אדנומיזוס - האפשר להרות וללדת כרגיל?

טוליתי

New member
אדנומיזוס - האפשר להרות וללדת כרגיל?

שלום לכן
. אני מנהלת את פורום פוריות... ברקע בעיות לא מעטות... היום נפלה צרה חדשה - התגלה בבדיקת US תלת מימד רחם עם מרקם אדנמיוזיס
. אני מתקשה למצוא חומר בנושא, ומה שכבר מצאתי מראה כמה הקטסטרופה גדולה
. גם הרופא שלי לא עונה לי.. מה שמשאיר אותי באויר... האם יש כאן בנות שהרו על אף שהתגלה אצלן רחם עם אדנומיוזיס? מה הסיכוי להריון (אני לא מדברת על טבעי, בכל מקרה אצלי זה יהיה רק בעזרת IVF)? מה הסיכוי לסיים הריון וללדת במועד (הבנתי שגם אם יש קליטה, יש סיכוי גבוה להפיל
)? כל מי שיש לה מידע, מי שהרתה אף על פי כן ולמרות הכל, מוזמנת לכתוב כאן כדי שאסלק ממוחי את המחשבות המטרידות. תודה לכל העונות

שאליונת

New member
טוז' ככה

אין לי אנדו אני אענה לך מהידע המוגבל שלי הכללי (אגב אנדומטריוזיס ואדנו זה היינו הך עד כמה שזכור לי) לפני זה אני אעשה לך נו נו נו כי בתור שועלת פורומים ואינטרנט את אמורה לדעת שהמקרים הכי קיצוניים/ נוראיים / מזעזעים עולים דווקא כשאת מחפשת מידע בעקרון מטפלים באנדו לפי דרגת החומרה החל מצריבה ועד לניתוח כשניתן להיכנס להריון על ידי כמובן טיפולים ואת כבר שם יש גם טיפול תרופתי אם אני לא טועה מה שמעיר את זה יכול להיות גורם תורשתי גורם פולשני כגון הריון/ קיסרי/ עודף פרוגסטרון גם לפעמים וכמו שאמרתי מטפלים בזה לפי החומרה של זה אם אני לא טועה ומטעה אותך נמרצות יש כאן כמה שסובלות מהנוי הזה והן בהריון (בסיכון כמובן) בקשר ללידה אם טבעית או קיסרי אין לי כל כך ידע אבל זה לא בלתי אפשרי וזה לא אמור לרפות את ידייך זה עוד משהו שאת אמורה לעבור בדרך למטרה הנכספת
מאחלת לך שהרופא ירגיע אותך לחלוטין ושבמהרה תהרי בהריון בריא ותקין ותצאי בידיים מלאות

שאליונת

New member
*מכה על המצח*

הרי אם יש מקום ששם יכול להיות פורום כזה זה כאן
ואת מה שלומך את??תגידי את לא רוצה את DVD בחזרה?
לא אמרת לי שהשאלת אותו?? לא נעים לי ממך וחרשנו עליו קשות

ראשית, מאחלת לך הריון תקין במועדו

והלוואי וזה יהיה קרוב. שנית, כפי שכבר ציינו, יש פורום בנושא, אז בוודאי שנשיב כאן, אבל שם בוודאי יש מומחיות גדולות יותר. לטעמי, ניתן להרות וללדת טבעי, אבל זה תלוי בחומרת המצב. ממליצה לך לנסות שינוי תזונתי ודיקור סיני, תוך הסתכלות על מכלול הבעיות שלך, מכירה לא מעט סיפורי הצלחה בהקשר הזה. ושוב, מאחלת לך הריון תקין וקורב ולידה בידיים מלאות

טוליתי

New member
אמן!

תודה על האיחולים החמים, מחכה כבר 5 שנים שהנס הזה יקרה גם לי.. בינתיים היו 4 אובדנים - אחד כימי ושלושה מחוץ לרחם, ולכן לא ניתן לדעת אם בכלל הייתי בהריון בתוך הרחם מתישהו... יש הבדל בין אדנומיוזיס לאנדומטריוזיס.. זה לא אנדומטריוזיס - מצב שבה יש ריריות רחם על איברי האגן,אןתם ניתן להסיר בניתוח באדנומיוזיס- קיימים מוקדים בתוך שרירי הרחם עצמו מה שלא ניתן להסיר. השאלה היא אם אי פעם אהיה בהריון? האם הסיכויים שלי להריון תקין קטנים?

בדיוק השניה ראיתי בכותרת שלך

שכתבת אנדומיזוס ולא אנדומטריוזיס
שכמוני. האמת, איני יודעת לענות על שאלותיך, אבל דווקא משום שאין פתרון ניתוחי, הייתי מנסה "לפעול" על הגוף מבפנים, כמו שינוי תזונתי. מצטערת שאין לי מענה מקצועי יותר.

אני מכירה מישהיא עם אדנומיוזיס ואנדומטריוזיס

היא הרתה פעמיים. הריון ראשון הסתיים בהפלה לצערינו. כרגע היא בהריון שני. מקווה שיעבור בשלום. אני מציעה שתכתבי בפורום אנדומטריוזיס יש שם כמה בנות עם המחלה שיוכלו לעזור לך. אל דאגה. תזכרי שיש גם ניסים בעולם. אני עם אנדו ולמרות כל הקשיים הריתי! שולחת לך חיבוק גדול לעידוד

אני - יקירה נא להירגע...

אדנומיוזיס - רירית הרחם נדדה אל תוך שריר הרחם, ב-US זה נצפה כנקודות לבנות על גבי הרחם ושריר הרחם נראה ברקמה צפופה יותר בחלקיו. המידע באינטרנט בעברית מוגבל מאוד - הטיפול, לא קיים מלבד כריתת רחם (שנייה לנשום עמוק ולא להיבהל, המדובר בנשים שסובלות כאבי ווסת חזקים ודימום מוגבר כתוצאה מהאדנו' וזה גם רק כשסיימת את תוכנית הפריון שלך). השפעותיו על הריון - ממה שהצלחתי לחלץ מהרופאים - לא מהווה בעייה בהשתרשות עובר אבל יכול להיות גורם להפלות ולא להחזיק הריון, את בסיכון עד שבוע שביעי ואם עברת אותו ואין לך בעיות אחרות בהחלט מירב הסיכויים שתסיימי את ההריון במועדו ללא בעיות. אני הריתי בהזרעה 2 (טבעית ללא הורמונים) ואני באמצע חודש שביעי. אם את צריכה מידע נוסף או יותר ספציפי אשמח לעזור לך.

למעלה