אבחונים

אבחונים

שלום רב, בני בן 11 ומטופל בריטלין. לאחרונה אמרה לי המורה שלדעתה ישנן לקויות למידה שמתלוות לבעית הקשב ושכדאי לבצע לו אבחון פסיכו דידקטי . היא הדגישה שכדאי לבצע את האיבחון רק אחרי תחילת שנת הלימודים כי זה תופס עד יב'. (הוא כרגע עולה ל-ז' ) שאלתי היא האם המכונים של קופת חולים כללית אמינים? שמעתי על ניצן רק ביקורות גרועות. האם תוכלו להמליץ על מכון פרטי שמבצע איבחונים אלה בצורה טובה? תודה מראש א.

b a r b a i m a

New member
שלום אמא של נון.

הילד בן 11 ועולה לכתה ז'? הילד שלי בן 11 עולה לכתה ו... האם שלך הוקפץ כתה? או שהוא גדול מ-11. סתם מחשבה... ולשאלתך..אם יש חשד ללקויות למידה, אכן כדאי לעשות אבחון פסיכו-דידקטי אני לא חושבת שזה משנה אם תעשי לו את זה אחרי תחילת שנת הלימודים את יכולה לעשות גם במהלך החופש הגדול שיגיע (לדעתי) כבר ליום הראשון עם אבחון מסודר, זה מראה על רצינות אצל מי לעשות? אני יכולה להמליץ לך על שניידר אני עשיתי לבן שלי שם - והאבחון מקיף מאד וממצה צוות ביה"ס של הבן שלי הגיב בצורה מאד חיובית על האבחון בהצלחה

לפני שהולכים לעשות אבחון

כדאי לבדוק קודם - מה המורה רואה. מה הקשיים שיש בכיתה - בקריאה, בכתיבה או בחשבון ? בעל פה או בכתב ? כל הנתונים חשובים קצת לפני אבחון. ולמה ? כי לפני שרצים לאבחון, כדאי לבדוק - מה המורה עשתה עד כה כדי להבין מה מפריע לו, וכדי לנסות לראות אם יש דרך שיכולה לעזור לו. אחרי שיהיו תשובות אלו, מנסים את הדרכים שהמורה חושבת שמתאימה לו. ורק אחרי שמנסים, ואו שהדרך השונה מתאימה לו, או שלא יודעים מה הדרך - רק אז אפשר לדעת לאיזה אבחון ללכת. סתם כך ללכת לאבחון כולל - אני מתנגדת. למרות, שזו הדרך הבטוחה שלי להפסיד כסף... ואם בכל זאת תרצי אבחון ויהי מה, כדאי שתצייני בערך אזור מגורים, כך שאפשר יהיה לעזור לך למצוא את המקום המתאים.

לענין הקשיים

המורה כבר דברה על כך ש"קשה" לו כהגדרתה. היא לא בדיוק הצליחה להגדיר את הקושי. מה שהיה חשוב לה לציין זה שהוא ילד שקט מאוד וקשוב ללא שום בעיות התנהגות אבל היא רואה שיש בעיה עם דימוי עצמי. את זה אני כבר יודעת. אני שמתי לב שהוא קצת איטי, קשה לו להתבטא בכתב . כשהוא כותב תשובה לשאלה הוא אינו מתנסח ברורות וכן,לעיתים לא מבין את השאלה . את זה אני ראוה לפי התשובות שהוא כותב. לענין איזור מגורים- איזור רמת גן תודה על העזרה א.

למעלה