אוכל לגיל חצי שנה- מה אני עושה לא נכון?!

lironmama2

New member
אוכל לגיל חצי שנה- מה אני עושה לא נכון?!

הקטנות כבר עברו את שלב הטעימות. והשבוע התחלתי לשלב להן קציצות מהודו ומחזה עוף. אז כן - הכנתי סיר גדול כי אחות טיפת חלב אמרה שהן צריכות להתרגל לטעם שלנו. עם טיבול שכולל מעט מלח ופלפל... וגם בצל (כבר נתתי בעבר פלח בצל בתוך סיר גדול של מרק טחון). אני מציינת בצל כי אולי זו הבעיה.
בכל אופן, הבנות ישנות בהפוגה של שעה וחצי שעתיים ומעבר לזה הן עסוקות במשחקים , מעט לולי (כן זה נותן מרחב נשימה) ובעיקר גילגולים.
האוכל מתחיל כך- 6:00 - 9:00- 13:00 - 17:00 -20:00
בערך לכאן או לכאן.
ניסיתי להכניס את ארוחת הצהרים ב12:00 אבל או שהן פשוט עייפות לאוכל או פשוט עצבניות למה האוכל הפך להיות בכפית ולא בבקבוק

אני מאכילה בנפרד- השניה צורחת
מאכילה ביחד- הן לא מוכנות לחכות לטעימה של השניה.
מאכילה ב9:00 פירות ואז הארוחה של 12:00 - ירקות הן כבר יותר מתנגדות.
בנתיים השארתי את הפירות בצד- ניסיתי להעביר לשעה 18:00 אבל אז הערב היה עמוס להן מידי והן התחילו לפלוט ולפלוט...
אני מנסה להוריד תמ"ל צהרים אחרי שאכלו יפה ארוחה משביעה- וכעבור שעתיים שוב יש בכי לאוכל ואין מצב לשנ"צ בכלל.
אם הן לא באות לידי שובע הן בוכות בצרחות!

היום כבר התייאשתי- ראיתי שהן גם עייפות מידי (למרות שקמו ב11:00 וב12:00 כבר רצו שוב לישון) גם לא משתפות פעולה ומייבבות. קילחתי אותן נתתי בקבוק תמ"ל ב13:00
ולמיטה.

לא נרדמו רצוף (אולי פעמיים קרה שנרדמו רצוף- כשבעלי בבית! ) ואחרי השינה ב- 16:00 הן עוד ממשיכות לפלוט לי את המרק עם התמ"ל של 13:00!
מה אני עושה לא נכון? אני משתגעת! היום אמרתי לעצמי שנשבר לי ומצידי שיאכלו רק תמ"ל!

אובדת עצות

לתחושתי, את הולכת קצת מהר מדי

בגיל חצי שנה אמורים בעצם רק להתחיל את שלב הטעימות, והמוצקים עוד לא אמורים להחליף ארוחות שלמות. הייתי מנסה לתת מוצקים פעמיים ביום, כהתחלה לארוחות הביניים - למשל, פירות ב9 - בצהרים בקבוק - כי אין מצב שיאכלו ארוחת צהרים שלמה כשעייפים - שלי בני שנה ו-9 ועדיין הרבה פעמים אין מצב שיאכלו ארוחה ב12 - כי הם כבר עייפים - וירקות בשר את יכולה לתת אחרה"צ אחרי שהתעוררו והתאוששו מהשנ"צ, נגיד באזור 4 -

אני יכולה לומר לך שאצלנו גם היום לו"ז הארוחות גמיש ומשתנה כל יום בהתאם למה שעושים באותו יום - ואם הם עייפים מדי ומבקשים בקבוק, מקבלים -

את רואה שקשה לך ולהן, פשוט תורידי הילוך, שום דבר לא בוער ויש לכם עוד את כל החיים לאכול מוצקים

עוד רעיונות

בבוקר ב9 תתני משהו קל יותר לדעתי כדאי להישאר עם תמל עדיין
ב12 תתני מרק ירקות, אם הבצל מבושל טוב זו לא בעיה בכלל להיפך הוא נהיה מתוק... זו מנה כבדה ואחריה הם ישנים טוב בדכ
ב15 תתני מחית פירות
ב18 הייתי נותנת דייסה טובה
ולפני השינה בקבוק ככה את הדייסה כבר מספיקים לעכל טוב לפני השינה

שימי לב לא להעמיס עליהן בהתחלה תתני כל יום קצת יותר ותשלימי עם תמל עד שיוותרו עליו

ה
אם תמיד נטו לפלוט?

sefia

New member
מסכימה עם כל הנאמר מעלי

בשלבים האלו רק טועמים קצת פירות וקצת מרק
אחכ המרק הופך לבשרי או עם קטניות או פחמימות
כשכבר הותי ארוחה קלה נוספת
זה היה אחה״צ: מקושקשת מפוררת, אבוקדו מעוך, עגבניה מגוררת, קצת גבינה, לחם למצוץ בהשגחה, כאלה..

כשהגענו לקציצות כארוחה ממש זה היה ממש הרבה אחרי וגם אז טעמו ממני קצת עד שזה מהיה ארוחה
לא הכנתי להם סיר קציצות עד שלב הרבה יותר מאוחר

לאט לאט

גם אצלי היה ככה

וממרומי גיל 8.5 חודשים זה פשוט קורה פתאום..

פתאום הם אוכלים כמויות
פתאום הם נהנים לאכול משהו שהוא לא בקבוק
פתאום נהיה אפשרי להאכיל את שניהם במקביל...

למעלה