אולי גם כאן יוכלו לעזור לי ?

אולי גם כאן יוכלו לעזור לי ?

אני מעתיקה הודעה שרשמתי בפורום נוער בחו"ל
מקווה שתוכלו לעזור : אני לא ידעתי אם זה המקום או לא, אבל אני אשאל פה בכל מקרה בתקווה שתוכלו לעזור לי
אחותי הקטנה נוסעת ביולי לארה"ב לחודש שלם, במסגרת משלחת מהארץ שנוסעת ותיפגש עם משלחות מכל העולם בשביל לעשות פעילויות בנושא השלום וכו' אני רוצה לנסות לחסוך בשבילה קצת כסף לביזבוזים כי ההורים שלי כנראה לא יוכלו לתת לה, כי את הנסיעה עצמה קשה להם לממן כי זה מאוד יקר ויש לנו בעיות כלכליות גם ככה רציתי לשאול אתכם - כמה בערך אתם חושבים שהיא צריכה לקחת (לביזבוזים בלבד)? מדובר על חודש, כאשר עלויות המגורים/נסיעות/מזון/כניסות לאתרים מכוסות ע"י התשלום של הנסיעה עצמה ככה שבעיקרון אני מדברת רק על כסף אם היא תרצה לקנות דברים לעצמה ושיהיה לה עוד שאלה - האם זה בטוח לתת לה את הכסף שתסתובב איתו עליה ? או שכדאי לבקש מההורים שיפתחו לה חשבון ואני אכניס אליו את הכסף ושהיא תוכל למשוך כסף כשתצטרך ? נ.ב מקודם דיברתי עם אחותי (אחרי כתיבת ההודעה שם בפורום) ומדובר על 23 יום ולא 30 כפי שחשבתי, והם יהיו יומיים בוושינגטון ושאר הזמן במחנה שנמצא במיין.

לדעתי....

הלא מקצועית לחלוטין:) אני חושב שהיא לא צריכה יותר מ-400 דולר וגם זה יותר מידי... אם דואגים לה לאוכל, למגורים אקסטרה אקסטרה אז באמת שאין לך מה לדאוג יותר מידי, לגבי פתיחת חשבון למיטב ידעתי זה מסובך מעבר לנקודה שאת צריכה להתעסק איתה, באמת שזה יהיה סתם חבל אבל תהיי בטוחה שהיא מספיק אחראית לסחוב עליה סכום של כסף ולא להשאיר אותו זרוק או לא יודע מה, בכל מקרה למיטב הבנתי את כמוני וכסף לא בא לך הרבה ובקלות ככה שכמות ההערכה לסכום שכן תתני לה חשוב שהיא תעריך מאוד ולא תזלזל, שבי ותסבירי לה שלא משנה איזה סכום את נותנת לה, שתדע להיות בוגרת ואחראית איתו שכן גם לא לזרוק אותו על שטויות, אין שם דברים ממש זולים, אוכל אולי זול אבל השאר יקר ולרוב יותר מפה ככה שתכניסי לה קצת חוכמה לגבי איך ומתי שלא תעשה איתו שטויות.. חוץ מזה אני לא חושב שיש לך מה לדאוג... יש לה לאן ללכת עם מי להיות ובמצב הכי גרוע היא עדיין תהיה במצב מעולה, היא לא לבד שם ודואגים לה זה הכי חשוב... בהצלחה...

iris mom of two

New member
במקום לפתוח חשבון

יש כרטיסי מתנה שנראים ושמישים כמו כרטיס אשראי. תבררי אם אפשר דרך הבנק בארץ לקנות אחד (american express). אחרת פשוט מזומן ואפילו 200 מספיק, כי בזמן המחנה במיין אני לא מאמינה שיהיה להם איפה להוציא כסף. ואם זה המחנה שאני חושבת שזה (קראתי על מחנה כזה והוא מסוקר בטלוויזיה פה) אני גם לא מאמינה שלילדים האחרים יהיה יותר מדי כסף.

jethro1

New member
She can take traveler's checks

I think that $400-$500 is perfectly fine for one month worth of small shopping. If your afraid she might loose the money, she can buy traveler's checks, so if she loose them, nothing realy bad happens.

בת כמה היא?

אני חושבת ש-200 דולר צריכים להספיק לחלוטין. לא שווה ומסובך לפתוח חשבון, אבל אולי יהיה לה עם מי להשאיר את הכסף ולקחת כל פעם קצת? מבוגר?

היא בת 15 ותודה לכולם../images/Emo70.gif החלטתי

שאני אתן לה משהו כמו 300 דולר כסף הוא באמת נושא בעייתי והמצב שלנו גם ככה לא טוב, אבל לשמחתי היא מאוד מאוד אחראית וגם כשהיא בארץ היא לא מבזבז על שטויות
הבעיה היחידה שהיא באמת פחדה להסתובב עם כל הכסף, אני סומכת עליה במאה אחוז אבל כנראה שהיא לא רצתה שאחרי שאני נותנת לה בעיקרון את כל מה שיש לי (אני כרגע לא עובדת בגלל בעיה מסויימת, זה כסף מבייביסיטר שאני עושה מדי פעם) אז עלול להיות מצב שהיא תאבד אותו ואז היא תרגיש שנהרס לה הטיול (היא מאוד רגישה לצערי) אז דיברתי איתה והיא אמרה שאחרי שהיא תדע מי בא איתם (מבחינת מורים וכו') היא תברר אם יש אפשרות שאחד מהם ישמור לה את הכסף

אייי כסף כסף כסף.....

לצערנו אין להמעיט בערך הכסף, כסף הוא בהחלט לא הכל ולדעתי אף לא צריך להיות מטרה אבל הוא בהחלט מצליח להיות בעיה שוב ושוב ושוב... בכל מקרה את מספרת שהילדה אחראית אני מאמין שהיא מספיק אחראית בשביל להסתובב עם 300 דולר עליה ולפי מה שהחבר'ה כאן אומרים לא יהיה לה ממש איפה לבזבז ואם היא תרגיש יותר מידי אשמה על שלקחה את הכסף אני מאמין שהיא תחזור עם רוב הכסף לארץ... איך שלא יהיה תגידי לה שתשמור על עצמה שתחייך כל הזמן ושתעשה חיים, כסף זה דבר מזערי כל עוד החיוך עולה על הכל... good luck....

למעלה