אהמ. משהו שכתבתי. טאדאם! הנה זה בא

TheIronFlower

New member
אהמ. משהו שכתבתי. טאדאם! הנה זה בא

קחו אויר לפני, זה לא פשוט לעיכול. מצד שני, אולי זה יעניין אותכם. והערה : שלא ישתמע מהטקסט סוג של כעס חס וחלילה, פשוט צורת ביטוי בכתב. זה לא נושא קל, פשוט כתבתי מה שהרגשתי, מעצמי ומנשים אחרות... למגיבים - ביקורות בונות בבקשה, או סתם התייחסות ושיתוף. נאצות זה במשרד ממול, בשעות הקבלה כן? קריאה... מממ... מהנה? לא יודעת. מה שבטוח, משעמם זה לא. לדעתי. (תודה מראש למי ששרד עד הסוף... חחח) *מצורף קובץ* (אל חשש, נקי מוירוסים, נקי ברמת האקונומיקה...)

straycat

New member
וואו... מדהים כמה שזה נכון!

... ומאוד מדוייק, מאוד קל להזדהות עם הטקסט. ממש צחקתי בקטע של ה"דודות" עם ההערות ובקטע על הבחור שחושב שהוא "מתנת האל" -- כל-כך מוכר (ומאוס)... ממש יפה, קצת עצוב ומאוד משקף את ההרגשה של הרבה נשים.

straycat

New member
אולי כדאי...

לפרסם גירסה מקוצרת של המאמר, כהודעה רגילה ולא בקובץ מצורף. (עם כמות הוירוסים שמתרוצצים ברשת, לגיטימי לפתח חשדנות...).

הנה החלק הראשון בבקשה ../images/Emo26.gif

אני כותבת ב"אנחנו", לא כי יש לי פיצול אישיות (ויש לי. לא, אין לי! יש! אין!, טוב סתם...) אלא כי יותר נוח לי לבטא את עצמי ככה. מספרת על מה שקורה אצלי, אבל אני יודעת שאני מייצגת קבוצה, ושאני לא לבד, שיש לי גב, שלא רק אני עוברת את הקטעים שאשתף אותכם בהם. רציתי להתייחס לכל העניין של רווקות סביב גיל ה-30, עם כל המעמסה שהחברה שלנו יוצרת יש איזה קטע מוזר כזה שכשאנחנו מציגות את עצמנו בפני אנשים חדשים, לפעמים מוצאות את עצמנו "מתנצלות", ואני אסביר. אני אחרוק שיניים ואקמט את המצח ואקדח במחשבות עד שאגיע לנוסח הרהוט והברור שאפשר. סה"כ אני רוצה להעביר פה מסר, שלא ייצא מעורפל. העניין הוא איך שהחברה סביבנו תופסת אותנו כרווקות בנות 30 (פלוס מינוס, נגיד ממוצע). הרשו לי להשתמש קצת בציניות, אנחנו לעיתים מוצגות כ"מסכנות". מצפים מאיתנו למימוש מסויים, משווים את קצב העניינים האישיים שלנו, לאחרים בגילנו. זוגיות הפכה למעין הישג מפואר, כששאר הרווקות אינן מהוות אטרקציה ונדחקות לשוליים. לא, גם לא מחפשות להיות במרכז העניינים. לפעמים היינו רוצות שיראו בנו מעבר ל"רווקות בנות 30 שבטח מתות להתחתן". די לקיטלוג! אנחנו שוות משהו. יש בתוכנו קופסת ערכים, יש לנו שאיפות וגיבוש עצמי. אנחנו מטפחות את עצמנו, גם מבפנים, מתקדמות, בעלות אמביציה, מחפשות חוויות חדשות. כרטיס הביקור שלנו לא מסתכם רק במצבנו המשפחתי. אני מוצאת את עצמי לפעמים ממלאת טופס ממשלתי, בירוקרטיה מעייפת, והנה מגיע קטע הסימון : מצב משפחתי. אני מקיפה בעיגול ומקבלת לראש תזכורת מרעננת לרווקותי, וזה מצחיק אבל כאילו הטופס מתעורר לחיים ושואל אותי: "מה? עדיין? מתי כבר תסמני –נשואה-? לא הגיע הזמן?" מביך, אבל אין מה להילחץ נכון? אם נילחץ זה לא יעזור לנו למצוא אהבה יותר מהר. מה יעזור אם נשנן את המנטרה הזאת "מתי נאהב? מתי נבנה חיים עם מישהו? שותפות גורל? זוגיות מאושרת?" לכל אחת ניסוחה הפרטי אליו היא מתחברת. בכוח כלום לא הולך. אז אנחנו לא מהבולות גמורות, נכון?... המון ביקורת מופנית כלפניו. כאילו זו אשמתנו: לוחצות ולחוצות. מבריחות גברים שמרגישים מאויימים ו..בלה בלה בלה... כמובן שזו הכללה ויש יוצאים מהכלל, אבל בכל זאת, גבות מורמות : "מה דפוק אצלה שבגיל 30 היא לא התחתנה עדיין?" כל אירוע משפחתי הופך לחקירה צולבת ולו במסווה עדין של אכפתיות דודתית. זה מגיע במקרים הטובים ל: "אויש יש לי מישהו להכיר לך" (את הבן של השכנה של הדודה של האחות, ההוא המשעמם עד מוות שנראה עקום ואכפת לו רק מכסף? באמת תודה) ועד למקרי זוועה של דודה הזועקת בקול מהדהד ויורקת ליפסטיק זורח, ליד כל האורחים בשולחן :"נו מה עם החבר הזה שהיה לך, הוא לא בא?" (לא, חסרת טאקט מטומטמת, נפרדנו, הוא קיבל רגליים קרות). תבינו בנים, אתם חייבים לפרגן לנו קצת. אני לא באה להאשים את כולכם – אבל אלה מכם שעושים לנו חיים קשים בלי כל סיבה, אלה שמפחדים להכיר בחורה בת 30 כי אולי היא לחוצה, אתם לא מהססים להראות זאת, וכשהיא רוצה להסביר את עצמה סותמים לה את הפה ב"זה בסדר את לא צריכה להסביר". אבל אולי אנחנו רוצות, שתדעו, שיש בנות שמוציאות לנו שם רע אבל לא כולנו כך- הר געש העומד להתפקע, לא כולנו מתות להתחתן או בנויות לזוגיות כאן ועכשיו. וגם אם כן – זה פשע? ותמיד לחייך, לזקוף מבט. "את תמצאי, הוא יבוא, האביר" כמה מגוחך. כל הסביבה לפתע פתאום מתנבאת כמו מגדת עתידות בפנסיה. למה לזרוק הבטחות לאוויר? אז נכון שיש לכם כוונה טובה, אף אחד לא בא ומאשים חלילה, ברור שאתם דואגים לנו, רוצים בטובתנו, בין אם זו חברה טובה נשואה, הורה, ידיד/ה, קרוב משפחה, חבר/ה לעבודה. אבל עם כל הרצון הטוב הרבה פעמים אתם גורמים להפך. אנחנו לא רוצות להפוך לפרוייקט אישי שלכם. אנחנו לא צריכה להגיע ללשכת הסעד. אנחנו לא מסכנות, וגם אם כן, זו זכותנו המלאה. אז נרגיש מבואסות לכמה דקות/שעות/ימים ויעבור לנו. מותר לנו! אף אחת לא נהיית מתוסכלת בכוח. לא מכירה בנות שקמות בבוקר בהכרזה : "זהו! לא עוד! עייפתי! מעתה ואילך אהיה אך ורק מתוסכלת ומרירה בכל תחומיי הדבר העלוב הזה שנקרא- חיי!" אולי נתבטא כך אחרי אכזבה, אבל זה בהחלט לא אורח חיים שכדאי לאמץ. עדיין לא מהבולות, בסיידר? ובנים, זו זכותנו המלאה להרגיש מה שנרגיש, ואף בחור מנופח אגו ומצ'ואיסט המפזר את חוכמתו במילים "אני לא מתחתן עד גיל 40, האזיקים הכי קטנים זה טבעת נישואין, לא רוצה בית סוהר שיתחקרו אותי..." אז רק לכם מותר לצאת בהצהרות חגיגיות ודרמטיות? והמבוקש ההוא שחושב עצמו למתנת האל

חלק 2 |שנאל|

לכל בחורה, והשידוך האולטימטיבי... חשבת על זה שגיל 40 יגיע ואולי תמצא את עצמך רווק ולבד כי לא התפנית רגשית והלכת לפי נוסחאות? אולי עד אז תהיה פחות אטרקטיבי חיצונית? אולי הזמן יעשה את שלו וכבר תתרגל לחיות שלא בזוגיות? מישהו אמר שבגיל 40 יצלצל הפעמון ו-100 כוסיות ימתינו בחיוך בלונדי וחזה מסולקן ויגידו "קח אותי"? אבל לרדת עלינו שאנו מפנטזות זה "בסדר",הא?... אנחנו לא עושות הצגה של תיסכול בכוח, להפך – ההצגה עצמה היא להעמיד פנים שהכל טוב, הכל בסדר, יש עוד דברים חוץ מאהבה. יש הגשמה עצמית, וקריירה, וחברים... למה להיות אדישות למראה זוג מאוהב? זה צובט. זה לא משנה אם באותו רגע נפרגן או נקנא. זו תזכורת. ולילה אחד זה מגיע. הוא חורפי, סגרירי ומאוד חשוך, גם בלב. ופתאום כל הזוגות נשארים בבית ומתכרבלים, ורווק אחד יוצא עם מישהי, רווקה אחת חולה, ההם בחופש, ואלה גרים רחוק, ופתאום אני לבד. בבית. לא תמיד יש חשק לצאת ונמאס לנו להגדיר בילוי כאמצעי להיכרות. לפעמים בילוי הוא פשוט כיף, שחרור, צחוק, שיחה טובה, ולא רק משהו שחייב לצאת ממנו טלפון באותו לילה אחרת מה היה שווה. אנחנו לא נצא לבלות כל לילה, זה כיף אך אין לנו זמן כסף וחשק. זה גם קצת מעייף... לא? והגשם דופק בחלון ולבד. לבד. ופתאום אין אף אחד, לא משנה שאתמול הייתי עם מיליון חברים מתוקים, השתוללנו ורקדנו והרגשתי כוכב הערב. הלילה אני לבד, וכן, מותר להרגיש קצת את הנאחס הזה בלבד. אבל לא! לא יתנו לי, אין לגיטימציה. מיד לחייך ולהתנער, אסור לרגע להרגיש את הגעגוע לזוגיות. מיד תבוא ביקורת מבחוץ :"נו גברת, מה התיסכול הזה, את סתם עושה את זה לעצמך, אל תחשבי על זה". בנים יקרים, תפסיקו לרדת עלינו, תפסיקו להשתמש במילה "תיסכול" ולירות אותה לכל עבר כאילו היתה מילת שלום. כל מצוקה או מחלוקת אתם פוטרים ב"טוב, את מתוסכלת,ככה לא תגיעי רחוק". מותר לבנאדם בין אם אשה או גבר להיות מריר לפעמים. זה עוד לא הורג כל עוד הכל במינון. איך אתם רוצים שנרגיש כשפתאום עובר לנו גל בגוף של רצון ותשוקה לאהבה... זה לא הכל בשליטה. לא תמיד יש הסבר לרגש שעובר בך, הרי לעיתים "אתם מבולבלים וצריכים זמן" ואתם לא אוהבים שדוחפים את האף לעניינים הגבריים שלכם, אז מי נתן לכם את הזכות להתערב בשלנו? אתם מנפנפים ב"את מתוסכלת" כאילו זו הבעייה היחידה שהפיתרון לה הוא להפסיק ודי. אולי לא נרגיש יותר? עדיף כך? עדיף להרגיש קצת עצב מאשר להיות אדישים ולא להרגיש כלל. כשיבוא אושר אמיתי וטהור - נעריך אותו. אל תדאגו. אפילו בשלב הזה עוד לא נהיינו מהבולות סופניות. זה מתעכל בהיגיון שלכם? נפל איזה אסימון? משהו? אם תסכימו איתי זה סימן לחולשתכם?... רובנו לא נכנעות למחשבה על תקתוק השעון הביולוגי. לא מוותרות, יוצאות לעוד דייט. תפסיקו לרדות בנו שאנחנו בלחץ. איך לא נהיה? אנחנו מחפשות את ההגשמה הזאת, את החלום, ומה קרה אם אנחנו קצת לחוצות? אנחנו לא מתכוונות לזה בכוח, זה לא תמיד במודע. תפסיקו לשפוט אותנו על כל הבעה ומשפט ולקפוץ למסקנות חפוזות. אנחנו לא מחפשות להתחתן מחר, ואף אחד לא הולך לסמם אותכם ולהתחתן איתכם בכוח. ואם אנחנו לחוצות פחד – הרי צריך שניים לטנגו הזה. אז תברחו מצידנו. לא תמיד אתם שווים וראויים ל"מרדף" הוגן ונואש להחזיר אתכם. תישארו שם. נראה לכם שנכריח אותכם? נראה לכם שאם הגענו לגיל 30 אז עכשיו נקפוץ על כל אחד שעובר בסביבה ונרוץ להתחתן איתו? אתם חושבים שזו פסגת שאיפותינו ושהצלחתנו נאמדת לפי זה? תנו לנו חופש נשימה, אל תעלבו אבל לפעמים אתם יושבים לנו על הוריד, בבדיקתכם המדוקדקת שמא תיפלו על בחורה לחוצה לחתונה. הרי חלק גדול מאיתנו רוצה ילדים, חלקנו בשלות רגשית ומנסות להדוף את המחשבות שבאות לראש : "מתי... מתי יהיה לי ילד?"... זה לא רע לרצות ילדים, זה אנושי! למה שלא תעריכו את זה אצלנו? למה זה חייב להרתיע? זו לא תחרות ואנחנו לא מנסות לרצות אך אחד. זכותנו להיות בררניות, אנחנו לא ילדות אז תפסיקו עם אמרות הכנף האלה : "אם תמשיכי עם רשימת המכולת הזאת תישארי רווקה בת 80". תנו לנו לבד, לא ביקשנו את עזרתכם בטח שלא בביקורת שטחית. בין המשחקים והשטויות, יש ביננו שכמהות לאהבה חזקה ואמיתית. אז למה אתם חושבים שנקפוץ עליכם, איזו בחורה מעדיפה חיי פשרה על אושר? לא אני בכל אופן. פעם הבעתי חוסר סיפוק ממשהו והבחור מולי אמר לי כצפוי: "את מתוסכלת". עניתי לו :"אתה יודע מה, כן. כרגע ובתחום הזה, כן" והוא התבלבל כשהסכמתי, לא ידע מה לומר. מאותו רגע הוא הלך לאיבוד. חכמולוג...או מהבול? אז אם היה לנו דייט שהתחיל טוב ונגמר רע, תאפשרו לנו את ה"התאבלות" המינימלית המבטאת את האכזבה, תנו לנו את החופש להביע את עצמנו שלא תחת זכוכית המגדלת שלכם. זה לא יעזור לכם, אם אנחנו מאוכזבות, אז נהיה מאוכזבות. מתוסכלות או לחוצות? גם. תתפוצצו... מספיק לשבת לנו עם "סטופר" על הרגשות ולהכתיב לנו, לעצב את התנהגותנו באופן שלא תבריח אתכם

חלק 3 ואחרון ../images/Emo26.gif

פחדנים? אז הרי תברחו מכל דבר, אם זו שבלונת התנהגות קבועה. זה כבר לא תלוי בנו. אולי אם לא נפחד להיות כנות ולהיחשף לאט בפניכם, אז אולי לא נקרין לחץ או תיסכול. מה שמעציב הוא לא התיסכול שהורס אלא מה אתם חושבים עלינו כשאנחנו מתוסכלות. אם היום אני באתר הכרויות ורושמת 2 שורות יותר מהממוצע אני אקבל תגובה נוסח :"יווו משעמם לך? כמה את כותבת!" – ילד, מה זה עניינך? אתה משלם על קריאה בכרטיס שלי? הכריחו אותך? כיוונו לך אקדח לראש? השקעתי זמן ומחשבה בלתאר את עצמי, ואת מה שאני מחפשת, למה לא להעריך? הרי לא תוכלו לקבוע עבורנו מה נכון ומה לא נכון. בסופו של דבר צריך לפעול מתוך שיקול אישי פנימי. חשבתם אולי שהלחץ הזה של להישאר רווקה – נובע מכם, מההסתכלות שלכם הצופה עלינו, הדיעות הקדומות שלכם של לפסול בלי להכיר כי אם היא כך וכך זה הופך אותה לכך וכך? תנו לנו יחס שאתם מצפים לקבל בעצמכם. אם אתם כ"כ בטוחים בעצמכם שנתקלתם במישהי מתוסכלת, למה שלא תנסו להבין למה, במקום לתקוף ולהכליל, ולקשט הכל בסטיגמות חסרות בסיס? לא פשוט להיות רווקה בסביבות גיל 30. ו"אני חייבת להכיר לך" ו"איך מוצלחת כמוך לא-תפסה- מישהו" (אנחנו לא רוצות לתפוס, אנחנו רוצות לחבק. זה לא צייד. לא פיק-אפ, זו כמיהה לחיבור) אנחנו רוצות חום ואהבה ולא מתחשק לנו להתנצל על זה. אני יודעת שאני מאושרת גם כך, ושלמה עם עצמי, וכשאמצא את השלם השני שלי (לא חצי, אנחנו לא חצאים), אחבור לסוג אחר וגדול של אושר, הנובע ממקום אחר שכ"כ חסר לי עכשיו. אני יודעת שלא אפסיק להרגיש ולהביע את עצמי, ואעשה הכל כדי לא ליפול למלכודת הפסימיות, הסקפטיות והמרירות. אבל כל רגש שארגיש, אקבל אותו ואתמודד איתו, בסבלנות, בתבונה, בלמידה. למצוא אהבה זה בהחלט פרוייקט. גם ככה קשה להיאבק במכשולים, אז לפחות תנו לנו להרגיש. וגם אם תהיה זו קלישה קיטשית : אני כמהה לאהבה. כן. כן! כן!!!

למעלה