמנו

עם פירות וזה לא קלקל את הירקות בכלל, להיפך, היתה תקופה שהיא העדיפה את הירקות על הפירות. אל תילחצי, תקחי את הזמן, לאט לאט, ממילא השלבים הראשונים הם של טעימות והתנסויות. איך היה המרק לטעמך? אני בגישה שמה שלא טעים לי, גם לא יהיה טעים לה, אז אני נותנת אוכל טעים (לטעמי לפחות). מים עוד לא הכרחי להוסיף, כי ממילא רוב התזונה היא הנקה, אז היא מקבלת יותר ממספיק נוזלים. המים חשובים בשלב יותר מתקדם. ולגבי "קדחת הקניות" - זה לא מתקלקל! עוד יהיו לך שפע של הזדמנויות להשתמש.

לאה_מ

New member
אולי כן, ואולי לא...

את יכולה לנסות פירות, ואפילו (רחמנא לצלן) גרבר, שהמרקם שלו מאד מאד חלק - אולי זה יהיה לה יותר נעים. חוץ מזה, לא כל התינוקות מוכנים בגיל הזה. אורי לא ממש התעניין במוצקים בגיל חצי שנה, והתחיל לאכול מוצקים רק בסביבות גיל 8 חודשים. לגבי מים - יש עוד זמן. כל עוד היא לא אוכלת ארוחות מלאות של מוצקים, אין ספק שההנקה מספקת את כל הנוזלים שהיא זקוקה להם. אחר כך תתחילי להציע לה מים - כמה שהיא רוצה.

גם שי לא אהב גזר!!!

אנחנו אוכלים גרבר (בננה, תפוח, אפרסק) בשמחה רבה אתמול אבא ניסה לתת לו בננה מעוכה במזלג ובעוד הטעם מצא חן הוא ירק הכל בגלל המרקם - אז אולי זה לא היה מספיק חלק!

למעלה