אגאדיר חיפה- מה יש למסעדות עם שירות לקוי?

אגאדיר חיפה- מה יש למסעדות עם שירות לקוי?

סתם החלטנו שלא בא לבשל בבית ויצאנו לאגאדיר.
הזמנו שני המבורגרים צמחוניים: אחד עם תוספת גוואקמולי והשני עם ביצת עין שהודגש שתעשה עד הסוף (מטעמי הריון). ״הפוכה?״ שאלה המלצרית, ״כן, הפוכה ועשוייה היטב״.
הזמנו וחיכינו זמן לא ארוך. הגיעו שני ההמבורגרים. זה עם הביצה קיבל ביצה, שאומנם הייתה הפוכה אבל היו לה חלקי חלמון ואף חלבון שלא היו עשויים. קראתי למלצרית והפעם הסברתי שבגלל ההריון אני צריכה שהביצה תהיה עשוייה לגמרי, עד הסוף. לקחה את המנה והלכה. חזרה אחרי כמה דקות. עדיין חלקים בביצה היו לא עשויים... איבדתי עניין בנסיון חוזר, הורדתי את הביצה, גירדתי את מה שנזל ממה על ההמבורגר וזהו. בסוף ביקשנו וקיבלנו זיכוי על התוספת.

ההמבורגרים עצמם היו מצויינים: עסיסיים וטעימים, מהטובים שאכלתי לאחרונה, כולל במסעדות אגאדיר.

לקינוח הזמנו שטרוייזל בננה שכרגיל היה טעים ודקדנטי.

השירות חוץ מזה היה טוב: מהיר, נגיש וערני.
 
מצטערת, אבל

אני מתקשה להבין הריוניות שמזמינות ביצה רכה/עלומה/עין בעודן בהריון.
ויש לי כמה חברות כאלה, שכמוך, מתאכזבות כל פעם מחדש מהחלקים הנוזליים שהוגשו להן.
 
ולי בכלל קשה להבין את כל האיסורים הללו. בזמני

היה איסור אחד - עישון בזמן היריון. מעניין יהיה לבדוק אם כל האיסורים הללו שיפרו את הסטטיסטיקה של תינוקות פגועים מאז ועד היום.
 
אני חושבת שחלק מהאיסורים החדשים צצו כתוצאה

משינויים קולינריים בשנים האחרונות..
סושי למשל לא היה ממש נפוץ במחוזותינו לפני 20 שנה
ויש דברים שיודעים היום ולא היו ידועים בעבר , למשל שאלכוהול בהיריון עלול לפגוע בעובר בצורה חסרת תקנה . זה אפילו יותר גרוע מעישון לדעתי
לאחרונה היו כמה מחקרים על הנושא , וההמלצה היא להימנע לחלוטין מאלכוהול בזמן ההיריון
 

Brianna

New member
אולי זה יותר קשור לפורום הריון

אבל בתור היותי בהריון 3 תוך 4 שנים ..
היום דווקא אומרים שלא מזיק .. ויש אפילו שאומרים שמומלץ לצרוך כוס יין אדום אחת בשבוע במהלך ההריון.
&nbsp
&nbsp
 
מהכתבות האחרונות שקראתי על הנושא לא קיימת כזו המלצה בהיריון

אני ניזונה מ YNET ודומיו, לא מחקרים רפואיים או משהו כזה , אבל זה די משכנע
פשוט תחפשי תסמונת אלכוהול עוברית ותמצאי די הרבה מידע עדכני בנושא
 
אריאנה מלמד כתבה על זה לאחרונה בווינט

טור שכולו הפחדה, היסטריה והרבה מאוד סילוף מידע.
לאחר קריאת הטור הלכתי לקרוא קצת בנושא - מרבית המחקרים המקוריים בתחום בוצעו על ילדים של אלכוהוליסטיות ונשים שהצהירו על בעיית שתיה. מחקרים דומים שנערכו גם באירופה וגם בארצות הברית הגיעו למסקנות מעט שונות אך אף אחת מהן לא קצונית לכדי איסור מוחלט.
 

JewelStone88

New member
אריאנה מלמד היסטרית

כי אימצה שני ילדים מרוסיה שנאמר לה שהם בריאים ואז התברר שסובלים מתסמונת אלכוהול עוברית.
לאו דווקא היסטריה מוצדקת, כן?
 
המקרה הפרטי שלה הוא טרגי

אין ספק
&nbsp
אבל חוסר האחריות שלה והפחדת הורים פוטנציאליים הם כבר עניין אחר לחלוטין.
 

trilliane

Well-known member
מנהל


 

Joy

New member
המחקרים שערכו על תסמונת אלכוהול עוברי עסקו בצריכה של אלכוהול

בצורה מוגזמת, היינו אלכוהוליזם. למען האמת, המחקרים (יש לציין המחקרים הסטטיסטיים) הראו שצריכה של 144 גר' אלכוהול כל יום מעלה את הסיכוי ללקות בתסמונת ב- 30%.
אפילו צריכה של 14 משקאות לשבוע לא נחשבת למוגזמת.
בשביל לסבר את האוזן, 144 גר' אלכוהול ליום משמעה 2.5 שוטים (מנות) של וודקה. ולא בצורה אקראית, אלא עקבית.

עכשיו, לא שויקיפדיה היא בדיוק מקור מדעי מוכח, אבל יש שם הפניה למחקרים בעניין והיא בהחלט יותר מעמיקה מטמקא- ומצ"ב ציטוט:

Prenatal alcohol exposure is the cause of fetal alcohol syndrome. A study of over 400,000 American women, all of whom had consumed alcohol during pregnancy, concluded that consumption of 15 drinks or more per week was associated with a reduction in birth weight.[38] Though consumption of less than 15 drinks per week was not proven to cause FAS-related effects, the study authors recommend limiting consumption to no more than one standard drink per day.[38] Also, threshold values are based upon group averages, and it is not appropriate to conclude that exposure below this threshold is necessarily ‘safe’ because of the significant individual variations in alcoholpharmacokinetics.[38]
An analysis of seven medical research studies involving over 130,000 pregnancies found that consuming 2 to 14 drinks per week did not significantly increase the risk of giving birth to a child with either malformations or fetal alcohol syndrome.[39] Pregnant women who consume approximately 144 grams of pure alcohol per day have a 30–33% chance of having a baby with FAS.[38]
A number of studies have shown that light drinking (1–2 drinks/week) during pregnancy does not appear to pose a risk to the fetus.[40][41][42][43] A study of pregnancies in eight European countries found that consuming no more than one drink per day did not appear to have any effect on fetal growth.
A follow-up of children at 18 months of age found that those from women who drank during pregnancy, even two drinks per day, scored higher in several areas of development,[44] though in a different study, as little as one drink per day resulted in poorer spelling and reading abilities at age 6 and a linear dose-response relationship was seen between prenatal alcohol exposure and poorer arithmetic scores at the same age.[45]

[URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Fetal_alcohol_syndrome[/URL]

אז לא הייתי שותה 14 משקאות ביום, וגם לא "שתיה חריפה", היינו וודקה וכו', אבל מכאן ועד ללגום כוס יין אחת למספר ימים - המרחק גדול, ולכשעצמי כך גם בחרתי לנהוג במהלך ההריון.
כמובן שאישה - הישר בעיניה תעשה.
 

קליספרה

New member
לפני שלושים שנה חל על אלכוהול איסור מוחלט

גם קפה וקולה מאוד לא הומלצו
לעומת זאת אני לא זוכרת איסורים על סטיקים בכל רמת עשיה שהיא, או על ביצים רכות מכל סוג. סושי מבחינתי לא אופצייה בכל מקרה
 
המחקרים מתהפכים מדי כמה שנים...לגבי סושי את צודקת

שלא היה אז בתפריט הלאומי אבל האם גם נשות יפן נמנעות מסושי בזמן היריון? אין לי תשובה - סתם העליתי הרהור עקרוני.
ביצים היו גם היו. אף אחד לא בדק בציציותיהן....רכות, חצי רכות...

בשורה התחתונה מה שאני בעצם מנסה לומר שכמו בכל נושא - הפנטיות מיותרת.
 
בנוגע לסושי וביצים: סביר שבאמת לא יקרה כלום

אבל למה לקחת סיכון מיותר? הידבקות בטוקסופלזמה בזמן הריון (שיכול להיות מועבר דרך סושי) עלולה לגרום להפלה ולמומים עובריים קשים. הידבקות בסלמונלה בזמן הריון גם היא לא מומלצת. למה לקחת סיכונים מיותרים אם כ"כ קל להימנע מהם?
 
לא ביקשתי רכה, ביקשתי עין עשוייה היטב

זו בעייה להשאיר את הביצה על המחבת עוד דקה? לא נראה לי בעייתי בכלל. ביצה עלומה ודברים אחרים אני לא מנסה להזמין כרגע כי זה לא רציני. אבל עין? סירייסלי?
 

oreldi

New member
מעצבן, אבל אם המלצרית אמרה למטבח שאת מבקשת

ביצה עשויה היטב, זו טעות של המטבח ולא קשור לשירות לקוי
 
לא יודעת אמרה לא אמרה

יודעת מה ביקשתי פעמיים ומה קיבלתי. בעיני טעות של המטבח גם היא חלק מהשירות...
 
מצד אחד זאת באמת טעות של המטבח אבל המלצרית היא זאת שמגישה

את המנה ולדעתי היא יכלה לוודא, לפחות בפעם השנייה שההביצה לא חייה...



לדעתי זה כן חלק מהשירות....וגם אני הייתי מתעצבנת..
 
למעלה