אוי אוי אוי

דפי 29

New member
אוי אוי אוי

אוי איזה סיוט. השעה שבע בבוקר, קיבלתי אתמול מחזור ואני רואה שחור. בנוסף לכאבים שלא מאפשרים לי כבר יומיים לעשות פאקינג קקי יש לי שיעול שמוציא לי את הנשמה כי כל שיעולון אני רואה כוכבים מרב כאב באגן וזה תפס ל את כל האיזור למטה ומקרין לי מהתחת לרגל, מרגישה עם גב תפוס, תחת שמאל ממוטט ואגן אשכרה שבור. יו מה יהיה??? יש לי בקרוב תור לד"ר סוריאנו, לפני חצי שנה פרופ גולדנברג עשה לי לפרסקופיה שלא הצליחה, רציתי לדעת אם מישהי מכן עשתה לפרסקופיה אצל סוריאנו והאם הוא טוב בזה? יו מה אני אעשה? איזה סבל גיהנום? למה זה ככה?? אולי זה בגלל שיצאתי אתמול להליכה? עזרו לי, יש לכן רעיונות להקלה???

זהבה240

New member
פעילות גופנית

א. פעילות גופנית מאומצת מוציאה הרבה יותר גרוע את הכאבים. צריך רק פעילות מאוד ממותנת. גם אם מיד אחרי הפעילות את לא מרגישה רע יותר, אחר כך זה יתחיל. ב. אני חסידה של פרופ. גולדנברג (עברתי הרבה רופאים ובסוף הוא ניתח אותי בשבוע שעבר). הייתי שואלת אותו למה הלפרוסקופיה לא הצליחה. הוא נחשב (לדעת כמה גניקולוגים שהתייעצתי איתם) כמומחה מספר 1 בארץ גם ללפרוסקופיה (הוא מנהל מרכז ההדרכה הארצי לכירורגיה אנדוסקופית לרופאים [שזה לפרוסקופיה]) וגם מומחה מס' 1 בארץ לניתוחי אנדומטריוזיס. ייתכן שהיא לא הצליחה כי אצלך יש בעיה ואף אחד לא יצליח. ייתכן, שהמצב שלך השתנה וכעת יש מה לנתח שכן יצליח. לא הייתי ממהרת ללכת למישהו אחר שיעשה לך ניתוח נוסף אולי סתם. ניתוח זה דבר מסוכן וצריך לעשות אותו רק אם אין ברירה. ג. מה לא הצליח בניתוח: הוא אמר שלא הצליח? או שנשארו הכאבים פשוט? כי כאבים יכולים להשאר גם אחרי שמנקים הכל. זו הבעיה. אין התחייבות שאם מוציאים וחותכים גם הכאבים הולכים. זו רק השאיפה. ד. תנסי דיקור סיני. אולי זה יעזור להקל על הכאבים כאשר הם מתרחשים. בהצלחה, זהבה

דפי 29

New member
תודה זהבה.

אם כבר מדברים על פעילות גופנית, עשיתי פילאטיס ופסקתי לפני שנה (אני סובלת מאנדו כבר שנה וחצי) בכל פעם שאני מנסה לחזור אני שוב מבינה שיש לי בסה"כ שבוע וקצת להנות מספורט כלשהו במהלך החודש ואז שוב מוותרת... רצפת האגן שלי נחלשה בצורה בלתי נסבלת, עד כדי כך שעלולות להיות לי בריחות שתן במאמץ (צעקה או שיעול חזק) מה לדעתך כדאי לעשות בעניין? את נשמעת לי מבינה... :) שוב תודה...

זואילי

New member
ממליצה לך לפנות לייעוץ

לד"ר בארגבל בתה"ש שהוא מומחה לריצפת האגן. לרבות מאיתנו הוא הציע פיזיותרפיה וביופידבק לריצפת האגן, וזה נהדר. וכמו כן שיטת פאולה טובה לשרירים הטבעתיים. אבל אל תזניחי את העניין הזה! להגיע למצב של בריחת שתן זה לא צחוק וזו לא איכות חיים. ממליצה לך גם לפנות למרפאת האנדו לייעוץ נוסף.

דפי 29

New member
תודה רבה! אני אעשה את זה ../images/Emo13.gif

זואילי

New member
ראי את השירשור של בלגן על ה ../images/Emo189.gif

הוא ממומלצי הפורום שאין עליו עוררין.

זהבה240

New member
תרגילי פאולה

יש שיטה שנקראת 'שיטת פאולה' (הספר בנושא נקרא 'סוד השרירים הטבעתיים' שהיא כתבה) לחיזוק , בין היתר, של שרירי רצפת האגן. אני יודעת שלפני כמה שנים (לא יודעת אם זה נכון להיום) היו גם פזיוטרפיסטיות של קופת חולים כללית (אני ידעתי שזה קיים בחלק מהמרכזים לבריאות האשה של הכללית) שלמדו את זה. בזמנו ניסו לעזור לאמא שלי (בבעיות אחרות) עם זה. את השיטה פתחה אשה בשם פאולה גרינברג (ז"ל) שחוותה שיתוק בגיל צעיר ורפאה את עצמה בהתעמלות מיוחדת של השרירים הטבעתיים בגוף (אגן, סביב העיניים, הנחיריים וכו'). זו שיטה מאוד נחשבת גם בקרב הרפואה הקונוונציונלית ממליצים עליה (כמובן החלק הנאור שלהם), עובדה שבאמא שלי טפלה אז פזיוטרפיסטית שהתמחתה בזה ועבדה במרכז לבריאות האשה של קופת חולים כללית בתל אביב. בעקרון, אין צורך להיות פזיוטרפיסטית בשביל ללמד את זה. אבל, כן מאוד חשוב שהמטפל יהיה מומחה טוב בזה, אחרת זה לא מזיק אבל גם לא מועיל. אם עושים את זה פרטי אפשר למצוא באינטרנט מומחים אמיתיים לזה. פעם לפני כמה שנים חפשתי ומצאתי, עד כמה שאני זוכרת, גם אגודה של מטפלים בשיטה הזו, ולכן מי שחבר באגודה זה ברור שהרבה יותר מהיימן. ב. כדאי לך קודם לבקש הפניה בקופת החולים לגניקולוג שמתמחה בנושאים של רצפת האגן ודליפת שתן. התחום נקרא 'אורו גניקולוגיה' (כנראה במילה אחת). אני לא יודעת אם המומחים לזה נמצאים גם בקופות החולים, אבל במחלקות הגניקולוגיות של בתי החולים בבוודאי יש. באיכילוב יש למשל מומחה לנושא שהביא את התחום מאנגליה ושם המשפחה שלו הוא 'גורדון'. הוא נחשב למומחה גדול בתחום. אז קודם כדאי שיעשו לך בדיקות (הם למשל בודקים את קיבולת השלפוחית, וזו בדיקה די פשוטה), ואחר כך הם ממליצים על טיפול. ייתכן, שאם מומחה לנושא ייתן לך הפניה לשיטת פאולה יהיה לך יותר קל להשיג הפניה למישהו כזה מקופת החולים. ייתכן, שהם גם יוכלו להגיד לך למה רצפת האגן שלך נחלשה. אצלי זה קורה רק בזמן המחזור למשל. אולי אצלך זה גם תלוי הורמונים, ואולי יש בעיה אחרת שגורמת /תורמת/מוסיפה לזה. בכל מקרה הם המומחים לנושא. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות שאולי אדע לענות עליהן, אשמח לעזור. זהבה

shirshir22

New member
כל כך מזדהה איתך עם הכאבים

זה פשוט לא יאמן איך זה תופס את כל הצד, הרגל האגן והישבן, אי אפשר לעמוד, אי אפשר לשבת, אי אפשר לשכב על הצד, פשוט מכה!! אני יכולה לומר לך שאני נותחתי אצל סוריאנו והשלוש שנים שעברו מהניתוח ועד עכשיו היו נטולות כאב מאז - כמובן שהייתי על דיכוי רצוף מאז - גלולות והפסקה רק פעם בחצי שנה. בחודשים האחרונים התחלתי טיפולי פוריות ואחרי המחזור האחרון חזרו לי כל הכאבים המוכרים - החזיר אותי 3 שנים אחורה... עדיין - ממליצה בחום על סוריאנו, לגבי הכאבים, גיליתי שגם אוכל מאוד משפיע על הכאבים, משתדלת לא לאכול בערב בכלל, ולאכול דברים קלים וכמובן שלא עושים גאזים
לגבי פעילות גופנית, לי זה ממש קשה, ורק מחמיר את הכאב...

דפי 29

New member
כ"כ תודה... ההזדהות מרגשת אותי... זה מרגיש

כ"כ לבד... נדמה לך שאין מצב שיש עוד בנות בעולם שסובלות ככה... הלוואי ולא היינו מזדהות אבל אין ספק שהחסרתי פעימה כשקראתי את תגובתך. כל הענין הזה של הפורום חדש לי, לא העזתי להכנס, גם כשנכנסתי לקרוא תמיד נבהלתי וסגרתי את הלפטופ מיד...אבל פתאום אני מגלה שזה באמת מקל... הכי מעצבן זה שאת בעבודה על סף עילפון ומישהי אומרת לך "אז קחי אדויל" או "בקטנה כולה מחזור..." ולא מבינה מה הפאקינג ביג דיל ואת עוד שניה קורסת על הרצפה מרב סחרחורת של כאב... שכחתי מזמן מה זה חיים נורמלים... אבל תמיד יש את השבוע וחצי בחודש שלא כואב ואז הצבע חוזר לי לפנים ואני מתחדשת (לקראת עוד שבועיים וחצי של גיהנום אבל חפיפ... העיקר שבאותם ימים לא כואב לי ) איך גילית שיש לך אנדו'?

shirshir22

New member
הרופא נשים שלי עלה על זה

היה לי מוקד שבלט לנרתיק, ובבדיקה שגרתית הוא עלה על זה, עשיתי לפרסקופיה ראשונה דרך אסף הרופא, שרק "התסכלו", אישרו שיש לי אנדו אך לא נגעו בכלום. ולאחר שנה וחצי של כאבים, דימומים וסבל, הגעתי לסוריאנו שהציל אותי, הייתי על דיכוי - זריקת דקפטטיל חצי שנה, ניתוח אצל סוריאנו שהסיר את כל המוקדים שהיו באותו זמן, ועוד דיכוי של דקה, לאחר מכן גלולות רצוף עד לפני 3 חודשים שבהם התחלתי טיפולי פוריות. בכל השלוש שנים מהנתוח, מלבד כאבי מחזור קלים - לעומת מה שהיה לפני, לא סבלתי מכאבים. אך לצערי לפי הכאבים שיש לי בחודש האחרון, הוהורמונים "העירו" את זה.... אבל זה למטרה טובה
אז לצערי ולצערך, כן אני מזדהה עם הכאבים שלך, העייפות והחוסר סבלנות בימים שפשוט הכאב לא נעלם וכל הזמן נמצא משם.... לא סתם אומרים שלנשים יש כח סבל חחחח

g a l i 2 6

New member
מצטרפת לסובלות

לא מספיק השלילי שכל כך כואב בלב עכשיו גם כואב בכל הגוף ובעיקר כמו שציינתן כל האגן והגב התחתון ומושך לי כרגיל לרגל שמאל גם אני קבעתי תור למרפאה נראה אם יהיה להם מה לחדש לי בינתיים חיה על כדורים והולכת כרגיל לעבודה הפסדתי מספיק ימים בגלל הטיפול

אליסהב

New member
גם אני בסובלות

ה
הגיעה וכואב כ"כ כואב ואני כ"כ עצבנית שכ"כ כואב ש...אוף!!! מצד שני סוף סוף קבעתי תור לסוריאנו אז אני מרגישה שאני יוצאת לדרך חדשה

כאב אגן וטסיק

סובלת ממנו כמעט 24 שעות ביממה ומאז הניתוח המצב רק החמיר.. התחלתי לעשות פלדנקרייז, שזו פעילות מאוד עדינה ומומלצת והמטרה שלה היא להרחיב את טווחי התנועה בגוף ולהפחית כאב.. מומלץ!

shirar1987

New member
אני עשיתי לפרוסקופיה אצל סוריאנו

ואני עוד לא יודעת את התוצאות לאחר מכן בקשר לכאבים וכאלה. עשיתי לפני שבועיים פשוט

למעלה