אהלן..מישהו יכול לומר לי לגבי שוויץ

אהלן..מישהו יכול לומר לי לגבי שוויץ

מה המצב התעסוקתי שם? כמה זה קשה שם היום? מה התחזיות? אני מדברת על החלק הגרמני (ציריך, באזל)

forglemmigej

New member
יש את המשורר והמוזיקאי המחונן

תופש עוגב הוא מבזל .אבל הוא עוד בארץ אני חושבת .תנסי פה עוד כמה ימים.לדעתי העניה, עבודה לא מחפשים באינטרנט אלא מגיעים למקום המיועד ,ודופקים על כל הדלתות עד שמתמזל המצב..

asslev

New member
Some bad news and some good news

Getting a work permit is almost an impossible mission in Switzerland, But if you are a student, there are not many things easier than being accepted to a Swiss university. Anyhow you can address me to my email to get more details

היי ASSLEV וכולם. יש לי אישור עבודה

בשוויץ. אין לי בעיה של ניירות. השאלה שלי היא יותר בכיוון של מה המצב שם. אני מבינה שהמצב באירופה לא טוב כמו ברוב העולם ובישראל הוא ממש בעייתי ולכן אני שואלת מה קורה בשוויץ, מה המצב שם?

אני חושבת...

שאם יש לך את השפה - יש לך ייתרון. וגם ם לא - מישרוצה - מוצא עבודה. גם אם זה לא בדיוק במקצוע, וגם אם לא בדיוק בשכר שרוצים. זה מדד ישיר לכמה באמת רוצים לעבוד.

את שוב מתחילה?

אם אין לך מה להגיד, אולי יותר עדיף שלא תגידי. אלוהים ישמור.

forglemmigej

New member
על זה בדיוק רציתי לדבר איתך

איך בדיוק מה שהצעת ,יעזור לזו ששאלה פרטים על שוויץ? האם זה מקדם אותה במילימטר אל היעד? זו סתם פילוסופיה בגרוש מה שאמרת, אבל לא רלוונטי בכלום לשאלה שנשאלה .

אני שמחה ש"רצית לדבר אתי" -

תקבעי פגישה במזכירות. לגבי תשובתי - אם ורדורד לא הבינה שכוונתי הייתה שאם יש לה אשרת עבודה בשוויץ, כל מה שהיא צריכה זה לחפש עבודה, למצוא ולהתחיל לעבוד. והשורה התחתונה היא שזה תלוי אך ורק בכמה היא רוצה לעבוד בשוויץ - כי אם היא רוצה - לא צריכה להיות לה בעיה למצוא עבודה. ושוב - אם היא לא הבינה את זה - היא היתה יכולה לשאול בעצמה למה כוונתי, נכון? זה אכן פילוסופיה, ואם לדעתך היא שווה רק גרוש, אז מרא אני אייעץ לך לא לקבוע פגישה במזכירות. חבל על הזמן שלך, ובמיוחד על הזמן שלי.

forglemmigej

New member
כנראה שאת לא מבינה

מי שהשקיע שנים בלימודים ספציפיים, ויש לו גם נסיון מוכח לא מעונין לעבוד בשטח אחר ממקצועו. אבל חבל לבזבז מילים על זה, בלאו הכי לא תביני.

אני מבינה יותר ממה שאת חושבת

לא כל ההשכלות בחיים הם אקדמאיות, שמבזבזים עליהם כסף ושנים של חיי סטודנט. יש אנשים, תתפלאי, שמגיעים להישגים משמעותיים בתחום המקצועי בלי בלי לשלם סכומי עתק באוניברסיטאות וחיים מהיד אל הפה. יש אנשים שצברו נסיון וידע מעבודה, פתחו עסק ביתי קטן (למשל של שירותי גרפיקה והפקות דפוס) ואז עברו לחו"ל מסיבות אלו או אחרות. גרפיקה היא ללא ספק המקצוע שלהם. רוב הסיכויים הם, שאם הם לא מכירים את השפה, או את התוכנות הגרפיות הנפוצות בארץ היעד (כאלה שלאו דווקא טרחו להיות מתורגמות לתמיכה בעברית) - יותר סביר שהם ייאלצו לעבוד בתחום אחר. מה שמעניין זה, שהתחום האחר יכול התגלות כמעניין לא פחות, נגיד, לוגיסטיקה ותכנון בשילוח בינ"ל, והנסיון והידע, גם מתחומים אחרים, מועיל הרבה יותר מאשר כל תואר אקדמי. ושוב - זה הכל פונקציה של מה חשוב למי שמחפש עבודה. כי כגרפיקאית רצו לשלם לי קרוב לשכר מינימום (כי זה מה שמשלמים לגרפיקאים) והכבוד המקצועי שלי לא הרשה לי את זה, ובתחום הלוגיסטיקה, השכר הספיק לי מההתחלה לקיים משפחה. אם היה חשוב לי יותר לעסוק בתחום שבו הזעתי וירקתי דם בשביל ההכרה המקצועית, יכולתי להשאר בישראל. יש עבודה באירופה, ואפשר להתחיל לעבוד מחר, אבל צריך לפעמים להתפשר - ותלוי כמה המחפש מעוניין לעבוד. ואם אני אצטרך לחזור על הפילוסופיה הזאת שוב, אני אתעצבן ,ואולי אתחיל לגבות ממך את הערך האמיתי שלה

חברים יקרים. אולי לא הייתי מספיק

ברורה. אל תריבו... אז ככה: יש לי ניירות לעבודה בשווייץ ויתכן שעוד כמה שנים אהיה זכאית לאזרחות. המקצוע שלי הוא רואת חשבון וכלכלנית תואר שני. התארים מאוניברסיטה בישראל. הגרמנית שלי בסיסית- אני עובדת עליה. האנגלית שלי טובה (לא מדהימה). השאלה שלי הייתה כזאת: המצב בארץ קשה. אני יודעת שגם בחו"ל. אני שוקלת מעבר לשוויץ אך מכיוון שיש לי בארץ עבודה שאני יכולה לאבד (אמנם עבודה שאני שונאת) אני מנסה לקבל מושג על מה קורה שם. עד שאלמד את השפה ברור שאני אסתפק באיזושהי משרה, אבל ארצה בעתיד להשתלב במקצוע. רציתי לדעת מה המצב התעסוקתי, הבנתי מאנשים שהשויצרים מאוד סגורים ולא פתוחים לזרים. (אציין שאני לא רק אשמע זרה אלא גם במראה שלי אראה זרה) ובכלל מה מצב האבטלה שם.באיזה שכר אפשר להתקיים שם. הייתי מעדיפה להגיע לציריך או לבזל, בעדיפות שנייה. מה אתם אומרים?

חשבת אולי על אופציה של

ארגוני זכויות אדם וכד'? אני מניחה ששויץ היא כר רך מאוד לארגונים שכאלה, שהינם לא למטרות רווח, אבל עדיין נזקקים לכלכלנים ורו"ח... זה בטח משהו חצי התנדבותי, אבל נשמע כמו יופי של התחלה, כזרה וככלכלנית כאחד.... (אם לי היה מקצוע כזה, נראה לי שאולי הייתי בודקת את הכיוון... אבל זאת אני.....) ================= לגבי הפורמאז' והריבים שלי אתה - זה לא חדש...

forglemmigej

New member
לורדורד אני מאחלת בהצלחה

בכל דרך שתבחר. ולקצף אני מאחלת המשך ערב מוצלח. כזאת אני לא נוקמת ולא נוטרת. וכדאי שתרגעי קצת גם את. This is all for that session.

berlinale

New member
עבודה בשוויצריה

נראה לי שיחסית למדינות אחרות, יש שם דווקא לא מעט עבודה לכלכלנים - בהתחשב בזה שיש שם מרכזים של חלק ניכר ממוסדות האו"ם, כמו גם NGOs אחרים, ויתכן שבמקומות כאלה לא יהיה אפילו צורך בשפה המקומית, אלא ביותר מאחת משפות האו"ם. בהתחשב בכך, אולי יהיה הכי טוב, אם תכנסי לאתרים של ארגונים מסוג זה, אולי גם של בנקים גדולים כמו HSBC, ותראי מה הם מחפשים שם. בניגוד למתרחש בישראל, השיטה שם - ודאי תופתעו לדעת, היא פשוט להגיש מועמדות ולחכות - לא שיטה של משה, הבן דוד של גיסתך (שאיתו שירתתי במסייעת), שלח אותי. נדמה לי שרוב הארגונים הנל הם בז'נבה (איך הצרפתית שלך?
). לגבי ההוויי בפורום, אל תקלקלי. ובמקרה אני גם מסכימה עם חלב, אם הדבר הכי חשוב זה ההגירה עצמה - אז להיות מוכנים גם לשנות את המקצוע, לעבוד במה שיש. אם מה שחשוב זה שינוי מהמצב והעבודה המגעילה בישראל, אולי יהיה הכי טוב אם קודם כל תחפשי דרך האינטרנט - ולאו דווקא רק בשוויצריה - ואז תסעי.

היי ברלינלה. מה קילקלתי ואיך????

מכל מקום תודה על התשובה. אני בהחלט אעזר בחלק מעצותייך. אשר לצרפתית- לא יודעת מילה- זאת ההגדרה. אני מעוניינת לעבור דווקא לשוויצריה בחלקה הגרמני מסיבות אישיות. יום טוב

למעלה