אהלן :}

alkai

New member
אהלן :}

נתחיל מזה שהיום, ממש במקרה, נתקלתי באתר החלומות הצלולים שבנענע.(קראתי גם איזה 10 עמודים בפורום הזה אח"כ) והרגיז אותי שעד היום לא התעמקתי בנושא. זה הזכיר לי הרבה דברים מהעבר. אני זוכר שבגיל צעיר, איפשהו ביסודי, חלמתי חלום צלול. פשוט ידעתי שאני חולם ועשיתי כל מה שבא לי. לא רק זה, קמתי לכמה דקות וחזרתי לאותו חלום שהיה בשליטה שלי. אני זוכר את זה רק כי חפרתי על זה לאחותי כמה ימים טובים. היא לא ממש התייחסה. החלום הצלול השני והאחרון שאני זוכר היה לפני שנה בערך. ידעתי שאני חולם, אבל משום מה כל דבר יצירתי שניסיתי לעשות נחסם. כאילו המוח מתנכל אליי חח. לא הצלחתי לעשות שום דבר. וזהו, התעלמתי מהעניין ולקחתי את זה כמובן מאליו. אבל זה חתיכת עולם שלם. אחד הנושאים המרתקים. לא ידעתי שיש שיטות לשלוט בזה. היו לי גם מקרים לא נעימים שדיי קשורים. אני זוכר שלפני שנה בערך(כל מה שהיה בבית הקודם, נחשב אצלי שנה. יכול להיות שזה היה יותר משנה), היה לי קטע ממש מפחיד, התעוררתי ולא הצלחתי להזיז שום דבר. גם לא הצלחתי לצעוק, שום דבר. ושמעתי גם קולות מהחלום שכמעט התעוררתי ממנו. זה היה מטריד ביותר. וקרה כמה ימים ברצף. ביררתי אח"כ, והבנתי שמדובר בשיתוק שינה. והייתי חולה בשבוע הזה(זרוק במיטה 24/7 כשיש לי שפעת), אז אולי זה קשור. עוד משהו שממש מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים עליו, למרות שהוא לא קשור לחלומות צלולים. קרה לכם שחלמתם על דמות שבחיים לא ראיתם בחיים האמיתיים, עם מראה מראה ואופי מקורי משלה. ובחלום הרגשתם שאתם מכירים אותה מאז ומתמיד, כאילו היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלכם. ואז כשאתם מתעוררים, אין לכם שמץ מי זאת. ועם הזמן, גם שוכחים את כל הפרטים הספציפיים בנוגע אליה והחלום שלכם איתה. אני זוכר במעורפל לפחות שני חלומות בסגנון. נושא מעניין... בכל אופן, אחרי הקריאה המרובה היום על הנושא וגם הבדיקות מציאות שהתחלתי לעשות עכשיו חח, אולי יהיו לי חלומות צלולים בקרוב. אני לא אנסה את השיטות שכוללות שיתוק שינה. זאת הרגשה מחורבנת. מצטער על החפירה... סופ"ש נעים. D:

וולפהרט

New member
בא נראה....

היו לי כמה חלומות עם דמויות שלא מן המציאות, חלק אני זוכרת וחלק לא וכשהתעוררתי הצטערתי שאני לא באמת מכירה אותם, שהם לא גם במציאות. לא יצא לי לראות את אותה דמות פעמיים בחלומות שונים, אולי בעצם רק אחד: כלב גדול ונחמד. אבל מה שמגניב: יש לי דמות- מישהו מספר שכתבתי שהופיע לי כבר 5 פעמים בחלומות שונים והוא נראה ומתנהג בחלום בדיוק כמו שתארתי אותו, כמו שדימיינתי אותו. זה תענוג שקשה לתאר:) כמו כן: ברוך הבא לפורום! תחצלל ותספר בהצלחה!

alkai

New member
תודה, אני אספר אם יהיה מה.

וקצת קשה לי להאמין שיהיה, כי אני מתעצל לכתוב יומן. ובלי זה לא מגיעים לשום מקום בד"כ. ואיזה מגניב זה לפגוש דמות שכתבת עליה, זה באמת נשמע מיוחד. הוא הופיע בחלומות צלולים? כי אם הוא יופיע בחלום צלול, אני ממליץ לשאול אותו שאלות. וואי, זה נשמע ממש הזוי, כי בכל זאת זה כמו לדבר לעצמך. אבל זאת דרך טובה לכתוב סיפור המשך. אם לא הרגת אותו כבר בספר הראשון.

silverhawk

New member
עוגן, מישהו? ../images/Emo8.gif

ובהחלט, לשאול אותו איך הסיפור ימשיך - רעיון מעולה.

silverhawk

New member
וואו, נשמע ממש מגניב!

לפגוש דמויות מסיפורים שכתבתי זה משהו שבאמת לא יצא לי לחוות. סחתיין עלייך.
איזה ספר כתבת?

silverhawk

New member
לא קל להוציא ספרי פנטזיה בארץ

אפשר לספור על יד אחת בערך את מי שהצליחו. אבל נחזיק לך אצבעות.

וולפהרט

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני לא עומדת להכנע בזמן הקרוב אספר אם תהיה התפתחות...

בואי נעשה עסק-

את מפסיקה לקרוא לי דנונה וקוראת לי דניאלה, בתמורה אני... לא אתעצבן

silverhawk

New member
אהלן אביעד

ברוך הבא לפורום. המקרה הראשון שתיארת אכן היה שיתוק שינה (אני מניח שאתה כבר יודע במה מדובר, ולכן לא ארחיב). ביחס לדמויות בחלום, זה אכן קורה (אם כי אני לא בטוח אם הרגשתי שאני מכיר דמות באופן כה אינטנסיבי כמו שאתה מתאר). אבל בנוגע לשכחת הפרטים, זה בדיוק הדרבון שאתה צריך בשביל להתחיל לכתוב יומן חלומות - גם יסייע לך לזכור את הפרטים, וגם אולי יתמזל מזלך ותעלה על עוגן כלשהו.
שיהיה בהצלחה!

silverhawk

New member
עוגן

הוא סיטואציה/אדם/מקום/דבר שחוזר בחלומות רבים (אירוע מסוים שמתרחש בהרבה חלומות, אדם אותו את פוגשת תדיר בחלום וכו'). זיהוי עוגן יכול להוות דרך מצוינת ליצירת חלומות צלולים: דבר ראשון, אם העוגן שלך הוא דבר שאת רואה גם במציאות - בצעי בדיקת מציאות בכל פעם שאת פוגשת בו. כך תרגילי את עצמך לעניין, ותגבירי את הסיכוי שתזכרי לבצע ב.מ. גם בחלום. מעבר לכך, עצם המודעות לעוגן מגבירה מאוד את הסיכוי שתביני שאת חולמת.

למעלה