אני מבינה יותר ממה שאת חושבת
לא כל ההשכלות בחיים הם אקדמאיות, שמבזבזים עליהם כסף ושנים של חיי סטודנט. יש אנשים, תתפלאי, שמגיעים להישגים משמעותיים בתחום המקצועי בלי בלי לשלם סכומי עתק באוניברסיטאות וחיים מהיד אל הפה. יש אנשים שצברו נסיון וידע מעבודה, פתחו עסק ביתי קטן (למשל של שירותי גרפיקה והפקות דפוס) ואז עברו לחו"ל מסיבות אלו או אחרות. גרפיקה היא ללא ספק המקצוע שלהם. רוב הסיכויים הם, שאם הם לא מכירים את השפה, או את התוכנות הגרפיות הנפוצות בארץ היעד (כאלה שלאו דווקא טרחו להיות מתורגמות לתמיכה בעברית) - יותר סביר שהם ייאלצו לעבוד בתחום אחר. מה שמעניין זה, שהתחום האחר יכול התגלות כמעניין לא פחות, נגיד, לוגיסטיקה ותכנון בשילוח בינ"ל, והנסיון והידע, גם מתחומים אחרים, מועיל הרבה יותר מאשר כל תואר אקדמי. ושוב - זה הכל פונקציה של מה חשוב למי שמחפש עבודה. כי כגרפיקאית רצו לשלם לי קרוב לשכר מינימום (כי זה מה שמשלמים לגרפיקאים) והכבוד המקצועי שלי לא הרשה לי את זה, ובתחום הלוגיסטיקה, השכר הספיק לי מההתחלה לקיים משפחה. אם היה חשוב לי יותר לעסוק בתחום שבו הזעתי וירקתי דם בשביל ההכרה המקצועית, יכולתי להשאר בישראל. יש עבודה באירופה, ואפשר להתחיל לעבוד מחר, אבל צריך לפעמים להתפשר - ותלוי כמה המחפש מעוניין לעבוד. ואם אני אצטרך לחזור על הפילוסופיה הזאת שוב, אני אתעצבן ,ואולי אתחיל לגבות ממך את הערך האמיתי שלה