אבא שלי שוקל לקנות כלב

hello darkness

New member
אבא שלי שוקל לקנות כלב

הוא מתבלט בין רועה קווקזי לרועה אוסטרלי. קראתי כאן חוות דעה רעה על שני הגזעים מה שהתברר כטעות פאטלית

enbalush

New member
יש כמה שאלות שהוא צריך לשאול את עצמ

כמו: כמה זמן הוא יכול להשקיע בכלב? האם הוא רץ? עושה ג'וגינג? יש ילדים? יש חצר? או רק דירה? וכד' למה את חושבת שהם לא יתאימו לו?

אירנה3

New member
אז אם נסתכל רק על עניין הפעילות

כבר הקווקזי לא מתאים. זהו כלב כבד שהולך ורץ עפ"י הקצב שלו. לדעתי רועה אוסטרלי באמת נשמע נהדר בשבילכם או אם אתם מעדיפים משהו יותר חריף באופי קחו כלב צייד כמו ויסלה או ווימנר כלבים שכמוהם מתים לפעילות. בנוסף דלמטים מאוד אנרגטיים, קוקרים, ריצ'באקים ופוינטרים

enbalush

New member
יש דלמטי גזעי, שרירי ומהמם

ב"ראשון אוהבת חיות" יש תמונות שלו באתר

moranמורן

New member
היי לך...

יש לכם בית משותף או בית פרטי? הרועה קווקזי זהו גזע שמתפתח לגודל עצום, ולא תמיד הוא מתאים לבית משותף.... יש עוד גזעים שהוא מעוניין בהם?

madow

New member
רועה קווקזי אינו כלב שמתאים לגדול

בתוך משפחה, זה כלב היותר תוקפניים שיש עלי אדמות, זה כלב שמתאים לחקלאי שמגדל עדר של פרות או משהו כזה שזקוק לכלב אימתני שישמור על העדר שלו ובקיצור זה לא כלב שמתאים לגדול בתוך בית ומסוכן לכל הדיעות. כלב כזה מדוגל להרוג זאב או דב לפחות אם הוא מרגיש מאויים נראה לך שזה כלב מתאים לגידול בתוך בית?!

madow

New member
מדוגל - מסוגל

ורציתי להוסיף שזה פשוט מדהים איך אנשים לא חושבים לפני רכישת כלב, תגידי לאבא שלך ישרד מהא מהרעיון של רועה קווקזי מה שגם הוא לא ימצא כלב כזה בארץ. בתי הגידול האיכותיים נמצאים לרוב ברוסיה או בגוש הבלטי וכלבים כאלו לרוב נמכרים לצורכי שמירה בלבד ולא בתור חיית שעשועים.

hello darkness

New member
מה פתאום?

זה כלב עדין,ובכלל לא אגרסיבי הוא אומנם גדול אבל לא תוקפני!

S i r i u s

New member
ממש ממש לא נכון!

קווקזי הוא כלב גדול ועצמאי זה נכון. תוקפני? ממש לא! אני מכירה כמה כלבים והם מדהימים! אחד אפילו גר בדירה לא גדולה. גם פרנאי שומר על עדרים, ורועה אוסטרלי ובורדר קולי ועוד רבים אחרים, זה הופך אותם לכלבים תוקפניים? ממש לא! רועה קווקזי הוא ענקי אך שליו בדרך כלל, כמו כל הגזעים הגדולים.

אירנה3

New member
קווקזי שליו?

קווקזי תמיד שליו אף פעם לא תראו אותם משתוללים כמו כלבים אחרים, הבעיה היא ברגע שהם מרגישים תוקפנות על בעליהם. כלב מאוד קל לגידול אבל להשוות אותו לכלב הרועה עדרים קצת שונה. הבורדר לא רועה לבד, הוא עובד בעיקר עם הנחיית נוהג ואילו הפרנאי הורבע לשמור רק מפני חיות טרף, פרנאי לא הורבע לשמור פיזית מפני אנשים ולמרות הגודל הפרנאי באמת מאוד עדין אני לא יודעת איזה אתה פגשתה, אלה שאני פגשתי הגיעו מרוסיה, אחת מתוכם הייתה כלבה שניצחה מספר פעמים ולקחה מנצחת הגזע בפעם הראשונה שהגיע לתערוכה בארץ. לראות אותה ובחיים לא להאמין שתוך שניה היא יכולה להתנפל אם התקרבתם יותר מדי ובצורה אגרסיבית מדי לטעמה

S i r i u s

New member
אני בת קודם כל

גם כל הכלבים שאני פגשתי הם מרוסיה, ולא הם לא היו תוקפניים בכלל. גם רועים גרמניים יכולים להיות תוקפניים - נתקלתי בדי הרבה כאלה.

nob

New member
למה רק דב הוא מסוגל להרוג?

הוא לא הולך בקטנות. תביאי לפחות פיל, אז אולי זה יהיה לפי גודל (העצום) שלו....

nirso

New member
נכון..

רואה קוקזי הוא כלב נורא טריטוריאלי.. ותוקפני, צריך לעבוד איתו המון על המשמעת ,לשכנים שלי יש רואה קוקזי ובכל פעם שמישהו עובר מול השאר או אפילו בצידו השני של הכביש הכלה מישתגע ונובח,,,,כלב ממש מפחיד..

אירנה3

New member
למה רועה אוסטרלי לא טוב ?

חוץ מהקטע שזה כלב שדורש אילוף והתעסקות גדולה כי הם אנרגטיים למה הוא לא טוב לדעתך? למשפחה הרועה האוסטרלי הוא אחד הנהדרים מה שכן השאלה הנשאלת היא האם יש לכן נסיון, שום דבר לא יעזור לכן ללא נסיון בכלבים ועוד דבר לא קשור אליך אלא להודעה למטה: יש בית גידול לקווקזי בארץ? איפה? ממתי? יש להם תערוכה פעם ב וראיתי רק שניים כאלה בבנלאומית. תן קצת פרטים אם אתה יכול

madow

New member
אירנה טוב שאת פה תתני להם הסבר קצר

על רועים קווקזיים, קרנוש את טועה אין שום בית גידול בארץ של רועה קווקזי, הכלב הזה מיובא ספציפית מחו"ל בעיקר מהגוש המזרחי - רוסיה ושאר המדינות הגובלות לה. מדובר בכלב שמגדלים אותו אך ורק כאלו שיש להם ידע בכלבים בסדר גודל כזה, וכן צר לי לאכזב אותכם רועה קווקזי זה הכלב הכי מסוכן שיש עלי אדמות, במקור הוא יועד לשמירה על עדרים בהרי הקווקז שבמשך חודשים הוא לא אוכל, הוא מסוגל לטרוף דובים, זאבים, נמרים, להמשיך לפרט? אז נראה לכם שזה כלב מתאים לגדול עם משפחה? נשיכה שלו גרועה פי עשרה מונים ואולי אף יותר מנשיכה של פיטבול או אמסטף. בקיצור חבל על הזמן כלב כזה לגדל בתוך משפחה לא בא בחשבון, ואין סיכוי להשיג כלב כזה פה בארץ.

hello darkness

New member
מה את מבלבלת בשכל?

מי אמר לך את השטויות האלו? זה לא כלב מסוכן ולא נעליים איזה שטויות את מדברת שוב את והסטיגמות שלך?

למעלה