אהבה ומהירות תגובה ( וסקר כבונוס :))

mila1231

New member
אהבה ומהירות תגובה ( וסקר כבונוס :))

לשמחתי, אני כבר לא בסצינת הדייטינג (תודות לפורום הזה), אבל בחרתי בסיטואציה,
שמתאימה לרוח הפורום (ואני בטוחה שכמעט כל אדם נתקל בה לפחות פעם בחייו) כדי להמחיש את הדברים...

אומרים, ששתי שניות מספיקות כדי לקבל החלטה, וזה נכון גם לעולם הדייטים, כי אומרים
שלאנשים בדייט ראשון מספיקות שניות בודדות על מנת להחליט אם לדייט יהיה המשך או לא...
גורל הדייט נחרץ כבר בשניות הראשונות...
נניח ואתם יוצאים לדייט, וישר כשאתם פוגשים את הדייט שלכם אתם רואים\מבינים, שהוא לא בדיוק
לטעמכם...מה תעשו? תחתכו אחרי שעה? או שבכל זאת תתנו לו צאנס, ותיפגשו איתו לדייט נוסף
כדי להחליט?

1. איך אתם מקבלים החלטות (בכל תחום בחיים)? האם אתם מהירי החלטה\ בעלי שיפוט מהיר, או
שאתם מקבלים החלטות לאט?

2. האם אתם מסתמכים על האינטואיציה בלבד ופועלים מהבטן, או שאתם מקשיבים גם לקול ההיגיון
בהחלטות, שאתם מקבלים?

3. האם אתם חושבים, שהנטייה לדחות דברים\החלטות לרגע האחרון היא בהכרח דבר רע?

4. מה אתם חושבים על המשפט " אם יש לך רק כמה שניות להגיב, עדיף שלא תגיב" ?

5. האם אתם טיפוס של מסגרות וסדר יום קבוע? או בדיוק להפך?

shayV2301

New member
לא בדיוק

בדר"כ יש התרגשות ולחץ בדייטים הראשונים.לאט לאט כשנפתחים,אז המסכות נופלות ואז אפשר לדעת עם מי אני יושב שם בדייט.חשוב לא לקבל החלטה ב2 שניות הראשונות.

mila1231

New member
עונה

1. החלטות "מתבשלות" אצלי לאט, ולעיתים אני צריכה טריגר כדי להוציא אותן לפועל, אבל
יש לי כלל\חוק, שהוא מבחינתי " ייהרג ובל יעבור" - אני לא נשארת במקום, שלא טוב לי בו!
התפטרתי מעבודתי כגננת לפני החג, למרות שאהבתי את העבודה, הייתי מצוינת בה, שכר
לא רע, סיפוק וכו..החלטתי לעזוב ולעשות שינוי ( להתמקד רק בתחום החינוך המיוחד).

אני מצטערת, שלא עזבתי קודם לכן, והייתי צריכה טריגר כדי להוציא את ההחלטה לפועל...
העבודה גרמה לי לסטרס, שבא לידי ביטוי בנשירת שיער והתמוטטות לפני החג, וחבל שרק אז
הבנתי שאני רגישה ופרפקציוניסטית מידי, ולכן עדיף שאעשה הסבת מקצוע ( למרות, שאני עדיין נשארת
בתחום החינוך), אבל לא בוכים על חלב שנשפך, ועדיף מאוחר מאשר אף פעם, אבל הסקתי את המסקנות
המתבקשות...

2. ההחלטות מגיעות כתוצאה משילוב של השניים..מקשיבה בעיקר לאינטואיציה, אך גם להיגיון יש מקום של כבוד\ משקל...

3. עד היום הייתי בטוחה, שדחיינות כרונית היא דבר גרוע, אבל אחרי קריאת דבריו של פרופ' פרנק פורטנוי ( שחיבר את
הספר: " המתן: האמנות והמדע של ההשתהות") שיניתי מעט את דעתי, כי הוא טוען, שיש לדחות את ההחלטה כמה שיותר,
מכיוון שהשהיה של החלטה יכולה לבדה להפוך החלטה גרועה להחלטה טובה, ולפעמים גם להפך.

4. אני חושבת, שאם יש לך רק כמה שניות או דקות להגיב, עדיף שלא תגיב בכלל. אם יורים עלייך, או מכונית מתקרבת
מהר, לך על האינסטיקט, כי כל מה שמסכן את החיים שלך שווה שתעכב אותו עד לרגע האחרון האפשרי.
בהחלטות שאינן הרות- גורל עדיף לא להיות פזיזים מחד, אבל לא לחכות לשנייה האחרונה מאידך, כי כל דקה שאתה
מרוויח משפרת את ההחלטה שלך, משום שיש לך יותר מידע עדכני ורלבנטי, ויותר זמן להעביר את המידע הזה עיבוד מסודר.

5. אני טיפוס של סדר יום קבוע וזמנים קבועים

נ.ב- ממליצה על הספר " לחשוב, מהר ולאט" \ פרופ' דניאל כהנמן
ומקסים שלי, תודה (שוב) על העזרה והתמיכה בשבועיים האחרונים
זה לא מובן מאליו, ואני אוהבת אותך הכי בעולם

המשך חג שמח וטעים לכולם

somewoman

New member

שמחה שחזרת לעצמך!
שמחה לשמוע שאת לוקחת את ההחלטות הנכונות עבורך..
המון אושר יקירה!

מתי כבר תספרי לנו מי המקסים שלך?

somewoman

New member
החלטות....

אני כן מאמינה ב"מבחן" השתי שניות, כי ברגע שאני פוגשת מישהו, אני צריכה להרגיש משהו, עוד לא קרה לי שלא הרגשתי מיד עם הפגישה ורק אח"כ זה הגיע...
מבחינתי, או שזה שם או שלא..

נניח ואתם יוצאים לדייט, וישר כשאתם פוגשים את הדייט שלכם אתם רואים\מבינים, שהוא לא בדיוק לטעמכם...מה תעשו? תחתכו אחרי שעה? או שבכל זאת תתנו לו צאנס, ותיפגשו איתו לדייט נוסף כדי להחליט? - דייט נוסף בטח שלא, מצד שני לא אקום באותו רגע ואלך, אתן לזה את הצאנס של הדייט מתוך נימוס ואנסה לחתוך כמה שיותר מהר..

1. איך אתם מקבלים החלטות (בכל תחום בחיים)? האם אתם מהירי החלטה\ בעלי שיפוט מהיר, או שאתם מקבלים החלטות לאט? - אני לא מהירת החלטה כי אני יודעת שההחלטה הראשונית שלי היא אמוציונלית, לכן אקח עוד קצת זמן לחשוב כדי להכניס את ההיגיון לסיטואציה.

2. האם אתם מסתמכים על האינטואיציה בלבד ופועלים מהבטן, או שאתם מקשיבים גם לקול ההיגיון בהחלטות, שאתם מקבלים? - בדיוק מה שכתבתי קודם, מכייון שברור לי שאני אמוציונלית לחלוטין, אני אקח את הזמן שלי להחליט כדי שקול ההיגיון גם יישמע..אין ברירה.

3. האם אתם חושבים, שהנטייה לדחות דברים\החלטות לרגע האחרון היא בהכרח דבר רע? - אני לא דוחה לרגע האחרון, שונאת את זה.

4. מה אתם חושבים על המשפט " אם יש לך רק כמה שניות להגיב, עדיף שלא תגיב" ? - בהחלט. עם השנים למדתי שעדיף לא להגיב לפעמים..

5. האם אתם טיפוס של מסגרות וסדר יום קבוע? או בדיוק להפך? - חיה עם סדר יום די קבוע, אין מה לעשות, ברגע שיש ילדים זה פשוט נוצר.. שונאת מסגרות! תמיד שנאתי... משתדלת להתיישר כשצריך (ע"ע עבודה למשל)..

mila1231

New member
סאמוומן, אהבתי את תשובותייך (כרגיל :))

ואני מעדיפה לשמור על דיסקרטיות, ולכן לא אנקוב בכינויו

רק אומר, שהוא קורא ומגיב כאן באופן קבוע

שולחת לך חיבוק ענקי, יקירתי
את יודעת שאני אוהבת אותך, ומאחלת לך
את כל הטוב שבעולם

lefler11

New member
שנה טובה מתוקה ומאושרת למילה

הערה כללית לפני שאני עונה - לדעתי כמעט בלתי אפשרי לעשות הכללה ולהשוות בין החלטות בתחומים שונים...

1. אני מקבל החלטות בדר"כ יחסית מהר.
אני חושב שיש לי יכולת ניתוח מצבים גבוהה ומהירה מאוד + אני בדר"כ קורא נכון את האדם שנמצא מולי (כמובן שתמיד יש סיכוי סביר שאני טועה).
מה זה מהר - זה לא עניין של דקות \ שניות... במידה ופגישה כלשהי (דייט, עסקים וכו') עשתה לי רושם חיובי - אני לא ממהר להגיע למסקנות \ החלטות - אלא חוזר הביתה, מתקלח, "משתדל להרגע" ולנתח את העניין בצורה סוביקטיבית ואוביקטיבית (לפעמים גם מתייעץ עם אדם שלישי שאני סומך עליו) וברוב המקרים רק אז אקבל החלטות.
במידה והפגישה לא עשתה לי רושם חיובי - הסיכוי שאותו אדם יקבל הזדמנות נוספות ממש נמוך (למרות שכבר קרו דברים כאלה, מה שאומר שהכל אפשרי, אין הכללות, אבל זה המצב בגדול).

2. זה מנגנון ממש מסובך אצלי...
בואי נצא מנקודת הנחה שההגיון שלי עובד בצורה "קצת שונה" מההגיון של רוב האנשים...
בכל מקרה אני פיתחתי מנגנון שמשלב הן את תחושת הבטן והן את ההגיון (בדר"כ להגיון יש קצת יותר משקל בהחלטה מלאינטואיציה).
אם אנסה להיות קצת יותר מובן (ושוב ממש בגדול, זה כמובן לא מדוייק ויכול להשתנות בהתאם לנסיבות) אני מעניק 40% בהחלטה לאינטואיציה ו- 60% להגיון.

3. חייתי לא מעט זמן "בסרט הזה" של לדחות דברים עד לרגע האחרון - תראי אפשר לתפקד ככה (לא יודע לאורך כמה זמן - אבל בגדול זה אפשרי).
היום אני כבר מתפקד אחרת... אני ממש לא מחכה לרגע האחרון בשביל לסגור דברים \ לקבל החלטות.
אני מתכנן את הזמן שלי הרבה יותר נכון מבעבר (פעם בכלל לא ייחסתי לעניין חשיבות...).
אני לא יודע האם לדחות את הדברים \ ההחלטה לרגע האחרון זה טוב או רע - לדעתי צריך גם תזמון בחיים ואם אפשר לשלוט קצת בעניין (כלומר לא לחכות לרגע האחרון) - אז למה לא לנצל את העניין ?

4. זה ממש תלוי בסיטואציה...
יש פעמים ש- When you gotta shoot shoot don't talk ויש רגעים שעדיף לשתוק \ להתעלם \ לתת מבט שיסביר בדיוק מה אתה חושב על העניין - אבל הכל בהתאם לנסיבות העניין והמקרה הספציפי.

5. כן ולא - תלוי איך מסתכלים על הדברים...
אני עובד 24/7/365 - זה אומר שיש לי סדר יום (או סדר לילה...) פחות או יותר קבועים.
אבל זה ממש לא אומר שאני לא עושה "הפסקות" (ואפילו הרבה) לכל מיני דברים שמעניינים אותי תוך כדי העבודה... (אני מולטיטסק
)

mila1231

New member
תודה לפלר, ושנה טובה ומאושרת גם לך

שני דברים:

1. לגבי ההכללה- יש אנשים, שמקבלים החלטות בצורה שונה בתחומים שונים ( למשל: בתחום הרומנטי פועלים יותר עם הרגש,
ובתחום המקצועי מפעילים היגיון קר) ואילו אחרים מקבלים החלטות בצורה זהה בכל תחומי החיים ( לדוגמה: אימפולסיבים ואמוציונלים בתחום
הרומנטי, האישי, המקצועי וכדומה) מסכים עם זה או לא?

2. לגבי הדחיינות- שמחה לשמוע, שהצלחת לשנות את הרגלייך, וכעת אתה מתכנן את הזמן יותר נכון (קבל ח"ח)
יכול\רוצה לתת טיפים לאחרים?

אחלה תשובות...נהנתי לקרוא

lefler11

New member
אז ככה:

ברור שאני מסכים - כל בן אדם פועל אחרת ומקבל החלטות בצורה שונה.
אצלי זה ממש קשה להשוות בין החלטות מתחומים שונים - אבל ברור לי שיש אנשים שכל (או רוב) החלטות שלהם מתקבלת באותה מתכונת \ תבנית (ללא קשר לתחום \ לנושא).

לגבי טיפים - לא יודע מה אפשר לייעץ בעניין, צריך לנסות גם לחיות בצורה אחת וגם לחיות בצורה השניה.
אחרי זה יותר קל לבן אדם לדעת מה יותר נכון \ מתאים לו.
מי שלא מנסה - כנראה שלא יבין \ ידע

1Shir

New member
סקר קצת קשה אבל ננסה לענות בכל זאת.

אולי זה ישכיח ממני את געגועיי לפרוסות העוגה
שאכלתי אתמול בארוחת-חג.

1. איך אתם מקבלים החלטות (בכל תחום בחיים)? האם אתם מהירי החלטה\ בעלי שיפוט מהיר, או
שאתם מקבלים החלטות לאט?
- ככל שההחלטה יותר גדולה, היא (פרופורציונלית) יותר קלה. החלטה קטנה כמו "מה לעשות היום" זו ההחלטה הכי קשה שיש! :(

2. האם אתם מסתמכים על האינטואיציה בלבד ופועלים מהבטן, או שאתם מקשיבים גם לקול ההיגיון
בהחלטות, שאתם מקבלים?
- אני מאמינה שהם מאוד משולבים אצלי, אני אף פעם לא מדחיקה לגמרי את ההיגיון, מצד שני אני אף פעם לא אפעל בניגוד לרגש. תשובה מעצבנת? אולי. זאת היחידה שיש לי לשאלה כללית/סובייקטיבית.

3. האם אתם חושבים, שהנטייה לדחות דברים\החלטות לרגע האחרון היא בהכרח דבר רע?
- כל עוד זה עובד לבנאדם וזה לא מלחיץ אותו וזה לא דופק אחרים, לא רואה בעיה. אישית אני לא אוהבת לדחות דברים לרגע האחרון כי זה מעיק עליי, אוהבת לסמן
.

4. מה אתם חושבים על המשפט "אם יש לך רק כמה שניות להגיב, עדיף שלא תגיב"?
- מעולם לא נתקלתי בו! למה לא להגיב?

5. האם אתם טיפוס של מסגרות וסדר יום קבוע? או בדיוק להפך?
- יש משהו נורא נוח בקביעוּת מחד גיסא, מאידך גיסא זה לא בריא לעשות שיגרה קבועה מדי וכדי לשמור על בריאות נפשית צריך להשאיר מקום להתרעננות. אני מתלבטת אם לחפש עבודה קבועה/במשמרות. אם אמצא שעות נוחות/מקום נוח, אולי עדיף קבועה.

למעלה