אבחון הפרעת קשב וריכוז

אםל2

New member
אבחון הפרעת קשב וריכוז

שלום לכם, אני אם לילד בן 5. המרפאה בעיסוק שלו המליצה לי לקחת אותו לאבחון קשב וריכוז והפנתה אותי למרפאה של מכבי בהרצליה. שם נאמר לי כי נותנים היום תורים ליולי. לא הייתי רוצה לחכות עד יולי, למרות שהעניין לא דחוף, ואני מוכנה לקחת אותו לאבחון פרטי. שאלתי היא למי אני אמורה לפנות? נוירולוג? פסיכולוג? מכון אלבאום? אשמח לקבל עצות. תודה.

r66

New member
הי, אם ל- 2

אני מהצפון. לא ממש יכולה לעזור עם המלצות באיזור מגורייך. זהבה (המנהלת) המליצה בזמנו להרשם בכמה מקומות ואיפה שיגיע קודם, ללכת ואז מבטלים את היתר. בעניין אלבאום-אנחנו עבדנו בשיטה זו. הטיפול בשיטה זו הצליח מאוד עם הבן הגדול שלי (12), אבל עם הקטנצ´יק (8.5) היה קטסטרופה. והכל בגלל בגרות והפנמת נורמות של התנהגות. לקטנצ´יק בכלל "לא היה אלוהים" הוא היה המרכז וכולם היו צריכים להסתובב סביבו. הוא שיגע את המטפל עד כדי כך שהוצאתי אותו מהטיפול. היום, לאחר עבודה ממושכת בעזרת פסיכולוגים, בית-הספר וחברים, הוא לא זקוק לשום טיפול נוסף (מטופל בריטאלין). אני ממליצה לך לבקש הפניה מבית-הספר (פסיכולוג ביה"ס) לנוירולוג. תצטרכו למלא איזשהו טופס והנוירולוג יתרשם , יחליט ויציע מה שיציע. בהצלחה

זהבה נ

New member
אני מציעה לך לנסות במרפאות להתפתחות

הילד שנמצאות ברוב בתי החולים. זו אפשרות בסקטור הציבורי. כמו שהצעתי בעבר בגלל זמן ההמתנה הארוך, ישנה אפשרות שתפני לכמה מכונים כאלו(במקביל) והיכן שהתור יהיה מוקדם יותר אליו לגשת לאבחון. אין לי אפשרות בגלל מגבלות ניהול הפורום להפנות אותך ספציפית לרופא זה או אחר, ואנו מנועים מלאפשר פרסומים של מכונים ומאבחנים פרטיים בפורום. מכון "אלבאום" לדעתי הוא לא מאפשר אבחון פורמאלי מקיף ועד כמה שידוע לי, אין שם רופא, זו שיטה טיפולית שאנני חושבת שיש לה סיממוכין מחקריים ואני רואה אותה כמו את כל השיטות האלטרנטיביות האחרות. אני מאמינה בשיטה הקונבנציונאלית שהיא טיפול אינטגרטיבי בכל הסובב את הילדוגם בו:הורים מורה/גננת, והילד, כל זה כמובן רק לאחר האבחוןרציני ומעמיק ע"י איש מקצוע מוכר ומקצועי. את צריכה מכון שבנך שיוכל לאבחן את בנך רופא נויורלוג ילדים מומחה בהפרעת קשב או פסיכיאטר ילדים ונוער אשר גם הוא מתמחה בהפרעות קשב. עוד מעט יכנסו יתר בני הבית כאן בקהילה והם יוסיפו משלהם. בנתיים הכנסי לדף הקהילה הראשי ותהני ממבחר החומרים והמאמרים אשר יש לנו שם לרשותך, הדפיסי קראי ושמרי לשעת הצורך. ברוכה הבאה לקהילה שלנו
, ונשמח להיות כאן עבורך, תמשיכי לעדכן אותנו בהתפתחויות. בהצלחה, בהצלחה, עו

דליה.ד

New member
שלום לך אם ל2 וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בנוסף להצעות המצויינות של זהבה, עמיתתי, תוכלי לפנות למכון "תשומת לב" בשניידר ילדים. בקשי להיות בתור ב"סטנד ביי" כך שאם מישהו מבטל תור שיקראו לך. לפעמים זה עובד - גם בקופ"ח.

למעלה