אוטובוסים תא דלק (fuel cell)

מצב
הנושא נעול.

orangecalx

New member

למי שמתעניין בעתיד התחבורה הציבורית. במספר ערים באירופה כבר החל שימוש ב-"תאי-דלק" באוטובוסים. מאחר והעסק נפיץ, אין סיכוי שהאוטובוסים בישראל יעברו הסבה שכזאת.

orangecalx

New member
fuel cell

למי שמתעניין בעתיד התחבורה הציבורית. במספר ערים באירופה כבר החל שימוש ב-"תאי-דלק" באוטובוסים. מאחר והעסק נפיץ, אין סיכוי שהאוטובוסים בישראל יעברו הסבה שכזאת.
fuel cell
כמה אתרים: אוטובוסים תא דלק שימוש במספר ערים באירופה מאמר בעברית

orangecalx

New member
הסבר בעברית

הסבר בעברית
מתוך המאמר: תא דלק FUEL CELL הפיתרון המסתמן כיום לבעיית זיהום אויר מכלי רכב הוא 'תא דלק' (FUEL CELL). תא דלק, הופך אנרגיה כימית לאנרגיה חשמלית. הנעת הרכב לפיכך, תהיה בעזרת מנועים חשמליים, ללא תהליכי שריפה. תא דלק מנצל את אנרגית המימן (Hydrogen) והופך אותה לאנרגיה חשמלית. מדובר בעיקרון שאינו חדש, אולם הטכנולוגיה עדיין אינה מאפשרת יישום בעלויות סבירות לייצור המוני. תא דלק פועל על העיקרון שעל פיו נוטים אטומי המימן להתחבר עם אטומי חמצן שבאויר. תא דלק מורכב מאלפי ממברנות (מחיצות חצי חדירות) המונעות את החיבור הכימי. לפיכך "חייב" המימן להיפרד מאלקטרון אחד (למימן אלקטרון אחד), אשר נאלץ לנוע סביב הממברנה בדרך הנכספת לפגוש פרוטון חמצן, וכך נוצר זרם חשמלי. תוצר החיבור בין המימן וחמצן, הוא מים. לסיכום, מדובר כאן בתהליך הפוך של הידרוליזציה פרודות המימן מתחברות עם פרודות החמצן דרך ממברנות, והאלקטרונים המשתתפים בתהליך יוצרים זרם חשמלי שהוא המקור לאנרגיה חשמלית. יתרונות השמוש בתאי דלק ברכב: 1. מניעת זיהום אויר כמעט מוחלט. 2. ניצול יעיל יותר של אנרגית הדלק הפחמני וכך מושג חסכון בתצרוכת הדלק. 3. רצפת הרכב באוטובוס שטוחה ונמוכה לנוחיות הנוסעים. 4. נסיעה רצופה וחלקה בהעדר קפיצות של מערכת שלוב ההילוכים. 5. הנעה ישירה של מנועי חשמל סינכרוניים על גלגלי הרכב - ללא צורך במערכת הנעה ותמסורת. 6. השג טכנולוגי שישפיע על הענף המוטורי.

צחקן

New member
למה הסבה? אי אפשר לקנות חדשים...

ב"ה מהסוג הנ"ל אבל מה הרעיון לשים את המנע עומד. כיום(וגם פעם), יש עומס בחלק מהקווים ולפעמים יש NL במקום מיפרקיות עקב תקלה. השנים שלושה מקומות שהמנוע תופס ההם משמועתיים ביותר (במיוחד אם יש מקומות לנכים שבמקום נכה אפשר להכניס שנים- אז צריך למלאת את החסרון הזה ושלא תחשבו שאני נגד הנכים כי גם לי יש אלה מפחה וגם אם לא היו לי אני חושב שהיתי מעריך אותם). תארו לכם, שהאטובוס מלא ועומדים חלק. במידה וזה בין עירוני לערים טיפה יותר רחוקות מגוש דן או קווים ארוכים(וגם עירוניים שבגלל ארוע מסויים מלאים) בתוכו שלפעמים עמוסים? 51 ו66 לפעמים לפני שהם יוצאים מפ"ת הם עמוסים ומלאי אנשים! אז השנים שלושה- מקומות האלה משמעותיים ביותר. אני שואל: מדוע אי אטפשר לעשות כמו ב מ.א.נ. שהמנוע נמצא מאחור, מתחת למושבים ולא מפריע. ואני שואל עוד קצת- בSL כזכור לי יש מתחת לאחד הכסאות מי קופסה שחורה. מה היא? (היא פולטת חום, בחורף אני אוה לשבת עליה וגם על המושביים האחורים נורא חם שמה). וגם בEL יש ארון מה הוא? בעבר דובר עליו בפורוםואיניזוכר מה נאמר וחיפשתי בארכיון. ברוב האטובוסים האחרים יש זכוכית מאחורי הנהג. למה בו אין. למה? כי שמים שמה את הנהגים הכי גרועים של "דן בשביל שלא יראו איך הם נוהגים גרוע ועוברים עברות תנועה (סתתאאם). ולמישהוא יש מושג מה הקטע של האטובוס הזה. (הבנתי שהמנוע חשמלי מישהוא יכול לתרגם טיפה? תודה מראש!. תרגום יכול לעזור הרבה בהבנה גם למי שמבין אנגלית ולפתח דיונים עמוקים בנושא כי זה אמור להיות פורום מקוצעי ביותר ומובר כי אחרת בשביל מה אני הקטון פה).

orangecalx

New member
הסבה

ב"ה מהסוג הנ"ל אבל מה הרעיון לשים את המנע עומד. כיום(וגם פעם), יש עומס בחלק מהקווים ולפעמים יש NL במקום מיפרקיות עקב תקלה. השנים שלושה מקומות שהמנוע תופס ההם משמועתיים ביותר (במיוחד אם יש מקומות לנכים שבמקום נכה אפשר להכניס שנים- אז צריך למלאת את החסרון הזה ושלא תחשבו שאני נגד הנכים כי גם לי יש אלה מפחה וגם אם לא היו לי אני חושב שהיתי מעריך אותם). תארו לכם, שהאטובוס מלא ועומדים חלק. במידה וזה בין עירוני לערים טיפה יותר רחוקות מגוש דן או קווים ארוכים(וגם עירוניים שבגלל ארוע מסויים מלאים) בתוכו שלפעמים עמוסים? 51 ו66 לפעמים לפני שהם יוצאים מפ"ת הם עמוסים ומלאי אנשים! אז השנים שלושה- מקומות האלה משמעותיים ביותר. אני שואל: מדוע אי אטפשר לעשות כמו ב מ.א.נ. שהמנוע נמצא מאחור, מתחת למושבים ולא מפריע. ואני שואל עוד קצת- בSL כזכור לי יש מתחת לאחד הכסאות מי קופסה שחורה. מה היא? (היא פולטת חום, בחורף אני אוה לשבת עליה וגם על המושביים האחורים נורא חם שמה). וגם בEL יש ארון מה הוא? בעבר דובר עליו בפורוםואיניזוכר מה נאמר וחיפשתי בארכיון. ברוב האטובוסים האחרים יש זכוכית מאחורי הנהג. למה בו אין. למה? כי שמים שמה את הנהגים הכי גרועים של "דן בשביל שלא יראו איך הם נוהגים גרוע ועוברים עברות תנועה (סתתאאם). ולמישהוא יש מושג מה הקטע של האטובוס הזה. (הבנתי שהמנוע חשמלי מישהוא יכול לתרגם טיפה? תודה מראש!. תרגום יכול לעזור הרבה בהבנה גם למי שמבין אנגלית ולפתח דיונים עמוקים בנושא כי זה אמור להיות פורום מקוצעי ביותר ומובר כי אחרת בשביל מה אני הקטון פה).
הסבה
התכוונתי שכנראה לא יהיה אפשר להשתמש באוטובוסים בישראל מאחר ואם יהיה פיגוע בתוך האוטובוס, זה יהיה כאילו מפוצצים 10 אוטובסוים בו"ז. בגלל תאי דלק שבעצמם נפיצים. אבל שימוש באוטובוסים יותר ידידותיים לסביבה תמיד מבורך.

צחקן

New member
אז פה בארץ לא. כמה חבל.

הסבה
התכוונתי שכנראה לא יהיה אפשר להשתמש באוטובוסים בישראל מאחר ואם יהיה פיגוע בתוך האוטובוס, זה יהיה כאילו מפוצצים 10 אוטובסוים בו"ז. בגלל תאי דלק שבעצמם נפיצים. אבל שימוש באוטובוסים יותר ידידותיים לסביבה תמיד מבורך.
אז פה בארץ לא. כמה חבל.
ב"ה עכשיו הבנתי הכל. מומלץ בחום .

צחקן

New member
אההה.

אההה.
ב"ה כלומר מנגנון ההופך לחומר כימי להנעה חשמלית. הבנתי. אז עוד פעם אנחנו "מבזבזים" משאבים טבעיים.

alexUK

New member
איזה חומר כימי, מימן?

אההה.
ב"ה כלומר מנגנון ההופך לחומר כימי להנעה חשמלית. הבנתי. אז עוד פעם אנחנו "מבזבזים" משאבים טבעיים.
איזה חומר כימי, מימן?
מימן ישנו בשפע...

צחקן

New member
אופס... ../images/Emo9.gif../images/Emo3.gif../images/Emo163.gif

איזה חומר כימי, מימן?
מימן ישנו בשפע...
אופס...

צחקן

New member
ומה קורה אם מחבל מתפוצץ ל"ע ח"ו?

ומה קורה אם מחבל מתפוצץ ל"ע ח"ו?
ב"ה הרי זה חומר כימי? או שמדובר בחומר כימי שלא צרות לאף אחד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה