אולי אפשר להבהיר משהו?

ezer

New member
אולי אפשר להבהיר משהו?

זאת לא דרישה מופרזת, זו בקשה עניינית בלבד. אם היו בעבר - הלא כל ךכ רחוק, טענות נגד אלו שלא מתגייסים, - רק בגלל לימוד תורה, היא "חייבים" להתנצל, שזו רק דחיה ולא השתמטות. היום, הגיעו זמנים חדשים. מספר האנשים שלא רוצים לשרת, בגלל שלל סיבות גדל. וממילא נשאלת השאלה, האם אפשר לבוא בתלונות על אלו ש"תורתם אומנותם" ללכת ולהתגייס? ראו כתבה מצורפת.

freeonly

New member
מי שאינו מתגייס הוא משתמט

ומי שמשתמש בהשתמטותו של אחר כדי להצדיק את השתמטותו שלו...

giingiit

New member
והאם אתה כותב גם נגד 90.5% חילונים

משתמטים כפי שאתה כותב נגד חרדים??

freeonly

New member
אני רואה שזה חשוב לך

1. כן. 2. אנשים רבים שוקלים השתמטות *עקב* השתמטות החרדים. הם מרגישים "פראיירים". 3. בשנת 2000 אישר צה"ל פטור מטעמי ממצפון ל-5 (חמישה) אנשים לא-דתיים.

giingiit

New member
אתה מזכיר לי את הרקדנית שנפלה

והאשימה את הבמה. איזה מזל שיש חרדים אחרת במי היית מטיל אשמה לתחלואי החברה שלך?

freeonly

New member
ההיא מ-´בת-שבע´ שהמפד"ל הלביש אותה?

בשביל דתיה את דווקא יודעת לדבר יפה יחסית... סתם... אל תקחי ללב, אני מתבדח. את מעבירה את הקו במקום הלא נכון. "החברה שלי" הם לא החרדים ולא שאר המשתמטים האחרים למיניהם. אני רק יכול להניח שההכללה שעשית נעשתה מטעמי נוחיות בויכוח, כי קל מאד להתחמק ולאתר עוד משהו אחר "לא בסדר" ולנסות לדחוף אותו לפתחו של הצד השני בדיון - מה לי ולתחלואים שאת רומזת אליהם? מדוע הם אינם תחלואי החברה *שלך*?

giingiit

New member
תודה על המחמאה

אבל אני לא רואה עצמי כדתיה אלא חרדית. והתחלואים שאליהם התכוונתי הם ההשתמטות החילונית שאתה גם בזה מנסה להאשים את החרדים. למה לא להודות שפשוט לא רוצים לשרת בצבא וזהו? למה כל דבר שקורה צריך מיד לחפש את החרדים כאשמים?

freeonly

New member
או שלא הבנת או שהשמת עצמך כלא מבינה

אין "השתמטות חילונית". יש אנשים אשר יחסי הגומלין שלהם עם המדינה הם דו-כיווניים, ויש טפילים שמנסים רק לקחת מה שאפשר. הקבוצה השנייה שאני גאה לא להשתייך אליה, כוללת מספר גדול של חרדים ושל לא-חרדים, כאשר החרדים מובילים באופן משמעותי הן בחלק היחסי הטפילי שלהם והן בוותק ובפיתוח המתודולוגיות בנושא זה. את צודקת בכך שלא כל דבר שקורה צריך מיד לחפש את החרדים כאשמים. את טועה בפרשנות שנתת לדברי. אגב, אני סקרן לדעת אם היו מתחרדים אותך בגיל צעיר יותר, האם היית אז משרתת בצבא הגנה לישראל. כמובן שזו שאלה היפותטית שכל תשובה עליה אינה עומדת במבחן הבדיקה, אבל אשמח להיות מופתע בתשובה (שגם אז היא לא תייצג כלל כפי שאת יודעת היטב את עיקר המיגזר החרדי).

giingiit

New member
בטח שלא הייתי משרתת

אם הייתי יודעת גם אז את מה שלמדתי על הצבא תוך כדי שירות צבאי הייתי מסרבת להתגייס גם כחילונית. המושג טפיל לקוח מהפרופגנדה הנאצית, אז אודה לך אם תמנע משימוש בביטויים כאלו פוגעים. ושוב, ההכללות האלו ממש לא במקום. הבאתי מספיק מאמרים שאם היית טורח לקרוא היית רואה שהדברים הם לא כל כך פשוטים. האם משפחה חילונית שהבעל עובד והאשה עקרת בית נקראית בעיניך גם משפחה טפילה? כי אם לא, אזי גם משפחות של אברכים שהאשה עובדת והבעל לומד אינם טפילים ואלו הרוב הגדול. בנוסף, ההכנסה הישירה מעבודה אם מדברים על מס הכנסה היא ממש לא פחותה מאחוזם במדינה. רוב כספי מס הכנסה מגיעים מהעשירית העליונה של משלמי המיסים ובתוכם החרדים הם ביחס ישיר לאחוזם במדינה. השאר זה סכומים ממש זניחים כשהקניות למשפחה מרובה מכניסים מספיק כדי לכסות על כך. ובכלל מס הכנסה הוא לא יותר מאשר 40% מהכנסת המדינה, אז כל הדיבורים האלו על טפילות נובעים משנאה ולא ממחשבה עמוקה. שנאה כיודע זה בא מהרגש ולכן לא משנה מה אגיד לך, זה לא ישכנע אותך. אם היית מפעיל הגיון ולא רגש, היית מסכים עם מה שאני אומרת. יום נעים תמנה

freeonly

New member
קצת סדר בדברים

העובדה שאיזה מאניאק עשה שימוש גרוע במושג מסוים אינה סיבה להפסיק ולהשתמש באותו מושג - הכל תלוי בהקשר. המושג "טפיל" הינה מילה עברית לגיטימית שאין לה תחליף טוב יותר במצבים מסוימים. עם זאת, אם זה פוגע בך אשתדל להשתמש במילים אחרות. אינני מבין את האנלוגיות שלך. לא היה כאן כל ויכוח לגבי מי עובד ומי לא, למרות שזה נושא מעניין לדיון בפני עצמו. גם לא דנו כאן בהשוואה בין עבודה ללימוד תורה. הדיון התנהל בנושא השירות בצבא. ללא קשר להגיון או לרגש, זו עובדה ידועה שרוב כספי מס ההכנסה מגיעים מהעשירונים העליונים, וכך זה גם צריך להיות. מי שעני, או כיד הגורל או אפילו מבחירה אישית בדרך חיים שמעודדת עוני, משלם פחות. ונחזור לנושא המקורי של הדיון בשירות בצבא: ראשית, מי ששואף באמת לנסות ולתקן עיוותים שקיימים בצבא, לא ינקוט בדרך הפשוטה של הימנעות משירות. מה גם שדווקא הדתיים הם אלה שמעודדים לא לשרת בתפקידים "קרביים" (קרי, להיות מזכירות ומגישות קפה). שנית, קיימות דרכים רבות אחרות של שירות לאומי שאינן דורשות - רחמנא ליצלן - ללבוש מדים, ולא בדיוק ראיתי חרדים רבים נוקטים באותן דרכים (ואל תביאי לי כדוגמא את "השירות" של איסוף חלקי הגופות לאחר פיגוע).

פאראזיטים כמוכם צריכים להתנצל

על עצם קיומכם. אתם גוזלים לנו את האוויר שאנחנו נושמים ואת הלחם שאנחנו אוכלים. אינכם אלא חולדות המאיימות לכלות את הגזע האנושי.

ציפי ג

New member
אמת דברת

רק קשה לי, האם אנחנו פחותות מאותן אלו, שאינן קרובות אפילו לחולדות, שכן אינן מניקות את תינוקותיהן (לטענתך בעבר הרחוק, ובניק אחר, אם אני לא טועה בזהותך הנוכחית), או שמא אנחנו מעליהן? גם את המים שאתה צריך אנחנו שותים? ועוד שאלה, שמסקרנת אותי, מנין אתה יודע שהחולדות אכן רוצות לכלות את הגזע האנושי? היש לך שיג ושיח איתן? אם כן חצרי עדין מוצפת בהם, ואין מושיע. אתה מוכן לבא לעזור לי?

חצרך באמת מוצפת בהן

וגם ביתך ולכן אני מוכן שיפנו מפה את כל 200000 החולדות והפרעושים, נקרא לזה טרנספר שלא מרצון. תחזרו לפולניה או מרוקו או איפה שבאתם ואל תפריעו לאנוכי.

אביא

New member
תראה למה גרמת גזר

שאני אסכים עם הגינגית מכיוון ששרתתי בצבא והיני משלם המון מיסים הרי שאני נותן להם את חלקי באויר. אני מרשה להם לנשום כאן ולא על חשבונך.

giingiit

New member
כנ"ל גם פה. גם אני שירתתי ומשלמת

מיסים ומאשרת ל-כ-ו-ל-ם לנשום מהאוויר שאני משלמת. לכל הנזקקים החילונים (ויש המונים כאלו) וכל הנזקקים הדתיים והחרדים וכמובן גם מיעוטי יכולת, נכים, אסירים בכלא, מובטלים... יש אישור לכולם

giingiit

New member
אוירא דארץ ישראל מחכים

לא רק של ירושלים ובכל זאת זה באותו המחיר. ראית מה זה נדיבות?

א77

New member
לא שנאה

טמטום מוחין. שמי יודע מאין נובע אולי שנה ופירש אולי קנאת סופרים קנאת סופרים תרבה חכמה. במקרה שלו הוא לא השקיע בצעירותו. והתחיל לקנא לאחר שהבחין בבערותו, אך הכל מאחוריו כך הוא חש. הוא כבר עבר את הגיל. אבל אנו מכירים את השנאה הזו. במרוקו אמרו הגויים ליהודים . סחטנים בפולניה רומניה הונגריה ובכל מקום הצד השווה הוא. אותם אימרות. מה לעשות שאנו במדינה שלנו. הפרטנרים של היהדות הם איש באחיו. אותם אלו המוסתים מתקשורת יום יומית. אוליי גם זו לטובה. לעתיד. הביאו לנו עולים גויים. עובדים זרים שמשתקעים פה. ובדרך הטבע נחזור לאיך שהיינו פעם. הם יהיו אלו שיאמרו על היהודים את המילים האלו. יתפסו מקומם של אלו שאומרים זאת היום. אגב. טענת הסחטנות במקורה היתה כשנאסר עלהיהודים לרכוש אדמה לעבודות. נאלצו כל היהודים לעשות ביזנ´ס. השם עזר, וכאשר הפריץ נצרך דחוף לכסף היה הולך ליהודי. וכשהגיע מועד הפרעון. ועובר הזמן וכך הלאה. היה הופף היהודי לעלוקה מוצצת דם. גם כאן את יצירת המילים האלולא אנו יצרנו. לא שומרי התורה יצרו מצב להאשים אותם בכל מיני האשמות.

לילה טוב שבעים ושבע....:))))))

מה לעשות... אני יודע גם את העיברית של.... לא חשוב
בכל מקרה הגלויה שהבאת שם ממש ממש מדהימה.... באמת. אני עכשיו כבר מת לישון, זוהי כנראה הודעתי האחרונה ללילה זה... עוד משהו: הפורום כאן מת, חבל על הזמן. בכל אופן, היום נסעתי על אופניים כמו שאבאבניק, לא תאמין, אבל הגיע אלי חבר שלומד בישיבת "מרכז הרב" של המזרוחניקים
(פגשתי אותו באינטרנט, בפורום דתיים) ובקיצור הוא בא עם אופניים של ממש, ואני שנים שלא נסעתי באופניים..... אז לא התאפקתי, ובגלל שזה היה כבר כמעט שתים עשרה בלילה ואין אף אחד, אז נסעתי באופניים ממאה שערים דרך גאולה עד קירית משה והוא עצמו הלך ברגל לידי.. (נסעתי לאט) זה היה מאוד כיף לנסוע באופניים אחרי כל כך הרבה שנים שלא יכולתי לנגוע באופניים מטעמים ידועים... לילה טוב, בתי נייטין

למעלה