מאפה תפו"א ופטריות נוסח פרובנס
חגיגי ויפה. דורש מעט השקעה התבשיל הזה דורש מחבת שאפשר להכניס גם לתנור, לי אין כזה אז פשוט העברתי את כל הכבודה לתבנית.. רבע כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 400 גר' פטריות שמפיניון פרוסות 2 עגבניות חלוטות וקלופות (אני שמתי 5-6 כפות של קוביות עגבניות מקופסה) 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות בזיליקום קצוץ 4 כפות עירית קצוצה מלח ופלפל שליש כוס שמן זית 5 תפו"א קלופים ופרוסים דק 4 כפות שמן זית מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב,מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים: עגבניות,פטרוזיליה בזיליקום ועירית ומבשלים חמש דקות. מתבלים במלחפלפל ומורידים מהאש. מחממים תנור לחום גבוה. מחממים את שמן הזית במחבת בה יאפה התבשיל, ומסדרים בה את מחצית תפוחי האדמה כהשפרוסות חופפות מעט.מטגנים עד שיזהיב, מלח פלפל והופכים (הערה: אם אין מחבת שנכנסת לתנור, מטגנים את פרוסות תפו"א וכשזה מוכן מסדרים יפה בתבנית פאי ומעל זורים מלח ופלפל) מניחים מעל לתפו"א את תערובת הפטריות. מכסים ביתרת פרוסות תפו"א, זורים מלח ופלפל, יוצקים מעל 4 כפות שמן זית ואופים כחמישים דקות עד שהשכבה העליונה משחימה