שאלה על מטבל

שאלה על מטבל

מטבל גבינת פטה ועשבי תיבול אתר פסטו מרכיבים 150 גר' גבינת פטה 250 גר' גבינת שמנת 4 כפות מיונז 1 שן שום כתושה 1/4 כפית בזיליקום יבש 1/4 כפית אורגנו יבש 1/8 כפית טימין יבש האם אפשר לשים כפית מכל אחד מהתבלינים? (כי איך איני מודדת שמינית כפית???)
 

shmantz

New member
אם תשימי 1 כפית במקום 1/8

ואת שאר הכמויות לא תשני.. אז זה כנראה יצא בטעם שונה. התבלינים ישתלטו על המטבל. נכון שקשה לדייק ב 1/8 כפית.. אבל לשים במקום זה כפית שלמה זה יותר מדי. תשימי מעט בקצה הכפית וזהו. ולפעם הבאה אפשר לקנות סט כפות מדידה. יש גם כאלה זולים, ושם יש מדידה ל1/4 כפית
 
שאלה על ממרח זיתים

החומרים: כוס זיתים 2 שיני שום 3 גבעולי ריחן (עלים) 1/4 כוס שמן זית לטחון במעבד (לא זוכרת של מי, מצאתי בחיפוש כאן בפורום). איזה זיתים? שחורים או ירוקים, או לא חשוב? תודה ושבת שלום!
 

adigreen

New member
אני מעדיף את הממרח מזיתים שחורים.

אבל זה רק עניין של טעם.
 

Rebeccan

New member
זיתים שחורים לממרח

לזיתים ירוקים טעם אחר, לא מתאים לדעתי לממרח אני אישית מעדיפה שהמרקם חלק יחסית. אגב -
: פעם הכנתי ומישהו ראה ושאל מה זה? אמרתי שזו הורסיה הצמחונית לקוויאר - והוא האמין...
פרינצסה
בגן הפרחים
 

sacha

New member
הממרחים של - rebeccan ../images/Emo51.gif

ממרח זיתים קל וטעים, ממרח עגבניותו Rebeccan / מתכונים אני משתמשת בזיתים שחורים מגולענים (אפשר לקנות בשוק או בסופרים מסוימים) כוס זיתים 2 שיני שום (לא גדולות, ולא חובה) 3 גבעולים ריחן (רק עלים) 1/4 כוס שמן זית טוחנים הכל במעבד מזון לדעתי אפשר גם עם הקנווד שלך. אפשר להגיע למרקם דק או יותר גס. נשמר היטב בצנצנת במקרר מספר שבועות. אם אוהבים כוסברה, אפשר להוסיף גם כוסברה. באותו אופן עגבניות מיובשות: אם הן מיובשות ללא רוטב- יש להשרות במים רותחים חצי שעה אח"כ לטחון עם שמן זית, קמצוץ מלח גס, טימין (קורנית) ו/או ריחן. פרינצסה בגן הפרחים
 
למעלה