אבי הגיע פסח בא-עוד שאלת תפריט

shelycat

New member
אבי הגיע פסח בא-עוד שאלת תפריט

מרכיבה כרגע את התפריט לחג כרגע פרט למנה עיקרית טרם החלטתי סופית על הרכב המנות, אשמח לאינפוט שלכם בגיבוש הסופי, הערות והארות יתקבלו בשמחה. גפילטע פיש (אמא מביאה) חריין תוצרת בית (מוכן וממתין) פטה כבד וריבת בצל סגול (לפי מתכון של גלגלית) מרק עוף כמו קונסומה+קניידלך אדומים (מחפשת דרך לשדרג אותו אפילו יותר, מישהו ראה לאחרונה דלעת ספגטי למכירה?) 2 שדרות צלעות טלה במחית שום וזית קלמטה שורט ריבס בזיגוג יין אדום (אם אצליח למצוא שורט ריבס) פירה עשיר צימעס (חמותי) כרוב מבושל (חמותי) שעועית ירוקה רחבה שעוד לא ברור איך בדיוק תוכן (אולי בחמאה עם שום-צ'ילי-ושקדים) סלט פול ירוק סלט ירוק (או שאולי נחבר את הפול ירוק לסלט הירוק?) אולי סלט צנוניות או סלט מלפפונים או סלט כרובית ברוטב חרדל עוגה על בסיס קרם שוקולד ופודינג וניל (חמותי) עדיין מחפשת קינוח פירותי ואולי גם עוגת מוס פרלינה והשולחן על עיצובו יהיה אדום לבן.
 

maz

New member
הערות והארות

לטעמי קניידלך קלאסיים בלי שידרוגים - הכי טעים. לפעמים התיחכום מיותר. כולם אוהבים אצלכם צלעות וכולם אוהבים טלה? אם אני הייתי מוזמנת הייתי מוותרת על הבשר
את הפול הירוק בהחלט אפשר לחבר לסלט ירוק
ואז הייתי מכינה עוד סלט בצבע אחר בשביל הגיוון. בקינוחים: עוגה אחת + קינוח פירותי קל - משהו בסגנון סלט פירות משודרג נראה לי מצוין. לא חושבת שצריך עוד עוגה.
 

shelycat

New member
תודה

הקניידלך לא משודרגים הם הקניידלך הקבועים שלנו רק בצבע (הצבע מפפריקה אדומה) את המרק רציתי לשרדג ב"איטריות" מדלעת הספגטי אבל נראה עוד. אני יודעת שיש כמה מעריצי צלעות טלה אצלנו אבל יש כמה אורחים שאני מכירה פחות טוב כך שאני מתלבטת לגבי מנה בשרית נוספת כן או לא מה גם שהם מבוגרים יותר ואולי אכילה "מהעצם" תקשה עליהם ואולי כדאי ללכת על מנה "רכה" יותר. ואת כמובן מוזמנת אם את רוצה יש מקום ליד השולחן תמיד.
 

maz

New member
תודה על ההזמנה

אני הולכת להיות בסדר הקטן בתולדותי - 4 אנשים בלבד (וסיפור ארוך). אם אני לא אגיע זה כבר יהיה מביך... באסכולה שבה גדלתי - קניידלך מגישים במרק עוף צח שצריך להיות צהבהב ושקוף בלי שום דבר בפנים, אבל אולי אצלכם אין את התסביך הזה. קניידלך עם פפריקה נשמע מעניין
 

shelycat

New member
את מוזמנת לבוא עם כל השלושה הנותרים

יש מקום לכולם, אצלנו מאז שאני על המרק הוא מקבל במקום בע צהוב פיפי צח גוון עינברי צלול מדליק (ככה זה כשנותנים למרק עוף להתבשל לילה בסיר בישול איטי, חבל על הזמן ממליצה).
 

גוגולה

New member
קינוח פירות

ראיתי אותו באחת מתוכניות הבישול לפני שנתיים, נעשה בליל הסדר של לפני שנתיים וקצר מחמאות והתרשמויות (והוא פשוט פשוט פשוט): לוקחים ואזה שקופה (כן כן, כמו של הפרחים) המרכיבים: תפוז מקולף חתוך לפרוסות לרוחב (כלומר "דיסקיות" תפוז) תותים חצויים אננס משימורים (חתוך או פרוסות) ההכנה: לוקחים שכבה אחת של תפוז, מניחים בתחתית הואזה, מעליה בוזקים כף של ליקר כמו גרנד מרנייה (ליקר תפוז, אפשר גם קוואנטרו או משהו בסגנון) וכפית/כף סוכר. מעליה שכבה חדשה- תותים עם אותו כנ"ל- כף ליקר וכף/כפית סוכר מעליה שכבת אננס עם אותו כנ"ל וכך הלאה- חוזרים תפוז, תות, אננס עד שהואזה מלאה וצבעונית. מכינים את זה יום לפני כי ככה המיצים מתאחדים עם מיצי הפירות. זה יוצא צבעוני, טעים ומרשים וקל לאללה להכנה.
 
מה זה חריין?

לי חסר משהו לאלו ששומרים- שני הבשרים שציינת יחסית שמנים- אני יודעת שעוף נחשב פושטי מידי לליל הסדר במשפחות מסוימות אבל הוא פחות שמן בנוסף אולי להוסיף סלט על בסיס עגבניות למי שפחות אוהב ירקות ירוקים? ולגבי קנוח פירותי- מה עם סורבה?
 

shelycat

New member
חריין=חזרת אדומה

השנה אין כאלו ששומרים אצלי (הם נשארים לעשות את הסדר במדבר) ועוף, קצת משעמם אני חייבת להודות ויש רק קליינט אחד שאוהב עוף וגם הוא מעדיף עוף נטול עצמות, אבל הכי חשוב התנור תפוס וזה יצריך לוגיסטיקה (למרות שאפשר להכין עוף במלח ואז להשאירו על פלטה חמה בזמן שהמנה הבאה מתארגנת לה).
 

אמיקה

New member
אוקי...

גם אני בעד מסורת למאכלים מסורתיים, אבל אם בשידרוגי מרק העוף עסקינן - תמיד אפשר להוסיף אטריות אורז דקיקות (בתנאי שאתם מאוכלי האורז בפסח) על תקן הלוקשען. מעבר לזה יש יותר מדי ירוק בגזרת הסלטים, לטעמי. מה עם פלפלים צבעוניים? אולי סלט עגבניות משהו? קינוח פירותי קלאסי - אגסים ביין. קינוח פירותי עוד יותר קאלסי - קומפוט פירות יבשים. חסר לי הסלט פירות עם האגוזים - בכל זאת. זה הקינוח הכי מתאים בעיני בסוף ארוחת חג, כי הוא קליל..
 

shelycat

New member
איטריות אורז זה רעיון טוב

יש לי כרוב סגול וכרוב לבן שמחכים למוזה, יש לך רעיון מעניין לגבי הפלפלים?
 

אמיקה

New member
מעניין ? לא. אני בעד טעים ../images/Emo8.gif

פלפלים אצלי באים באחת משתי אפשרויות מנצחות - ממולאים (אפשר קטנים, על תקן תוספת) או קלויים (הכיטוב
)
 
קלויים הכי טעים!

אני רואה שאתם לא שומרים כשרות- אפשר להגיש סלט של פלפלים קלויים בכל מיני צבעים עם רוטב בלסמי ומטבעות גבינות מטוגנות (ערבוב של גבינות עיזים רכות וקשות, עשבי תיבול, צנוברים בציפוי של שניצל) הפריכות של הגבינות הולכת מעולה עם העסיסיות של הפלפלים. אם לא בכיוון של גבינות- לקלות פלפלים בכל מיני צבעים, לקלף ולחתוך לרצועות, לתבל במעט חומץ, פלפל ומלח, צנוברים ובזיליקום.
 

פ ו ל ק ע

New member
לי יש דווקא הערה לגבי העיקריות....

פעמים צלעות? שני הנתחים הם א. יקרים (בעיה שלך, בעצם) ו-ב. שמנים. אני הייתי עושה חיה או נתח מסוג אחר - עופות למשל.
 

shelycat

New member
חשבתי על זה

הבעיה היא בי בעצם התקבעתי על צלעות טלה ועכשיו אני עובדת מסביב להם (כבר ממתינים במקרר למען האמת) וכיוון שהצלעות יהיו בתנור אני מעדיפה מנה מבושלת ולא משהו שיצריך לוגיסטיקה מול התנור ואם אפשר משהו שלא עשיתי מיליון פעם.
 
תחתיות ארטישוק ממולאות?

אולי זה פחות יומיומי. יש לי מתכון טעים (אם אוהבים מאכלים חמצמצים) אצלנו אוכלי הבשר מאוד אוהבים קציצות, על אף היומיומיות שלהן. בחגים ובשבת עושים אותן עם רוטב שמכיל פול ירוק.
 

בלושית

New member
אמא שלי תמיד מכינה בחג תחתיות

ארטישוק ממולאות עם רוטב פול ירוק, חגיגי, עשיר ומעניין
 
למעלה