בחור יקר
אכן ניצבת בפניך בעיה קשה , קראתי את התגובות של רוב האנשים ומכתב שכתב מורן אפילו הצליח לרגש אותי , נכון החיים אכזריים, לא כל אחד עולה על דרך המלך , הדרך לאושר מלווה יסוריים קשים שניצבים בפנינו בכל חלק וחלק בחיים . שאלת שאלה קשה , ילדים או אהבה? יקירי באמת קשה להשיב לך על שאלתך זו , החיים שלנו מתוכננים לנו טרם לידתנו , אנסה להסביר את כוונתי , בגיל שנה הולכים , בגיל שנתיים לגן , בגיל 6 בה"ס , בגיל 18 - צבא , מתחתנים , ילדים , מזדקנים , נכדים ... זאת דרכה של החיים , נכון שמגיל 18 יש כאלה ששינו את המסלול אבל רובנו הלכנו באותה דרך. ברגע שמגיעים לרגש שנקרא אהבה , אנו מתחילים להתבלבל , רובנו עיוורים, רובנו נלהבים עד לסחרור , אבל אני לא חושב שיש אדם בעולם שלא רוצה ילד משלו , דור המשך , ילד שנדע שנזדקן יהיה מי שידאג לנו , ילד שממנו נקבל נכדים , הרי זה צורך החיים. ונכון שאתה בבעיה קשה , אבל אני בטוח שתשכיל לחשוב ותעצור לרגע ותתחיל להיות אופטימי ותבין שרגש זה דבר שחולף לו , דבר שלא נפגשים בו פעם אחת ודי , בחור יקר אל תפספס את דור ההמשך שלך . בקשר לרעלת הריון אני גם רוצה להגיב , בנושא הזה כבר הפכתי להיות ד"ר לכל דבר , בהריון הראשון אישתי אובחנה ברעלת הריון בשבוע 29 , המצב הדרדר תוך 3 ימים והעובר נפטר בבטן אימו, ההחלמה של אישתי היתה קשה , אבל המטרה להביא ילד לעולם גברה על כל הקשיים , נכנסו פעם שניה להריון ,הפחד , המתח שהציף אותנו היה עצום , לקחנו רופא פרטי והתחלנו מסע של 9 חודשיים , ושוב בשבוע ה27 , כל הסימנים של חלבון בשתן , לחץ דם משתולל , בצקות הגיעו, הפעם הרופאים לא לקחו סיכון וניתחו את אישתי מידית , נולדה ילדה במשקל 720 ג"ר , ולאחר שבוע נפטרה , אתה בטח אומר אוי מסכן , באמת הייתי מסכן , הרגשה שעולמך חרב עליך , מה בסה"כ רוצה האדם : ילד משלו? מה זה קשה כ"כ ? אבל המשכנו , התחזקנו , הלכנו לקבוצת תמיכה , ונתקלנו בקושי רב להכנס שוב להריון , דבר שהרפואה מכנה אותה מתח , ניגשנו לפרופ´ לב רן שאני בוחר לתזכר את שמו ברבים כי הוא הדבר שאני חב לו את חיי ואת תודתי , עברנו הפריה מלאכותית , נקלטו ברחמה של אישתי 3 עוברים , הרופא החליט לדלל , ונשארו ברחם שני עוברים . אבל כרגיל הפחד , המתח , הרעלת שלא עזבה אותנו , אבל בסוף המטרה הצליחה , בשבוע 31 נולדו לי שני ילדים מדהימים , והיום אני יכול לומר לך , זה היה שווה , מצבה הבריאותי של אישתי הדרדר מאוד מההריון האחרון , בהריונות הקודמים הרעלת לא השאירה סימנים לאחר הלידה , אבל באחרונה השאירה ובגדול , אנו נלחמים עד היום בבריאותה של אישתי ,ונכון שהייתי רוצה ילד נוסף , אבל אני לא מוכן לוותר על אישתי , היינו אצל גדולי הפרופ´ בעולם וכולם אמרו פה אחד - הריון נוסף = מוות. מקווה שהצלחתי במעט להעיר את בעיתך , תתעודד , תנשום אויר, ותצא להלחם על עתידך , ואל תוותר לעולם על הבאת ילד משלך , ולמה לך לאמץ ילד ? למה לך לגדל ילד לא שלך , מזרעך? תאמין לי שתמצא את האושר שלך ביום שהוולד יגיח לעולם , זאת חויה עילאית , והאהבה זה דבר נשחק , הופך לשיגרתי , ילד זה לכל החיים.