|@|אביב הגיע, פסח בא|מנגל|(עם שבת באמצע...)|שקדיה|--מה מתכננות/ים?|מצה|

shira1960

Member
אני כאן רק בשביל העוגות :love: הכל מSMITTEN KITCHEN
יש לה כאן אוסף של קינוחי פסח. מתוכם ניסיתי את אלה:

עוגת שוקולד אוורירית
העוגה הנ"ל בגרסת רולדה שוקולד עם מילוי קרם
קינוח פירות יער ומקרון קוקוס
עוגת אגוזי לוז (אני לא בטוחה אם הכנתי את זה, ואם כן נדמה לי שהכנתי עם שקדים טחונים)

וגם, "פוקצ'ה" לפסח של קרין גורן
 
אני כאן רק בשביל העוגות :love: הכל מSMITTEN KITCHEN
יש לה כאן אוסף של קינוחי פסח. מתוכם ניסיתי את אלה:

עוגת שוקולד אוורירית
העוגה הנ"ל בגרסת רולדה שוקולד עם מילוי קרם
קינוח פירות יער ומקרון קוקוס
עוגת אגוזי לוז (אני לא בטוחה אם הכנתי את זה, ואם כן נדמה לי שהכנתי עם שקדים טחונים)

וגם, "פוקצ'ה" לפסח של קרין גורן
וואלה! לא חושבת שראיתי את הקינוחים האלה שלה- will check them out
תודה!
 
אנחנו מחר בקטנה.לא בטוחה עדין כמה ילדים יהיו
אכין מרק עם קנידעלך
עוף עם שעועית ירוקה
סלט חסה
אורז

עוגה כולשהי. היום עוד אופה שמרים אז אולי זה

ליל סדר-נהיה 18 איש.3 משפחות(שכולנו משפחה)
באחריותי להכין:
ביצים לצלחת פסח
קדרת עוף בירקות אביביים ויין לבן
תפ"א בתנור
עוגת שוקולד אגוזים וקצפת שהולכת איתי עוד מילדותי(אמא..)

חג שמח כשר אביבי משפחתי בריא ונעים לכולם
 
טעמתי זה עתה בראוניז כשל"פ לפי מתכון של נחמה ריבלין שמסתובב במרשתת.
טעים ביותר ומומלץ בהחלט. הנה המתכון.



בראוניז לפסח נחמה ריבלין

200 גר’ מרגרינה או חמאה
150 גר’ שוקולד מריר משובח
4 ביצים
כוס וחצי קמח מצה או קמח לעוגות כשל”פ אפשר גם קמח שקדים (210 גר’)
כוס וחצי סוכר
כפית אבקת אפייה
שמינית כפית מלח
2 כוסות אגוזי מלך או פקאן טחונים גס

איך מכינים?
1. נמיס יחד חמאה ושוקולד נצנן מעט
2. נערבב במהירות ביצה אחרי ביצה אחרי ביצה אחרי ביצה, כוס וחצי סוכר, כוס וחצי קמח, אגוזים ואבקת אפייה
3. ניצוק התערובת לתבנית מלבנית משומנת היטב עם דף אפייה
4. נכניס לתנור ל20 דק’.
5. נצנן מעט, נחתוך ריבועיות ונחזיר לתנור לעוד 10 דק’.
 
הבת המתהוללת ומי שעוד רוצה עוגת האגוזים שלי לפסח


6 ביצים

1/4 ק"ג שקדים מעורבים עם אגוזי מלך טחונים טחונים גס, אני שמה חצי חצי בערך עם עדיפות לשקדים. חשוב שיהיו טחונים גס מה שטעים בעוגה זה להרגיש את האגוזים.

1/2 שקית אבקת אפיה או מעט קוניאק

200 גרם סוכר

מיץ לימון


נערבב חלמונים עם סוכר, לימון אגוזים ואבקת אפיה

נקציף חלבונים ונערבב עם התערובת

נאפה בתנור בחום 180 מעלות כ-1/2 שעה


אחרי שהעוגה מתקררת נערבב כפית נס עם 2 כפות מים חמים, נוסיף אבקת סוכר לא ידעת כמות שמה עד שזה מספיק סמיך כדי שאחרי שיתקרר יתקשה קצת על העוגה. מורחים על העוגה את הציפוי זה מוסיף המון לטעם.
 
למעלה