אה, מכיון שאנחנו עדיין עובדים על

ganooov

New member
אה, מכיון שאנחנו עדיין עובדים על

פורוםן טרי פראצ´ט, אז אני אביא את השאלה שלי לכאן: האם הערים התאומות אנק מורפורק הם פרודיה על לונדון או על NY, או על 2הם ביחד? ועוד משו: האם יהיה לי נוח לקרוא את ספרי טרי פראצ´ט באנגלית? כלומר, קראתי את HP באנגלית ואני עולה לשישית בחמש יחידות, אבל מה הרמה של האנגלית שלו? ביי.

arifell

New member
נראה לי שפראטצ´ט בריטי

לכן הגיוני שזו תהיה פארודיה על לונדון

SaidinsTaint

New member
כן

לדעתי מאד כדאי לך לקרוא את פראצ´ט באנגלית - רוב ההומור הולך לאיבוד בתרגום - והאנגלית שלו לא גבוהה ברמה שלא תבין אותה (למרות שהמתרגמים של הספרים לעברית עשו עבודה לא רעה בכלל ורוב הבדיחות נשמרו בצורה זו או אחרת..)

ganooov

New member
תודה רבה ל2יכם.

ופראצ´ט באמת אנגלי, אם כי לאנק יש מאפיינים שדומים למאפיינים של לונדון ושל NY, ובעצם - גם של פריס.

Death of Rats

New member
אם בפראצ´ט עסקינו

נפתח פורום טרי פראצ´ט. מספר הפורום-מאוחר יותר. אני צריכה להבין טוב את האדמין.

המ...

דעתי על הספרים באנגלית ואנק מורפורק... מאוד מומלץ לך לקרוא את הספרים באנגלית אם כי השפה קצת קשה, מבינים את העלילה. אני קוראת את Soul Music באנגלית ואני מניחה שאני באותה רמת אנגלית כמוך (עולה ל-י´ בחמש יחידות) והעלילה קלה.... תמיד מדהים אותי מה שטרי פראצ´ט יכול לעשות עם אפקטים של כתב... כמו ריבוי הL של תושבי למנדוס בסול מיוזיק... בקשר לאנק מורפורק... אני לא חושבת שזו בדיוק פארודיה על עיר מפני שהיא הרבה יותר, אר, יותרית מרוב הערים בעולם.... אולי ניו יורק, אבל הוא באמת בריטי... אין לי רעיון.

ganooov

New member
את יודעת, אור:

מצחיק אותי לראות שאת כתבת "אר" במקום "אה", שאת הטעות הי גדולה של אלה שמתרגמים סופרים אנגלים: הם לא קולטים שישראלים אומרים "אה" ואנגלים "ארררר". בכל אופן: תודה רבה.

ganooov

New member
במיוחד אם תמשיכי לכתוב ´וול´ כל חצי

הודעה. את נכנסת לזה יותר מדי.

למעלה