אוכלים בצפון

מצטרפת להמלצה על רוטנברג

כבר מזמן אני חייבת אותה לפורום. היינו לפני בערך שבועיים. המסעדה ממוקמת בגשר הישנה - ליד קיבוץ גזר (ההגעה פשוט דרך צומת צמח - כביש הבקעה). המסעדה במבנה היסטורי, קטנה ואינטימית. יש גם עסקיות שוות (אבל לא ביום ראשון). אנחנו היינו ביום שני ולא היה מלא, אבל אני בטוחה שלקראת סופהשבוע יותר עמוס וצריך להזמין מקום. אז מה היה לנו (שמרתי את הקבלה): לראשונות הזמנו אספרגוס בטמפורה על סלסה (הזכיר סלט עגבניות מאוד מעודן) ושרימפס ואספרגוס ברוטב לימון. בינתיים הגיעו לחמניות מעשה ידי הבית ושלושה מזטים - בינהם שיני שום בקליפתן, כרובית מוחמצת. מה שמיוחד מבחינתי הוא שבדרך כלל אני מצליחה לזהות היטב ממה מורכבת המנה, אבל השף ברוטנברג מצליח לשלב בין עדינות ותבלינים מעניינים - מה שהופך את תבשיליו למעין חידות קולינריות עיקריות - פרגיות בקרם קפה ושזיף (ושוב -הכל מאוד מעודן - מתאים גם למי שלא אוהב בדרך כלל שילוב פירות ובשר) וחזה עוף ושרימפס בסויה ומרין שתי המנות היו מפתיעות וטעימות. לקינוח הזמנו פונדט שוקולד וקרם ברולה עם טיפטיפה רוטב פיסטוק (כך שלא לפסול אם לא חובבים פיסטוק) - משובח ביותר עם כוס יין ושני אספרסו החשבון הגיע ל-203 ש"ח- זיל הזול למסעדה ברמתה (גם היו הרבה מנות מיוחדות שלא בתפריט הרגיל - מה שגם אניתמיד אוהבת במסעדות). בקיצור - מומלץ, ושווה את הנסיעה.
 
ועוד שתי המלצות לאזור צמח-דרום הרמה

אחרי שרוטברג הייתה סגורה בראשון בצהריים, הלכנו במקום לצל תמר בכניסה לאשדות יעקב. גם הייתה חוויה מוצלחת. מסעדה גדולה ומרווחת, שירות מהיר ויעיל. לא היינו מאוד רעבים אז הזמנו שנצילונים (הגיעו מאוד פריכים) עם מגוון רטבים - הכי אהבנו את רוטב הצילי מתוק שהיה גם אותו רוטב שליווה את מנת השרימפס שהזמנו - בכל מקרה בדיוק במידת המתיקות הנכונה, ולא חריף. גם השרימפס היו טריים מאוד וטעימים. הזמנו גם לחם הבית (אמנם בתשלום, אבל מגיעה כיכר גדולה). עוד הוזמן חציל ממולא בגבינת עיזים (לטעמי, קצת יותר מידי גבינה - אבל טוב למי שמאוד אוהב). לא זוכרת בדיוק את התמחור -אבל מאוד סביר. לנו בכפר חרוב, ויום ראשון בערב הוא יום בעייתי – הרבה מסעדות באזור סגורות, ועל-כן מהבחירה המצומצמת נבחרה סוזנה באניעם. אניעם הוא כפר אמנים, והמסעדה מהווה חלק ממעין שדירה של חנויות אמנים. המסעדה ברוח המקום גם מעוצבת באופן מעניין – רוב המבנה מעץ עם נברשת מאוד מרשימה. השירות היה חביב במיוחד – לראשונה – הזמנו את "סלטי סוזנה" – אוסף מזטים ולחם – המעניין שבהם היה סלט עגבניות מיובשות. לעיקריות הוזמן חזה עוף (היה מעולה – עסיסי וטעים), ופילה דג אמנון (היה די נטול טעם). בקיצור, מקום נחמד – בעל כשרות למי שזה חשוב (שזה כנראה נדיר בסביבה)
 

ננה f

New member
קראתי קראתי. אתה מתרוצץ בסיני

מה אתה רוצה מחיי. תבוא לצפון, נלך.
 
למעלה