אבקש עצה מה עדיף למכור ?

מצב
הנושא נעול.

מור 04

New member
אבקש עצה מה עדיף למכור ?

אבקש עצה מה עדיף למכור ?
יש לי קופת גמל נזילה וגם מק"מ נזיל ,אני עומדת לרכוש מכונית מה עדיף למכור קופת גמל או מק"מ ולא להפסיד? בכל אפיק יש לי כ-50.000 ש,ח אשמח לקבל עצה .תודה

Kayben

New member
שיקולים

אבקש עצה מה עדיף למכור ?
יש לי קופת גמל נזילה וגם מק"מ נזיל ,אני עומדת לרכוש מכונית מה עדיף למכור קופת גמל או מק"מ ולא להפסיד? בכל אפיק יש לי כ-50.000 ש,ח אשמח לקבל עצה .תודה
שיקולים
קופת הגמל היא לוודאי פחות סולידית ויש בה בטוח מרכיב של לפחות 25% מניות. תבדוק מה המיסוי של הקופה, במק"מ מדובר על 15% בלבד. לדעתי עדיף לשחרר את המק"מ, יותר קל להכניס ולהוציא כסף ממנו. לקופת גמל לעומת זאת יש כל מיני חוקים לגבי מקסימום הפקדה בשנה וזמן פידיון. תבדוק מה החוקים של הקופה ותחליט לפי זה.

הכל עניין של מחשבה לעתיד

אבקש עצה מה עדיף למכור ?
הכל עניין של מחשבה לעתיד
קופת גמל הינה מכשיר השקעה לטווח ארוך, הפטור ממס !!! כלומר, בהנחה שיש לך 50,000 ש"ח בקופה, במידה ותמשכי את הכסף, תקבלי את כל ה-50,000 (בניכוי עמלות ודמי ניהול). לעומת זאת, 50,000 השקלים המושקעים במק"מ, אינם פטורים ממס. ולכן אם תמשכי את הכסף, תיאלצי לשלם 15% מס על הרווחים. כך שבסוף את תצאי אם קצת פחות כסף מהסכום שאותו תוציאי מקופת הגמל (במידה והם היו זהים) עכשיו לעניין המחשבה לעתיד: 1. קופת גמל, כמו שציינתי, מיועדת להשקעה לטווח ארוך. היתרון הוא שהיא פטורה ממס על הרווחים, החסרון הוא שמשנת 2006, כספים שיופקדו לקופת גמל יהיו סגורים עד גיל פרישה ולא ל-15 שנה כפי שהיה עד אז. 2. המק"מ הינו לטווח השקעה מקסימלי של שנה, כלומר גם אם לא תמשכי את הכסף, בעוד שנה לכל היותר תסתיים תקופת המק"מ. 15% מס על הרווחים תשלמי בכל מקרה, ברגע שתוציאי את הכסף מהמק"מ. בקיצור, בלי לבלבל אותך יותר מידי: אם את מרוצה מהתשואה שאת מקבלת בקופת הגמל, אל תגעי בה. היא נזילה ואת יכולה במקרה הצורך להעביר את הכסף לקופה אחרת, במידה ולא תהיי מרוצה מהביצועים של הנוכחית. תזכרי שכל הרווחים פטורים ממס. המק"מ בכל מקרה מסתיים בעוד שנה לכל היותר, אם ההתבלטות היא בין השניים האלו בלבד, הייתי בוחר במכירת המק"מ. חשוב שתשימי לב שאם תשארי רק עם קופת הגמל, תהיה לך בעיה של כסף זמין, כך שלפני שאת מוכרת את המק"מ, תוודאי שיש לך גם כסף המושקע באפיקים נזילים, בו תוכלי להשתמש בעת הצורך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה