אוכל, קדימה אוכל
באמצ"ש

מגיבה במרוכז

אני נתתי לו כמה פעמים בקבוק - בהצלחה גדולה או קטנה יותר.
מהרגע שהתחיל לסרב, ניסינו כל העולם להאכיל אותו - 2 הסבתות, אבא שלו, המטפלת, אמא שלה, השכנה שלה.... כולם. בבית, בחצר, בגינה, תוך כדי טיול, לפני ואחרי שינה..... אוף איתו.
אפילו אחים שלו קירקרו סביבו ושרו לו כדי שיאכל.
הוא עושה פרצוף של בחילה כשהבקבוק יוצא מהמקרר. בחלק גדול מהמקרים הוא לא מסכים בכלל להכניס לפה. פרנציפים.
כששרים לו "אוניה" אז לפעמים הוא נרגע יותר. לאחרונה לא....

היעד למחר - המשך ניסיונות עם בקבוקים (גם בהאכלה ממישהו וגם עצמאי - שמים לו ידיות על הבקבוק והוא משחק איתו. בסוף כמה טיפות נכנסות, אבל ממש קצת).
והמשך ניסיונות עם מוצקים. ננסה להכין אותם כך שיוכל להחזיק ביד ולאכול. אולי יהיה לו יותר אטרקטיבי....

יש למישהי רעיונות מה ניתן לתת לו להחזיק ביד ולאכול שיהיה מספיק רך?
לצערי הוא עדיין לא מתיישב לבדו אז אי אפשר לשים אותו עם מגש וכסא אוכל ולתת לו להתחרע עם האוכל בעצמו... כנראה זה יקרה ממש בקרוב אבל בינתיים האופציה הזו בעייתית.

MotheRonit

New member
אני בתקופה הזאת הייתי מכינה לה אצבעות אוכל

שלא יגידו שהיא לא קיבלה אוכל אצבעות

פשוט לוקחים אורז או פירה מערבבים עם ביצה וכף קמח ויוצרים אצבעות ואופים.
ואפשר גם לא להתחכם ופשוט לחתוך תפוח אדמה לרצועות עבות ולאפות עד שמתרכך מספיק לביסים אבל לא מדיי כדי שלא יתפורר ביד.
דבר נוסף זה מאפינס שהם יכולים להחזיק.

begonia

New member
דברים רכים

אבוקדו, בננה, בטטה/ תפו"א/ גזר מבושלים. אפשר גם בייבי ביס.

ממושקה4

New member
רשמתי למישהי תגובה למטה (תמ"ל אחרי גיל שנה)

ואז חשבתי שאולי זה יהיה רלוונטי גם לך ,
להוסיף דייסה לחלב שאוב (מתכוונת לדייסות בטעמים שמוסיפים לתמ"ל,
הבנתי שדייסת וניל שמותר לגילו צריכה להיות טעימה ) .

יש לכם עוד מעט את הסופשבוע להמשיך עם הניסיונות
מקווה שעד יום ראשון תראו תוצאות .
לדעתי הוא נכנס ללופ עם עצמו , אבל אולי בסופשבוע יעשה קפיצה בעניין .

מה שרשמת על הבטטה נשמע טעים ומזין ,
אם הוא אוכל את זה אז זה כבר התקדמות .
מאמינה שבסוף הכל יסתדר ,
אפשר להבין שזה שינוי גדול מאוד עבורו
זה לוקח זמן אבל אם את סומכת על המטפלת
(ונשמע שכן) אז גם הוא ילמד .

chayahd99

New member
צריך תמ״ל אחרי גיל שנה?

הנסיכה בדיוק נהייתה בת שנה ואני הפסקתי להניק.
היא אוכלת הכל ובכמויות יפות ואני דואגת לתת לה מדי יום את כל סוגי אבות המזון בכל ארוחה.
רופאת הילדים אמרה שאני חייבת לתת לה תמ״ל כי אין מצב שהיא מקבלת כל מה שהיא צריכה מהאוכל שאני נותנת לה.
ניסיתי מטרנה, סימילאק ואופטימיל, כל אחד במשך כמה ימים ובצורות שונות והיא בשום אופן לא מוכנה לקחת.
האם באמת צריך תמ״ל? אם כן, מה עושים?

ממושקה4

New member
אם היא אוכלת הכל וטוב ,

אז מניחה שזה בסדר .
איך היא מבחינת אחוזונים ?
אם זה בכל זאת נראה לך חשוב ,
אולי תנסי תמ"ל עם דייסה , למטרנה יש גם דייסה בטעם שוקו שיכול להיות שתאהב
ויש גם מטרנה ביג (בטעם שוקו או מטרנה )
שכתוב על זה מגיל 2.5 , דיברתי עם שירות הלקוחות שלהם
והסיבה שרשום מגיל 2.5 זה בגלל שיש פעוטות שעדיין שותים תמ"ל בגיל הזה
ומטרנה ביג זה כמו תמ"ל אז יכול להיווצר אצלם עודף ויטמינים
אם לא מקבלים בכלל תמ"ל , אז אפשר לתת מנה או 2 ביום (180 מ"ל)
זה כמו תמ"ל מבחינת רכיבים אבל טעים , כמו שוקו (על פי הבת שלי)
ואת יכולה לנסות לתת גם בכוס ולא בבקבוק (אם רגילה)
או לתת שוקו רגיל מחלב פרה , או חלב פרה .

הקלילה

New member
נכון, משקה ביג זאת אופציה לא רעה

אבל רק במידה ואת לא נותנת תמ"ל בכלל, או להכין דייסה סמיכה, נניח דגנים או שיבולת שועל, להוסיף מחית פרי וכפית שקדיה ולתת עארוחת ערב (יש "גם וגם" תפוח בננה), זה יספק עוד קצת ויטמינים ומינרלים..

little botten

New member
ילדה חכמה

טעמת את זה? זה מגעיל בטירוף. בייחוד אם היא כבר מכירה ואוכלת אוכל רגיל.
היא יודעת מה טוב בשבילה

אין לי משהו חכם לתרום למצבך..

MotheRonit

New member
ממש לא. מה זה הרופאה המשוחדת/מושפעת הזאת

ידעתי שחברות התמ"ל עושות עבודת שיווק טובה, לא ידעתי שזה מחלחל גם לאנשי מקצוע

עשיתם בדיקות דם של גיל שנה? אם כל הערכים תקינים ממש אבל ממש אין צורך לתת תמ"ל.

שונצו

New member
אין צורך

לדעתי (לא טרחתי לבדוק, לא נתתי תמ"ל) גם במשרד הבריאות רשום באיזה מקום שאחרי גיל שנה זה כבר לא נחוץ בריאותית (בהנחה שהילד צורך מוצקים כמובן. אבל אחרת זו ממילא בעיה בלי קשר).

קיצר- הילדה אוכלת- תני לה לאכול ותפסיקי לפרנס את מטרנה...

שקדיה11

New member
שאלת שאיבות

אני אמורה לחזור לעבודה אחרי שבועות, ולחזור שוב הביתה אחרי 5 שבועות (איזה כיף להיות מורה!). אני רוצה לשמר את ההנקה, אבל לא מצליחה לשאוב. המשאבה שלי מעולה, פשוט החלב לא יוצא כשאין תינוק שיוציא אותו... הבנתי מקריאה שזו בעיה נפוצה. אז יש לי שתי שאלות:
1. האם יש למישהי טיפים לשאיבה יעילה יותר?
2. אם לא, או אם הטיפים לא יעבדו, האם אפשר להוריד כמויות הנקה לחמישה שבועות (להשלים עם תמ"ל) ואחר כך לחזור להנקה מלאה?

תודה לעונות!

MotheRonit

New member
שני דברים (כי שאלת שתי שאלות
אני)

1. האם כשאת מנסה לשאוב יש לך גירוים רגשיים/חזותיים/ריחניים (חיתול מסריח
או שלא
) של התינוק/ת? אני יודעת שבחדר הנקה של בת דודה שלי בעבודה הם תלו לוח וכל תלתה שם תמונה של הבייבי
כמו יש שעות שיש יותר חלב - אולי אחרי לילה של שינה? או זמן שאת יותר רגועה בו? קראתי שאצל חלק רפלקס שחרור החלב הכי עובד בזמן שהתינוק יונק והן ממש באותו הזמן שואבות מהצד השני...
2. לדעתי כל עוד את משמרת חלק מההנקות ואין ייבוש מוחלט, אז החלב יגיע לפי דרישה. זאת אומרת שברגע שתחזרי להניק הגוף ידע לשוב לייצר.

שקדיה11

New member
הילד ממש לידי

ובכל זאת יוצאות רק טיפות בודדות... ואני לא מצליחה להניק ולשאוב בו זמנית.

MotheRonit

New member
את בטוחה שהמשאבה תקינה ומתאימה *לך*?

חלקים? עוצמה? ידנית/חשמלית? מה לגבי עניין העיתוי (רוגע ומלאות) יש לך אפשרות לשאוב כמה פעמים ולאחד למנה אחת או שזה אפילו לא מגיע לכדי זה (20 CC...). אולי במקלחת? אולי עיסוי?

Maggi10

New member
אני לא הצלחתי לחזור להנקה מלאה

כשהבן שלי היה בן 6 חודשים עשיתי קורס מקצועי ויצא שלא שלא הנקתי אותו בין השעות 8:00-18:00 למשך כחודש. כשסיימתי את הקורס ניסיתי לחזור להנקה מלאה, אבל לא היה לי מספיק חלב. ניסיתי להעלות את כמויות החלב ע"י הנקה תכופה והנקתי הרבה גם בלילה, אבל זה לא עבד. אולי אם הייתי משתדלת יותר ולא משלימה מבקבוק, כמות החלב היתה גדלה בהדרגה, אבל לא היה לי שווה להעביר אותו את התהליך הזה... הרגשתי שהוא נשאר רעב. הבן שלי מאוד-מאוד אהב לינוק והיה לי חבל לוותר על ההנקה אז למרות זאת, המשכתי להניק עד גיל שנה וחצי ובנוסף נתתי תמ"ל. ההנקה (עבורי ונראה לי שגם עבורו) היתה יותר צורך רגשי וסיפקה הרגעה ו"בונדינג" ופחות מקור מזון.
לגבי השאיבה, אומרים שעוזר לחשוב על התינוק בעת השאיבה, להריח חפץ עם הריח שלו וכו' - אצלי זה לא עזר...

begonia

New member
קשה לשאוב בזמן שמניקים הנקה מלאה

1.כמה טיפים: לשאוב בשעה קבועה, בזמנים שיש יותר חלב (נאמר בערב), להסתכל על תמונה של התינוק בזמן ששואבים, להחליף משאבה, לסחוט את החלב במקום לשאוב אותו (אני הייתי עושה את זה הרבה), וכמובן לשאוב מעט ולאחד מנות. כדאי לך גם לשאול בפורום הנקה, הן מקצועניות שם.

2. יהיה לך קשה לחזור להנקה מלאה אחרי 5 שבועות של הנקה חלקית ותצטרכי לעבוד מאוד קשה בשביל להחזיר את משק החלב.

MotheRonit

New member
יש לי שאלה מפגרת

כשבולי קמה משנת בוקר, אם בבית ואם בגינה היא אוכלת פירות. אבל היום היא שתתה מיץ תפוזים. אז זה לא נחשב ארוחה? (אם משנה משהו היא גם אכלה קצת עם כפית את הסיבים שגלשו על המסחטה
)

למעלה