אבנית בדוד וצריכת אנרגיה

u2400

New member
אבנית בדוד וצריכת אנרגיה

בפירסומים של חברת חשמל יש טענה (בדוקה?) כי ציפוי אבנית של 7 מ"מ על גוף החימום גורם להפסדים של עד 40%. מעבר לנזק הברור שאבנית גורמת לדוד, לגבי שאלת צריכת האנרגיה העניין נראה תמוה. להבנתי, אם הושקעה אנרגיה בגוף החימום, בסופו של דבר היא תעבור במלואה למים (למעט הפסדים). האם מישהו יכול לתת הסבר פיסיקאלי לאן "נעלמים" אותם 40% קילוווטים ? יש רעיונות ? א.י.
 

רשר

Well-known member
מנהל
נעלמו לזמן שהמתנת לחימום

אם גוף החימום מבודד מהמים באבן בעובי 7 מ"מ חלק ניכר מהחום לא יצא אל המים בזמן הנדרש אלא לאחר מכן כאשר אין דרישה והחום הנ"ל יתקרר למים שמתבזבזים על פתיחת ברזים לזמן קצר (כך שמשתמשים בפועל במים קרים שחוממו פעם)
 

u2400

New member
הזמן הוא לא פרמטר המשפיע על מעבר האנרגיה

בתאור התהליך שאתה מציע, יש הפרש זמן בהולכת החום, אך הוא אינו מסביר את הביזבוז המוצהר ע"י גורמים מוסמכים (חב' חשמל). הבה נקצין את התהליך על מנת להראות את הבעיה: חיממת דוד שעה רצוף (תרמוסטט לא ניתק), המתנת עוד שעה לפני השימוש, ומדדת את טמפ' המים בדוד. לדעתי הטמפ שתמדוד במים אחרי שעה המתנה, תהיה זהה בדוד נקי מאבנית, ובדוד שגוף החימום שלו מצופה אבנית. (בהנחה כי שעה המתנה, היא זמן מספיק להשוואת טמפ' בין ה"אבנית שהתחממה יתר על המידה" לבין המים). הטענה כי בזבזת אנרגיה בגלל ציפוי (בידוד) גוף החימום, דורשת הסבר נוסף. יש פה איזה מילכוד שלא הובהר די צרכו. יש רעיונות נוספים ?
 
בטח לא 40%, אבל איבוד מסויים בוודאי קיים

לשיטתך נקצין את התהליך לקומקום: נניח שרצית חצי ליטר מים רותחים. אם חיממת בקומקום נקי מאבנית, השקעת אנרגיה במים + גוף החימום וגוף הקומקום. אם על גוף החימום וגוף הקומקום יש אבנית, השקעת אנרגיה גם בחימום האבנית לטמפרטורת המים. ה"מילכוד" הוא שהדוד מבודד. אם הדוד היה מבודד באופן אידיאלי - לא היתה בעיה בלונג רן, אלא רק בחימום הראשוני, וזה זניח. היות שהדוד לא מבודד אידיאלית ויש הפסדים, גם האבנית "מפסידה" את האנרגיה שהושקעה בה, וזה האיבוד. 40%? לא הייתי חותם אפילו על 10%, במיוחד אם השימוש בדוד הוא תכוף (ככל שהוא יותר תכוף, הפסדי הלונג רן קטנים יותר. הוכח!). אבל בהחלט ייתכן שאם הדוד מתקרר לגמרי בין שימוש לשימוש, ו-7 מ"מ אבנית על גוף החימום והדפנות שוקלים איזה 15 ק"ג, אז בדוד של 60 ליטר זה יכול להגיע לעד-25%, תלוי בחום הסגולי של האבנית, שאין לי מושג כמה הוא (ככל שיותר גבוה - ההפסדים גדולים יותר). יוסי בהגן, דנמר אלקטרוניקה ובקרה
 

רשר

Well-known member
מנהל
קרא ונסה להבין למה הזמן קובע

כל פעם שפותחים ברז מים חמים (בברז עם ידית אחת 90% מהזמן פותחים מים חמים - לרוב ללא כל צורך או שימוש בחום שלא מספיק להגיע לברז) נכנסים מים קרים לדוד, כדי לחמם מים אלו צורכים חשמל, מים אלו מקררים את גוף החימום והאבנית סביבו אולם ללא כל שימוש מידי - כמה פעמים כאלו והבזבוז האנרגטי מגיע בקלות ל40% ויותר - זו הסיבה שכשהאבנית מתרבה לא נהנים ממים חמים, שוב איך נכנס כאן הזמן - פשוט השקעת אנרגיה בחימום אבנית ונתת לזמן ולמים הקרים ל"בזבז" את האנרגיה או לפעמים (כשיש הרבה מאוד אבנית בחמם) לעקוף את החמם הרותח אך לא מחמם את הדוד,
 
למעלה