אוחצ'יזם

TheMadKow

New member
אוחצ'יזם

אוחצ'יזם - דרך חיים או מחלה חשוכת מרפא ? זה דיון שלנו היום רבותי (וגבירותיי), נא לא לשלוף סכינים. מהי בעצם דרך החיים של ההומוסקסואל ההמוצע ? הרי, צרי המוחין או צרי האופקים יאמרו כי הומואים הינם גברים אשר מתנהגים כבחורה. ופה נופלת הטעות המרה, מי שעוקב אחר סדרת המופת Queer as Folk יכול למצוא בה את ההוכחה הנדרשת, אך בכל זאת. ישנם סווגים רבים ומגוונים להתנהגות והמאפיינים הראשים הם : אוחצ'ה - התנהגות 'נשית' שכזו. בוט'צה - התנהגות 'גברית' מוחצנת. "רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולם כעולם הג'ובניק" אני הייתי תמיד יותר "רגיש" ולא נטתי לברוטליות הגברית הרגילה, אך לאחרונה לקחתי על עצמי את העול להיות אוחצ'ה. למה ? ככה ! העולם הוא במה ואנו השחקנים, אם הייתי מעוניין לשמור את סוד משיכתי המינית הייתי יכול לדבר, להתנהג ולפעול אחרת. יותר במסווה, אך זוהי אינה המטרה שלי, בימינו אנו. ואתם תשאלו - אז למה אוחצ'ה ?! למה ?! לעזאזל למה ?! אומר, כי בא לי. זוהי הדמות שבחרתי לייצג את עצמי בה, כמובן שזוהי שאוביזנס. אם בא לי אני לא מנסה לעשות את זה, ואם בא לי במיוחד אני מטביע את עצמי בסטיראוטיפ עד דמעות. כי הרי, כל אחד הוא יחיד ומיוחד, אך עדיין הוא רוצה להיות משוייך ל'טיפוס מסויים', וכן פריקים מתוקים שלי, כמו שאני הייתי דאז, גם אתם שייכים לטיפוס, ואולי, אנשים שייכים למגוון של טיפוסים, להלן מולכם עומדת אוחצ'ה , מכור לסטאר-דראק, מד"ב ופנטסיה. ועם זאת אף לרוק קלאסי עד כבד. אז מה זה בעצם טיפוס ? מה ההגדרה לסוג אנשים מוגדר ? ולמה לעזאזל צריך את זה ? לשיפותכם.

SarcaSeriouS

New member
ממש מונולוג מהוואג'ינה...

כל אדם הוא טיפוס בפני עצמו. אין הגדרות מסוימות לסוגי טיפוסים. לא צריך את השטויות האלה... לאחרונה יצא לי להביט על אנשים זרים בקניון, ברחוב, ואני קולט שלכולנו יש משהו משותף
אבל בעצם כולנו שונים בתכלית אחד מהשני. הרי יש כל כך הרבה טיפוסים בחברה הישראלית. יש חרדים, חילונים, גאים, סטרייטים, נשים, גברים, מזרחיים, אשכנזיים ולא חסרות עוד קבוצות שבעצם מבדילות אותנו איש מרעהו. בקשר לטיפוסים שאנחנו, לכל אחד יש את האופי שלו, את הפיזיות שלו. אחד יתנהג בצורה שונה מהשני בגלל שיש להם תחומי עניין שונים. לא צריך לנסות להגדיר טיפוסים כי לא קיים דבר כזה. אפשר לנסות לסווג אנשים לפי קטגוריות אבל לא יותר מזה... קיצר, אני עייף ולא יודע אם הגבתי בהקשר לנושא...מקווה שכן... לילה טוף....
ד"שינה.

Ethan248

New member
טבעו של האדם לחפש קבוצה, לא?

מאז ומתמיד האדם אהב להיות בתוך קבוצה. התחל מאנשי המערות שצדו ביחד ועד להפגנה המונית. העיניין הוא שכולנו רוצים להשתייך, להצטרף ולהיות חלק מקבוצה..... ואם אתם שואלים למה אני יענה לכם במילה אחת: כח! אדם אחד לא יכול להפוך עולמות, אבל שיש לו את חבריו לקבוצה, הוא מרגיש שיש לו יותר כח.... יותר עוצמה.... והכי חשוב, יותר אומץ! אוחצ'ה זהו לא יותר משם תואר, או כינוי, והוא בא כדי לאפיין אדם, למרות שזה לא מתאים לו. גם טיפש, חכם וערמומי על אותו מישקל רק שאלה אנו רגילים לשמוע אותם כתכונה.... ולכן, לשאלתך, אני עונה לך שאוחצ'יזם זה לא יותר מאשר כינוי ע"פ צורת התנהגות.... לא מחלה, לא ברכה, ולא משהו שזוכל על הגב, אלא כינוי ותו לו! אני עצמי מרגיש לפעמים קצת יותר רגיש או קצת יותר נשי אבל זה לא אומר שאני אוחצ'ה, כמו שאני לפעמים לא יודע או לפעמים טועה ואני לא טיפש. ולסיכום, אוחצ'זם הוא סך הכל כינוי....

resputin

New member
אנשים שואפים להגדרות.

או יותר נכון, נשאפנו להגדרות מהיותנו קטנים וכך אנחנו חיים. המח האנושי עובד בצורה אסוצייטיבית, ומשם נגזרת צורת המחשבה שלנו וגם ראיית החיים שלנו. מוטיבים אלו נטבעו בתקשורת הקצובה בזמן ונוצרו סוגי סטאריוטיפים המסכמים במספר תנועות\צורות לבוש\צורות התנהגות עדות, סוגי אנשים על מנת שאלו יהיו המשני, הזניח לעומת הקונספט של התוכנית\סרט\whatever. ואילו בעולם האמיתי, בניגוד לקולנוע שם הכל מתיימר ללהיות מורכב ומולטי-שכבתי, החיים האמיתיים הם קצת יותר מורכבים ואנשים שואבים מקצוות שונים והפוכים, לפעמים גם מנוגדים ונוצרים מיקסים שונים של הגדרות המתאימות לאותו האדם. אני לא חושב שאדם צריך להגדיר את עצמו, אבל העולם המוכר לנו כיום לא יכול להתקיים ללא הגדרות. לכן אולי נקודות ההשקה בין כמה הגדרות שונות מגדירות אדם באופן כזה או אחר, לא הגדרה מדוייקת, אבל משהו שיסביר אותו in a nut shell. ואילו אדם שהוא טיפוס, כזה שמעט הגדרות אם לא אחת קולעות אליו, אולי טיפה יותר שיטחי. למה לעזאזל צריכים את זה? בחיים שלנו? אולי לא צריכים, אבל זה קיים. בתקשורת חייבים להשתמש בסטאריוטיפים, עקב זמן קצר פר תוכנית. יצא מבולבל.

Image of me

New member
אני אוהב להיות מיוחד

ולא הייתי משחק תפקיד בחיים רק כדי להיות משויך לקבוצת אנשים מסוימת. אין לי בעיה להיות משויך לקבוצה של עתודאים או של הומואים או של סטודנטים בטכניון, כל עוד זה לא מהווה את כל החיים שלי, ודרך התנהגות אוחצ'ית זה משהו שכן משתלט על רוב תחומי החיים ולכן אני מעדיף שלא לעשות את זה.

SarcaSeriouS

New member
פתאום שמתי לב לחתימה שלך...

אתה מוכר לי... אם אני לא תוהה, שאלתי אותך מה השם שלך אומר...איליה... מה שלומך?

למעלה