אולי אתם יודעים היכן נמצאות"ביוגרפ

Esmena

New member
אולי אתם יודעים היכן נמצאות"ביוגרפ

יות" אינטרנטיות של ביטון ורביקוביץ? כי מה שמצאתי עד עכשיו היה די דליל. רב תודות.

ורדה ש

New member
ארז ביטון - ביוגרפיה

אמנם קצרה, ואולי תמציתית מידי לצרכייך, אפשר למצוא במאגר של ספריית בלפר ברמלה. הכתובת: http://www.belffer.ramle.kishurim.k12.il/home והקישור:

Esmena

New member
רב תודות, באמת-באמת תודה:)

האמת שהבעייה הגדולה שלי עם דליה רביקוביץ, שהיה נחמד לראות מקום שבו כתובים לפחות הספרים/השירים החשובים שלה על פי שנת יציאתם.

ורדה ש

New member
דליה רביקוביץ´ - יוק!

עד כמה מוכנים להתאמץ בשביל דליה רביקוביץ? כי ברשת הנוכחות היא דלה עד אפסית. לעומת זאת יש לי כמה מקורות מעניינים , הצרה היא שצריך לטרוח ולהגיע לאיזושהיא ספריה רצינית (של אוניברסיטה, למשל). במרץ 1998 דליה רביקוביץ´ זכתה בפרס ישראל לספרות, ואז היו עליה המון כתבות בעיתונים היומיים ובמוספים, אבל הארכיונים המקוונים לא מצליחים למצוא כל כך רחוק לאחור (ניסיתי בשבילך). ברוב הספריות של אוניברסיטאות ומכללות יש אפשרות למצוא מאמרים מהעיתונות, אבל צריך להגיע לשם (ורצוי גם עם מישהו שיש לו תעודת-סטודנט, כי לא כולם נחמדים ומרשים לחפש בלי תעודה). ויש גם ראיון מאד ארוך ומפורט איתה, שבו היא מספרת על ילדותה, על האירועים שמשפיעים על כתיבתה ועוד הרבה. משנת 1996 . שוב הארכיון המקוון לא מגיע כך הרבה לאחור. (למרות שהוא מבטיח!). אז הכתבה העיקרית והמעניינת הזאת נכתבה על ידי אילת נגב, התפרסמה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות ביום שישי, 23.2.96 . אם תפני אלי במייל הישיר שלי ותשאירי כתובת - לא תהיה בעיה לצלם ולשלוח לך אותה. [email protected] ועוד משהו שמצריך טירחה ומחייב לצאת מהבית ולהגיע לספריה - ב"לקסיקון אופק לספרות ילדים" שנמצא בכל ספריה כמעט, יש תמצית מקוצרת של קורות חייה ורשימה של יצירותיה - אבל רק יצירות לילדים! עוד מקום שבו אפשר למצוא המון מידע עליה הוא בהתאחדות הסופרים העבריים- יש להם מכון שמקרא "גנזים" ובו תיקים עם מידע וכתבות על סופרים ומשוררים עבריים. גם זה עניין של טירחה כי האתר שלהם לא פעיל כבר שנתיים, והם גם לא חושבים להפעיל אותו. שוב צריך לטרוח ולהגיע אליהם - בתל אביב. היה לי פעם מספר טלפון וכתובת ואני לא מוצאת. בבזק 144 תשאלי על התאחדות הסופרים העבריים, מכון גנזים נמצא אצלם. תראי כמה המון כתבתי לך - וכל זה על מה שאין. שווה לך לטרוח? לשיקולך.

Esmena

New member
קודם כל תודה רבה לך,

אבל ממש תודה לך. שנית, מכיוון שמדובר בסיכום לשיעור ספרות אחרי הכל, אין צורך להתאמץ כל כך הרבה. אני קיוויתי למצוא באיזה מקום את רשימת הספרים שהיא כתבה עם מידע עליהם, או לפחות חילוק יותר מפורט לתקופות כתיבה , אם זה נמצא בכתבה שיש לך, אודה לך מאוד אם תצלמי אותה. ושוב, תודה.

ורדה ש

New member
זה כל מה שאת צריכה?

למה לא אמרת מהתחלה? הייתי עוזרת לך קודם. בבקשה - בקובץ המצורף (word )

Esmena

New member
אין לך מושג,

פשוט אין לך מושג, כמה אני מודה לך :) זה מה שנקרא פינוק:)

למעלה