שפירא מאיר
New member
אבייתר מדבר כעת
אבייתר מדבר כעת
אבייתר מדבר כעת
ועכשיו מאיר מדבר !!! תקשיבו לרדיו !אבייתר מדבר כעת
שומעת, אני שמחה שזה חזרועכשיו מאיר מדבר !!! תקשיבו לרדיו !
שומעת, אני שמחה שזה חזר
לשידור ישיר, לחץ המאזינים
כל מילה בסלע ! 30 תחנות לרכבת העמקאבייתר מדבר כעת
תודה על המחמאה בשידור חי !!!אבייתר מדבר כעת
מה רק שלושתנו ערים?תודה על המחמאה בשידור חי !!!
מה פתאום!מה רק שלושתנו ערים?
איפה עוד חברים
מאיר ! היית ענק !!! כל הכבוד עלאבייתר מדבר כעת
הקרדיט מגיע בהחלט לך על הפירגוןמאיר ! היית ענק !!! כל הכבוד על
הפירוט הרב של הדברים ! נמשיך במאמץ למצוא את החייל שלנו !!!
אוי ואבוי, אני מקווה שלאהקרדיט מגיע בהחלט לך על הפירגון
הוא אמר שיעביר הלאה, נקוה שכן, ומי יודע מי שומע, (אולי גם מי שלא צריך) אולי מישהו יתעורר, או אולי העיריה תשלח אנשים לבדוק את החומר או פועלים לסלק את "הזבל".
איזה תחנה זה היה?אוי ואבוי, אני מקווה שלא
צריך לגייס מבצע הצלה.
ברשת ב'. אנחנו עושים מאמץ עילאיאיזה תחנה זה היה?
שמא נקבל תקציר הדברים למי שהיהברשת ב'. אנחנו עושים מאמץ עילאי
לאתר את החייל ש. ברקאי שכתב את השירים היחודיים האלה. אנחנו מאוד סקרנים לפגוש אותו. על-פי הנראה לנו, הוא אמור להיות בן 72 לערך, כיום.
וכמאמר העירקי: "בבדאי".שמא נקבל תקציר הדברים למי שהיה
עייף מערב מטורף של עבודה ? או שלא יכול היה להאזין ?
וכמאמר העירקי: "בבדאי".
עקב הודעה של חבר בפורום כי טרקטור עובד במתחם תחנת הרכבת הטורקית ביפו, דהרתי לשם, ערכתי סיור תיעוד בכל 17 המבנים שרובם שייכים למתחם הטמפלארי ושני מבנים לרכבת הטורקית, עבודה של 4 שעות, וכן מצאתי שיש עדיין מסילה קצרה של רכבות המשא ואילו המסילה היחידה משלוש של רכבת הנוסעים נעקרה ממקומה. נמצאו גם ציורי קיר יפיפיים בבנין משפחת וילדר במתחם הטמפלארי שאותם מנסה לשמר שי פרקש ומרצפות מעוטרות שונות בכל חדר ואח בכל קומה. שלום המודד הצביע לי על תופעה מוזרה של שני בניינים צמודים אבל יש חלל בינייהם שאיש לא יודע מה יש שם וצריך לבדוק עם מישהו צעיר ורזה שיוכל להשתחל פנימה לפני שיהרסו. הטרמינל הולך ומתפורר והוא לדעתי מהיפים ביותר בארץ עם סככה מדהימה תוצרת פריז וחוץ ממנו יש רק עוד מבנה המחסנים והקופות ומאחור שני חלקי מסילה אחת מובילה לאוטם והשניה אלכסונית כביכול לכיוון נמל יפו. באולם המרכזי של בית הנתיבות כתובת שלא הצלחתי לפענחה במלואה ובמרכז עמוד עטוף עץ שמור בצורה מדהימה רק השעונים אינם, ולקומה שניה מובילות מדרגות לולייניות שידעו ימים מפוארים, בחלקן הרוסות. יש עוד הרבה מה לספר, אבל בביקור השני יחד עם הדרומי ונהר שבא לצלם והצוות שלו, מצאנו כי המסילה שנעקרה בשגגה ע"י טרקטור, נעלמה. ההזנו את הבולם כדי לפענח את התעלומה של הקומה השניה, ומצאנו שם חדר אחד נקי בו ישן הומלס שברוב חוצפתו שאל מה אנחנו עושים שם...... קומה זו שימשה כנראה גינזך של אפסנאות מרכזית כל שהיא בנושא בגדים וכן גינזך של חיל המודיעין שלנו. בחדרים ערימות של תיקים דבוקים וכל מיני דברים, בין החפצים מצאנו ארגז ברזל בריטי מ-1943 וכן מחברת שירים של ש.ברקאי מדהים בעברית שלו, כנראה חייל פליט השואה שמחפש את אמו ומדבר על בדידות ועוסק בענייני דת ובמחברת גם שלושה שמות של קצינים ערבים מיפו שקיבלו כספים כנראה כהקצבה למשהו. כמו כן סרט של כ-60 ס"מ של צילומי מה שנראה כמו החיילים הראשונים שקיבלו מספר אישי במלחמת השיחרור (נמסר להדפסה) בסידרה 15000 ועוד כל מיני מסמכים שונים. סיבת השידור היתה לתת פורום לחיפוש של ש.ברקאי כדי להחזיר לו את המחברת ולפתור את התעלומה מי ומה הוא היה ומי הם שלושת הקצינים הערבים. כמו כן בפנינו עומדות שאלות רבות כמו: מהו הארגז הבריטי, מה עושים עם ספסל הרכבת הכפול המנדטורי שנמצא על המרפסת, מה יש בחלל בין שני הבתים הטמפלארים, ומה עוד צפון בערימות שעל הרצפה בקומה השניה, לפני ששולחים פועלים לנקות את הכל לחיריה. וכאן זה כמובן מצריך הפעלה של מספר אנשים לבוא ולעבוד ולחפש ולהשתחל וכו. השאלה הגדולה ביותר: איך מוזיאון הרכבת מסר לעיריית תל אביב את מתחם הרכבת הטורקית המיוחדת כל כך, שהמקום היה נטוש עשרות שנים, היו בו כל מיני פולשים שגנבו כל מה שהיה שם, וכעת הם מנקים את המקום תרתי משמע ולא יודעים מה יעשו שם. איפה פה מוזיאון הרכבת?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.