אבוקדו - שאלות

גגל

New member
אבוקדו - שאלות

אבוקדו נמצא במנת שומן - אבל אם בא לי סלט אבוקדו עם ביצה חוץ מקלוריות - זה נחשב סוכרים ופחמימות או ירקות? סוכרים בלי פחמימות מוגבל (כולל תפוא ותירס שמשום מה הם נחשבים פחמימות) ירקות חופשי ופירות (שזה סוכרים או פחמימות לא הבנתי) מוגבל ל - 2 ביום הבנתי שחלב מוגבל בגלל הלקטוז שזה סוכר אבל מה הקטע של השומנים - ובעיקר מה הקטע של האבוקדו???? לא הבנתי עדיין את הקטע עם השומנים - למה מוגבלים גם בזה (אין לי בעייה של משקל) מה הבעייתיות של זה עם סכרת הריונית? אם בא לי יותר מיונז או יותר טחינה - למה אי אפשר (או שאולי כן אפשר) מישהי יכולה להסביר לי את עניין השומנים הזה ?????????? תודה

שאליונת

New member
אין לי שמץ../images/Emo9.gif תיכף יענו לך המומחיות

אני רק אומר לך שאם את לוקחת אבוקדו וחותכת לקוביות יחד עם מנגו (מנת פרי לא להרוג אותי) גם חתוך לקוביות מלפפון חתוך לחצאי עיגולים דקים עד שקיפות עגבניות שרי חתוכות לשמיניות פלפל חריף קצוץ דק בצל סגול קטנטן חתוך לחצאי עיגולים שקופים כמו המלפפון מיץ לימון/ מלח פלפל ושמן לתיבול זו אחת הסלסות הקטלניות ביותר שאכלתי בחיים שלי ועכשיו עשית לי חשק ובוריטוס מזל שהיום עדיין אסור

לפי הדיאטנית שלי

אני לא בדיאטה (למרות שהתחלתי את ההריון עם 30 ק"ג עודף וירדתי איזה 10 לדעתי במהלך ההריון) ולכן שומנים מותר. כלומר צריך להקפיד רק על סוכרים ופחמימות לפי הכללים הרגילים (מנת פחמימות 15 גרם) אז אני מרשה לעצמי חופשי גבינות שמנות, ודברים משמינים וטעימים שאין בהם כמעט פחמימות וסוכרים.. טחינה אני לא מגבילה כי כמה כבר מורחים על פרוסה או שמים על סלט בתור רוטב? די קצת, אבל זה משומשום ואני חושבת שזה נחשב פחמימה, לא בטוחה (?) חלב פחות מקפיץ לי, אולי כי אני משתמשת בדל לקטוז (אני רגישה ללקטוז) אז אני לא ממש סופרת אותו

גגל

New member
חלב את בודקת מתי?

אני גם חייבת לבדוק את עניין החלב זה משהו שקשה לי איתו את בודקת שעה שעתיים או שלוש אחרי? נראה לי שאני ארשה לעצמי אבוקדו - אוהבת את זה וזה משביע - וגם אין לי בעיית משקל (התחלתי 53 הייתי 55.5 ועכשיו אני קצת פחות - שבוע 27) הדיאטנית שלי אמרה שאין לה בעיה שאני אחליך מנת שומנים בגבינת שמנת בקום גבינה רזה אבל לא הבנתי שזה אומר שאני יכולה לאכול חופשי דברים שמנים הלוואי

אני בודקת שעה אחרי בלבד, ולפעמים כבר לא טורחת

כי אני אוכלת די קבוע את אותו דבר (למרות שזה לא בסדר מצידי כי יכולים להיות שינויים בתגובה בגלל שינויים בהתנגדות לאינסולין בהמהלך ההריון אז אני אעשה מאמץ בימים הקרובים לבדוק שוב אחרי הקפה / חלב או יוגורט עם מוזלי, ואדווח)

בדקתי בבוקר אחרי הקפה עם הוופלים של עלית בלי

סוכר והיה סבבה ממש נמוך (סביב 114 אם אני לא טועה) , אז התאוריה שלי בעינה עומדת

איפה יש אבוקדו???? ../images/Emo2.gif

אני גם מחפשת... גם אני מתה על זה. ענו לך על הכל אז ליתר אני כבר לא אענה...

IrisPeleg

New member
איזון והשמנה

הבהרה ראשונה: ישנם שלושה סוגי פחמימות (פחמימות פשוטות או סוכרים פשוטים, פחמימות מורכבות, פחמימות מלאות). פחמימה הופכת בסופו של דבר לגלוקוז הנספג בדם. יש לזכור כי השמנה מגבירה את תנגודת האינסולין שגם כך גבוהה בזמן סוכרת הריון. לכן, יש להימנע מהרבה שומנים כדי לא להעלות משקל רב. זיכרי ששומנים מכילים הרבה קלוריות ויש להיות זהירים. במנת שומן כ-40 קלוריות (כף שמן זית, כף טחינה, 6 שקדים) השומנים עוזרים לשפר את האינדקס הגליקמי של הפחמימות, שכן יותר קשה לגוף לעכל פחמימות + שומן לעומת פחמימות ולכן יש לעשות זאת במידה.

גגל

New member
אז בגדול ...

אבוקדו עלול לגרום להשמנה שלא טובה לסוכרתיים אבל אם אני יורדת במשקל (חודש שביעי והעליתי עד עכשיו 2ק"ג) והדיאטנית רוצה שאני אעלה קצת - אז זה לא סוף העולם אם אני אוכל סלט אבוקדו עם ביצה ולחם לארוחת ערב במקום הירקות והשומנים? אם הסוכר שלי מאוזן (בודקתת לפני אוכל ואחרי שעתיים) והוא לא גבוה (קצתת גבולי לפני אוכל סביב 90 עד 95) האם זה אומר שאני מעכלת מהר מדי סוכר או לאט מדי? אם לגוף יותר קשה לעכל פחמימות ושומן לעומת רק פחמימות למה מוסיפים לכל ארוחה מנת שומן? (גםם לארוחת הקורנפלקס בבוקר?) אין לי בעיה לוותר על כמה מנות שומן - בעיקר כהן מצורפות לארוחות הבייניים מה ההגיון שלהם אם הן רק מקשות?

IrisPeleg

New member
אינדקס גליקמי, פחמימות ושומנים

אינדקס גליקמי נמוך מראה שלגוף קשה לעכל את הפחמימות ולכן רמת הסוכר בדם לא קופצת. התוצאות שלך מראות שהסוכר נספג לאט וזה טוב. בהודעה הקודמת צרפתי קישור למאמר על אינדקס גליקמי. קיראי אותו וזה יסביר יותר. מבינה שירדת במשקל אך האם היה לך או יש לך משקל עודף? בכל מקרה את יכולה להחליף מנת שומן במנת שומן ואם אין לך בעיה של השמנה את יכולה להרשות לעצמך יותר (כדאי להתיעץ עם הדיאטנית שמכירה את מצבך). לא רואה סיבה לא לאכול לחם לארוחת ערב אלא אם כן יש לך ניסיון של סוכר גבוה לאחר פרוסת לחם בארוחת ערב.

IrisPeleg

New member
הודעה קודמת

עכשיו ראיתי בהודעה קודמת שלך שאין לך בעית משקל. מציעה לדבר עם הדיאטנית ולהסביר לה מה את רוצה לאכול במקום מה ותראי מה היא אומרת. זה קצת בעיה שדיאטניות שונות במרפאות שונות נוהגות אחרת וזו בעיה לקחת טיפול של אחרת.

שיר בים

New member
שומנים...

באופן עקרוני, ישנן דיאטניות שלא אכפת להן מכמות השומנים שאת צורכת (כמו שלי...) וכאילו שמגבילות "מנות שומן" בכל מקרה, ביצה נחשבת מנת חלבונים - כך שממש אין לך שום בעיה לאכול סלט עם ביצה ואבוקדו - זה נחשב כאילו אכלת מנת שומן אחת. חצי כוס חלב - נחשבת למנת פחמימות, ותפוחי אדמה ותירס - היות והם בעלי כמות פחמימות גדולה - נחשבים לפחמימה. השינוי בתפיסה לגבי השומן, תלוי בדיאטנית. מצד אחד, כפי שסיפרו לך כבר - השומן גורם לספיגה איטית יותר וממושכת של הסוכר - מה שמונע "קפיצות סוכר", וגם יוצר תחושת שובע לאורך זמן. לעומת זאת, הוא גם משמין אם צורכים אותו בצורה מופרזת. פעמים רבות, דיאטניות נוהגות לספור לך מנות שומן, לאו דווקא במטרה להגביל את השומן, אלא לוודא שאת צורכת שומן עם הפחמימה, ובכך תורמת לאיזון הסוכר שלך... אני מאמינה כי אם תרצי להוסיף עוד קצת מיונז, לנשנש מעט אגוזים אם תחושי רעב, או להוסיף חתיכת אבוקדו נוספת - הדיאטנית שלך תאשר לך. אבל כמובן, שאני אינני דיאטנית, לא מכירה את מצבך הבריאותי - ולכן לפני שאת מיישמת איזושהי המלצה - מומלץ להרים טלפון ולבדוק מול מי שמטפלת בך בהצלחה

crystal909

New member
לפי הדיאטנית שלי מותר אבוקדו וביצים

ללא הגבלה. הדיאטנית שלי במכבי מגבילה רקקקקק פחמימות, לא חלבונים ולא מנות שמן.

גגל

New member
אולי צריך לעבור למכבי

אני אלך עם מה שאמרו לך כי זה נראה לי יותר הגיוני ואצלי ההגיון שולט (בהריון פחות אבל משתדלים) ונורא בא לי אבוקדו במקום שאר הדברים

crystal909

New member
לא. לי יש עודף משקל גבוה ועדיין למרות אי

הגבלת השומנים ירדתי מאז תפריט הסכרת 15 ק"ג.

IrisPeleg

New member
כל הכבוד. נראה שעצם הכניסה למסגרת עוזרת

לכן אין הגבלות וההצלחה מדברת בעד עצמה

אני כמו קריסטל

אין הגבלה בחלבונים ודווקא מאוד המליצה על אבוקדו וביצים כי זה מעכב ספיגה ומשביע יותר (שאלתי אתמול)

למעלה