אוכל מקסיקני

אוכל מקסיקני ../images/Emo53.gif

בעלי מטורף על אוכל מקסיקני, עוד מעט יום הנישואין שלנו אני צריכה דחוף מתכונים לאוכל מקסיקני - טורטיות, גוואקמלי, סלסות ועוד גם מסעדות באיזור הצפון לאוכל מקסיקני יועילו לעזרתכם הדחופה!!!!!
 

beagle

New member
טורטיה עם תרד

מתכון: טורטיה עם תרד רכיבים: 500 גר` תרד טרי 500 מאות גר` תפו`א קלופים חתוכים לקוביות קטנות 4 כפות שמן זית בצל קלוף וקצוץ 2 שיני שום כתושות מלח פלפל שחור .... ... 6 ביצים אופן הכנה: חולטים תרד למשך 2 דקות במים רותחים מסננים סוחטים וקוצצים אם התרד מנגבים תפו`א מחממים מחצית השמן במחבת ומטגנים תפו`א בצל ושום עד להזהבה מערבבים לעתים תכופות מוסיפים תרד מתבלים מערבבים מסירים מהלהבה טורפים ביצים בקערה מצרפים ירקות ומערבבים מנקים מחבת מחממים שמן במחבת וכשהוא חם מאוד יוצקים למחבת את הבלילה מנמיכים להבה מטגנים 10 דקות הופכים ומטגנים 5 דקות חותכים למשולשים ומגישים הערות: מקור המתכון: רובנס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
ביצים בטורטיות מקסיקניות

מתכון: ביצים בטורטיות מקסיקניות רכיבים: שמן לטיגון 6 טורטיות מוכנות חצויות 8 ביצים 2 בצלים אדומים קצוצים 1 כפית פלפל אדום חריף גרוס 1/4 כוס כוסברה קצוצה 1 כפית כמון 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה 150 גר´ גבינת פטה מפוררת 2 כפות שמן 4 גבעולי כוסברה יפים אופן הכנה: מחממים שמן במחבת כבדה. מטגנים את הטורטיות עד שהן מזהיבות ונעשות פריכות. מעבירים למגבות נייר לספיגת השמן. טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים בצל, פלפל אדום, כוסברה, כמון, פטרוזיליה ומחצית מכמות הפטה. שוברים פנימה 4 מחצאי הטורטיות המטוגנות, ומערבבים היטב. מחממים את 2 כפות השמן במחבת גדולה. מטגנים את תערובת הביצים תוך ערבוב במשך 5-8 דק´. מחלקים לארבע צלחות הגשה ויוצרים תלולית. נועצים בכל תלולית 2 חצאי טורטיות מטוגנות. בוזקים למעלה את שארית הפטה ומקשטים בגבעול כוסברה. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: המועצה לענף הלול הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
בוריטוס

מתכון: בוריטוס רכיבים: 2.25 כוסות תערובת קמח תירס (מסה -MESA) 2 כוסות מים אופן הכנה: לערבב כ 3 דקות לכדור נוקשה לחלק ל14 לרדד או למשוח לכול הכיוונים עד שנוצר עיגול דק בגודל 18 ס``מ לאפות (רצוי על האש)או בתנור חם מאוד 20 שניות מכול צד. למלא ולגלגל כמו בלינצס. אם עושים בסיגנון ENCHILADA שופכים מעל רוטב צילי אדום, גבינה צהובה ואופים כמה דקות הערות: מקור המתכון: iris G הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
טורטיאס

מתכון: טורטיאס רכיבים: ½ 1 כוס קמח לבן מנופה 1 כוס קמח תירס דק מנופה (בעקרון עדיף maize Meal ולא קמח פולנטה) 1 כוס מים חמים קורט מלח אופן הכנה: מערבבים את 2 סוגי הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה את המים ומערבבים לאט ביד את כל החומרים עד ליצירת בצק חלק. מחלקים ל16- מנות. מרדדים כל מנה לרדיד עגול בקוטר 20 ס"מ בערך. מכסים בניילון נצמד וחוזרים על התהליך עם כל שאר המנות. מחממים מחבת יבשה בעלת תחתית כבדה או משטח טיגון. מנחים טורטייה אחת במחבת וכאשר שולי הרדיד מתקפלים קצת הופכים לצד השני. לפי מה שכתוב כאן, אין צורך בשמן אבל אולי כדאי לשמן קצת בין רדיד אחד לשני. הערות: מקור המתכון: בישול צמחוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
רוטב סלסה של אורקה

חומרים: עגבניות בצל כוסברה טרייה צ`ילי לשים במידת החריפות הרצוייה, אם אין צ`ילי אני שמה מעט סחוג) מלח פלפל שחור מעט שמן זית לערבב הכל במעבד מזון, אך לא יותר מדי שהמרקם יהיה גס במקצת.
 

beagle

New member
סלסה של איריס

סלסה אדומה: שתי עגבניות קצוצות (אני צולה אותן מעט לתת להן טעם מיוחד, אבל לא חייב) שליש כוס בצל לבן קצוץ שתי כפות כוסברה קלולה כפית או שתיים (תלוי בחריפות שאוהבים) פלפל צ``ילי כבוש כף מיץ ליים לערבב היטב יחד. זו הסלסה המקסיקנית מקורית, אם את משתמשת על בוריטוס את יכולה להכניס את התערובת לבלנדר ולטחון לרוטב חלק.
 

beagle

New member
גוואקאמולי

מתכון: גוואקאמולי רכיבים: 1 אבוקדו גדול חתוך לקוביות 2 עגבניות גדולות ללא הגרעינים, חתוכות לקוביות קטנות 1 בצל סגול קטן קצוץ חצי כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) רבע כוס שמן זית 2 כפות מיץ ליים או לימון סחוט טרי 1-2 פלפלונים חריפים טריים ללא הגרעינים, פרוסים לפרוסות דקות מלח אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים, חוץ מהאבוקדו, מכסים ושומרים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מוסיפים את האבוקדו ומערבבים בעדינות. הערות: מקור המתכון: www.mapa.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
מטבל גוואקאמולי של ירון

מטבל גוואקאמולי מצרכים: 1 אבוקדו בשל 1 בצל קטן 1 עגבנייה 4 גבעולי קוסברה 1/4 כוס שמנת חמוצה 1 כף מיץ לימון מספר טיפות טבסקו (לא הכרחי) מלח אופן ההכנה: לחצות את האבוקדו לסלק את הגלעין ולמעוך במזלג. לקצוץ דק את הבצל העגבנייה והקוסברה להוסיף לאבוקדו ולערבב, להוסיף מיץ לימון מלח טבסקו ושמנת חמוצה ולערבב היטב. להשהות מעט להתמזגות הטעמים.
 

beagle

New member
מילון מונחים של רונג´י

טורטיה צ´יפס- טורטיית תירס, לעיתים מקמח לבן, מטוגנת בשמן עמוק ומוגשת עם סלסה, או גוואקמולה, מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה. גוואקמולה- ממרח על בסיס אבוקדו וסלסה. במטבח המקסיקני נהוג להכינו גס, עם גושים, ומתובל בחריפות. פריחולס- ממרח שעועית המשמש בכמה תפקידים. בארוחת הבוקר מכינים אותו דליל מאוד, וממלאים אותו לתוך קערית העשויה טורטיה מטוגנת. מפזרים מעל קזה פרסקה- גבינה טריה חצי קשה בסגנון הצפתית שלנו ומגישים חם לצד צ´ילקילס. להכנת הפריחולס המקסיקני: מבשלים שעועית ומעט ירקות (בצל, גזר, קישוא, שום ותבלינים) במים עד רכות, מסננים , שומרים את מי הבישול בצד. טוחנים את השעועית והירקות במעבד מזון או מכונת בשר ומדללים במי הבישול בהתאם לצורך. ממליחים רק אחרי הבישול. נאצ´וס- טורטיה צ´יפס ועליהם שכבה של מחית שעועית מטוגנת פעמיים, סלסה וגבינת צ´דר חריפה מוקרמת. טאקו- טורטיית תירס, לעיתים קמח, תמיד בקוטר 10 ס"מ, עליה מניחים מליות שונות, בד"כ קוביות או רצועות חזיר או עוף או בקר שהוקפצו עם בצל ןפלפלים. את הטאקו מניחים כקלפים החופפים זה לזה, 3-5 יח´ למנה, ומעליהם מניחים את המלית. מגישים בצד עם מבחר סלסלות ושמנת חמוצה. לא להתבלבל עם הטאקו האמריקאי שאותו מטגנים מראש לצורת האות U עד פריכות ודוחסים לתוכו מילוי בתקווה שלא ייתפרק. קסדיה- טורטיית קמח לבן או תירס לבן ממולאת בגבינה קשה וקלויה במהירות כמו טוסט. טוסטדה- טורטיית קמח לבן או תירס לבן המיובשת בתנור . על גבי הטוסטדה מניחים ירקות חתוכים לסלט ויוצקים רוטב. אנצ´ילדה- התשובה המקסיקנית לקנלוני האיטלקי. ממלאים טורטיה מקמח לבן במליות שונות (רצועות עוף או בשר ולעיתים רק ירקות) ואופים בתבנית שיצקו בה קודם סלסה. את הסלסה מכינים סמיכה מעט יותר, (בעזרת מעט רסק עגבניות) ומכסים גם את חלקה העליון של האינצ´לדה. מפזרים גבינה קשה מגוררת או גבינת ווחאקה (דומה למוצרלה) ומקרימים בתנור. סופאס- מיני טורטיה בקוטר של 4 ס"מ, עשויה ידנית, עבה מעט מהרגיל ובעלת שוליים מוגבהים. ממלאים במעט סלסה ומלית ככל העולה על הדימיון, החל מגבינה מפוררת ועד בייבי שרימפס. משמשת כמנת קוקטייל קטנטנה או כמנת פינוק לילדים שמסרבים לאכול. מולה- מלך הרטבים המקסיקניים, עשוי ממבחר פלפלים חריפים מיובשים או קלויים או מעושנים (תלוי באזור ממנו מגיע מתכון המולה) בתוספת ירקות מבושלים, גרעיני חמינה, או דלעת או שומשום, הרבה שומן חזיר ואת כל העסק טוחנים במטחנה מקסיקנית אותנטית ההופכת את הרוטב לחלק סיותר. את הרוטב הבסיסי ניתן לשמור ללא קירור לשנה לפחות, תודות לשומן החזיר המונע קילקול. להכנת מולה מוכן, שאת הבסיס שלו ניתן למצוא במעדניות גם בארץ, מערבבים בסיר קטן 4 כפות מולה מרוכז עם 1/2 1 כוסות מרק עוף או ירקות, 1-2 כוסות עגבניות מרוסקות ויש האוהבים להוסיף 2 קוביות שוקולד מריר. מוגש על טורטיה ממולאת ברצועות עוף או אורז לבן. נופאל- עלי סברס צעירים ורעננים בקוטר של לא יותר מ- 10 ס"מ שקוציהם לא התפתחו עדיין. המקסיקנים מאמינים שכוס של נופאל טחון עם מיץ אשכוליות כל בוקר מאזנת את רמת הסוכר בדם ואת מצב הפרוסטטה. את הנופאל חותכים לרצועות ומבשלים עם מבחר ירקות נותני טעם. מסננים ומפזרים על סלט טרי או מגישים פושר כתוספת ירק. מתבלים ברוטב ויניגרט או מקפיצים בחמאה ושום. ויטלקוצ´ה- הטראפלס של המקסיקנים. זוהי פטריה טבעית הגדלה על קלחי התירס הלבן. את הפטריה שצבעה שחור לבן, ממלאים לתוך טורטיות או עלי תירס ומגישים חם עם מבחר גבינות. טמאלה- תערובת של קמח תירס (ניתן להכין מקמח תירס עבה המשמש להכנת פולנטה)ושומן. במקור משומן חזיר, אך גם חמאה טובה לזה. את התערובת מתבלים במלח ופלפל ומכאן, כיד הדימיון הטובה, מוסיפים פירות ים קצוצים או בשר או עוף או דגים. ממלאים לתוך עלי תירס וקושרים עם רצועה מהעלים. מניחים בתוך סיר אידוי ומאדים 20-40 דקות. מגישים חם. לדעתי כל רוטב שמנת או על בסיס חמאה יתאים, אך גם סלסה חריפה תהיה טעימה. סביצ´ה- מוגשת במקסיקו כמעט בכל פינה, ולא כמנה של מסעדות עילית אלא כמנה עממית. את הסביצ´ה המקסיקני מכינים בעיקר מדגים, אך גם ממבחר פירות ים וגם ירקות. את הסביצ´ה המקסיקני מכינים 24 שעות קודם להגשה. חותכים דג לרצועות גסות ומוסיפים כמות גדולה של בצל קצוץ. משרים בהרבה מאוד מיץ לימון טרי (עד כיסוי) ושומרים לילה במקרר. למחרת מסננים ומוסיפים מעט זיתים קצוצים, סלסה אדומה, כוסברה קצוצה ומגישים קר עם נאצ´וס או טורטיות. טלקויוס- טורטיה מקמח לבן או קמח תירס, ממולאת במחית שעועית, גבינה, בשר לבן ועוף. את המלית מניחים במרכז וסוגרים את שולי הטורטיה העגולה כסגירת אוזני המן. קולים במהירות משני הצדדים. צ´ילקילס- ארוחת הבוקר המקסיקנית. חותכים רצועות של טורטיה תירס או קמח לבן ומטגנים במחבת ברזל כבדה במהירות עם הרבה בצל קצוץ. פותחים מלמעלה ביצים כמספר הסועדים, מטפטפים סלסה ירוקה ושמנת לקצפת ומכסים במכסה. מבשלים עד שהביצים קרושות, ומפזרים מעט שומשום קלוי. אפשר להכין מנה זו בתנור, אפשר לגוון עם רצועות עוף או בשר מעושן. פסקדייס- טורטיה ממולאת בדג מבושל ומפורר בתוספת סלסה ועגבניות טריות. סוגרים בצורת כיסון ומטגנים.
 

beagle

New member
מחבתיות פולנטה עם ממרח אבוקדו (גווא

מתכון: מחבתיות פולנטה עם ממרח אבוקדו (גוואקמולי): רכיבים: 1/3 כוס קמח תירס לפולנטה ½ כוס קמח לבן ¼ כפית אבקת אפייה ¼ כפית מלח 1 כפית סוכר 1 כוס רוויון או יוגורט 2 ביצים 30 גרם חמאה מומסת שמן צמחי לטיגון להגשה: מטבל גוואקאמולי ושמנת חמוצה אופן הכנה: טורפים יחד את כל המרכיבים ומניחים בצד 20 דקות. מברישים בשמן מחבת קטנה. לאחר שהשמן התחמם יוצקים בעזרת כך מרק כמות שתכסה את המחבת בשכבה דקה. מטגנים על להבה בעוצמה בינונית והופכים לצד השני. כך עושים עם שאר העיסה ומכסים במגבת כותנה. להגשה: על חציה האחד של המחבתית שמים סלט גוואקמולי (שירון נתן את המתכון אתמול), שמנת חמוצה ואם רוצים אז גם מחית שעועית חומה עם רוטב צ´ילי ומקפלים את הצד הריק על המלית. יוצא מדהים וממלא ! הערות: מקור המתכון: בישול צמחוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
טאקו תירס עם עוף ופלפלים

טאקו תירס עם עוף ופלפלים רכיבים: (4 מנות) 16 טורטיות תירס בקוטר 12-10 ס``מ 1/2 עוף צלוי, ללא עור, מפורק מהעצמות. 1/2 פלפל אדום קצוץ 1/2 פלפל ירוק קצוץ 1/2 פלפל צהוב קצוץ 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מנט שמן לשימון המחבת 2 כוסות סלסה ירוקה (מכונה - ורדה, והיא רוטב העשוי עגבניות ירוקות מזן מיוחד הניתן להשגה רק במקסיקו. בישראל ניתן להשיג סלסה מוכנה מעגבניות ירוקות) 2 כוסות סלסה אדומה 2 כוסות גואקמולה אופציה למי שאוהב חריף: 3-2 כפות פלפל חלפניו חריף קצוץ, או פלפל צ`יפוטלה מעשן קצוץ (להשיג במרכולים) אופן הכנה: עוטפים את הטורטיות ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך חצי שעה, עד שהטורטיות חמות. מחממים מחבת ומקפיצים בה את הפלפלים עד שיתרככו. מוסיפים את העוף, קרוע לרצועות דקות. מערבבים. מוסיפים מחצית מהסלסה ורדה והכוסברה. טועמים ומוסיפים אם צריך עוד סלסה. מוסיפים את פלפלי החלפניו או הצ`יפוטלה ומערבבים. מגישים לשולחן בקערות את הסלסה הירוקה (ורדה), האדומה והגואקמולה. מחלקים את הטורטיות לצלחות, כשהן מונחות בחצי חפיפה, האחת על השנייה. מחלקים את מלית העוף החמה בצורת שדרה באמצע הטורטיות, כך שכל סועד יטפטף קודם סלסה או גואקמולה ויאסוף בידיו את 2 קצוות הטורטייה כשהמלית בפנים, ויאכל לתיאבון. כך הלאה, גם עם שאר הטורטיות. הערות: מקור המתכון: שרי אנסקי, מתוך מדור אוכל של סופשבוע מעריב הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

beagle

New member
סביצ´ה של אורן גירון

להכנת סביצ`ה טוב דרושים בראש ובראשונה דגים טריים מאוד. דג בן יותר מיום כבר פוגם בטעם הטרי והרענן של המנה. לעניין סוגי הדגים- הענין כבר תופס אינטרפטציות אישיות. דגי ים כמו לוקוס, טונה, פלמידה, צ`יפורה, סי בס- יתאימו מאוד למי שאוהב טעם ים מודגש. לאוהבים טעם עדין יותר מומלץ להשתמש בדגי מים מתוקים- בורי, אמנון וגם פורל יכול להיות נחמד. באופו עקרוני כל דג שהוא טרי יכול לשמש למטרה זו- רק חשוב שלא יהיה שמן מידי- ושוב ט ר י!!! סביצ`ה מכינים ומגישים על המקום. משהים את הדג בתערובת החמוצה למספר דקות, 5-10, ומגישים מיד. השריית יתר ``תבשל`` את הדג ותייבש אותו. לגבי המתכון- המתכון הבסיסי להכנת סביצ`ה, שניתן להסיבו לכל סוג של דג, וכמובן גם לשנות את מרכיביו לפי הטעם: 500 גר` פילה דג ים טרי מאוד ונקי מעור ועצמות מיץ מ 3 לימונים 1 פלפל צ`ילי טרי, קצוץ או מספר טיפות טבסקו 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה (ניתן להשתמש בכל סוג עשב תיבול טרי) 1/3 כוס טקילה 1/4 כוס שמן זית מלח, פלפל שחור טרי אופן ההכנה: חותכים את פילה הדג לקוביות בגודל 1/2 ס``מ, מערבבים עם שאר המרכיבים, משהים ל5-10 דקות (תלוי במידת ה``בישול`` שאת רוצה שיתקבל מהלימון), ומגישים מיד.
 

beagle

New member
צ´ילי קון קרנה של אריאלה

מספר מנות: 4 מס` קלוריות למנה: 435 קלוריות (סתם מידע למי ששומרת) מצרכים: 1/2 1 כוסות שעועית חומה יבשה (אם אין אפשר להשתמש בשעועית חומה משומרת 425 גרם) 1 כף שמן 1 בצל, קצוץ 2 שיני שום, כתושות 400 גרם בשר בקר טחון 1 כף גדושה קמח רגיל, מנופה מלח לפי הטעם 1-2 כפיות אבקת צ`ילי 400 גרם עגבניות משומרות 1/2 1 כוסות מרק בקר או עוף צח לקישוט - פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: בוררים, שוטפים ומשהים את השעועית 12-10 שעות במים. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שיהיו רכים. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שצבעו ישתנה. מוסיפים את הקמח, מלח, אבקת הצ`ילי, העגבניות והמרק הצח. מערבבים היטב את כל המצרכים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות, תוך שבוחשים מדי פעם. שוטפים ומסננים את השעועית, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד כשעה או עד שהשעועית מתרככת. אם יש צורך - מוסיפים מעט מים או מרק צח. (אם משתמשים בשעועית משומרת, מסננים אותה ומבשלים רק כ- 15 דקות ואין צורך להשרות אותה במים). מגישים את התבשיל על מצע של אורז מבושל, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
 

yaron1

New member
וגם טורטיות

טורטיות מצרכים: 11/2 כוס קמח לבן רגיל 3/4 כוס קמח תירס (חובה קמח תירס בטחינה הכי דקה שמוצאים אני עשיתי מזה שעושים ממליגה/פולנטה וכתוב עליו אינסטנט. 1 כוס מים חמים 1 כפית מלח (במתכון זה לא הופיע אני חושב שצריך) אופן ההכנה: בקערת מיקסר עם קרס לישה לערבב את שני סוגי הקמח והמלח ולהוסיף בהדרגה את המים עד שנאסף לבצק. להמשיך ללוש כ 3 דקות. לקמח את כדור הבצק ולתת לו לנוח מכוסה כחצי שעה. לחלק לכדורים קטנים ולרדד לעיגול בעובי של ניר. (גילית שהכי קל על משטח עץ מקומח היטב, הבצק הזה רוצה המון קמח אחרת הוא נדבק, כמו כן להקפיד על עובי דק. לחמם מחבת כבדה לנער את עיגול הבצק משיירי הקמח להדביק על המחבת לחכות 10 שניות ולהפוף לעוד 10 שניות ,לא צריך יותר. להניח בצלחת לכסות עם מגבת וכך לעשות את כל הבצק. יש להסיר מהמחבת אחרי כל טורטיה את שירי הקמח השרוף אחרת הטורטיה תיצא מר.
 
עוף בשוקולד וצ´ילי ../images/Emo97.gif

מתכון: עוף בשוקולד וצ´ילי רכיבים: 4 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות 6 כרעי עוף 1 בצל קצוץ 1 פלפל ירוק קצוץ 2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות 2 כפות אבקת צ´ילי או לפי הטעם 1/2 2 כוסות ציר עוף או מרק עוף מאבקה 1/4 כוס שקדים מולבנים 1/4 כוס צימוקים 1/2 כפית כמון 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון 1/4 כפית קינמון 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר קליפה מגוררת מ 1 תפוז 200 גרם שוקולד מריר קצוץ אופן הכנה: 1. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד שאפשר להכניס לתנור מאוחר יותר. מוסיפים את השום ומשחימים. מוסיפים את העוף ומשחימים מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בקערה. 2. בשמן שנשאר, מטגנים את הבצל, הפלפל והעגבניות במשך 10 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים את אבקת הצ´ילי ומערבבים היטב. 3. מוסיפים לסיר את ציר העוף, השקדים, התבלינים וקליפת התפוז. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשל 30 דקות. 4. מוסיפים לסיר את השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס. 5. מחזירים את כרעי העוף לסיר, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס. אופים במשך שעה או עד שהעוף רך. הערות: מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

אורקה

New member
אורז מקסיקני

מתכון: אורז מקסיקני רכיבים: ל 10 מנות: 500 גרם אורז 300 גרם שעועית אדומה מבושלת 150 גרם תירס 1 פלפל אדום 1 בצל 100 גרם רסק עגבניות 750 CC מים רותחים 50 CC שמן 1 עלה דפנה קורט מלח קורט פלפל שחור אופן הכנה: קוצצים את הבצל ומאדים בשמן, מוסיפים אורז ומאדים עד שמזוגג בשמן. ממיסים את רסק העגבניות במים הרותחים. מוסיפים לאורז את התירס, הפלפל האדום חתוך לקוביות, ואת השעועית האדומה המבושלת. מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים עם רסק העגבניות. מבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות, מורידים את הסיר מהאש ונותנים לאורז לנוח בסיר סגור למשך מספר דקות. מערבבים בעדינות ונותנים לאדים לצאת, ומגישים. הערות: מקור המתכון: תבלין- בית ספר לאירוח קולינרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה