שאלה בקשר לחלב וגבינות עיזים

f rat1

New member
שאלה בקשר לחלב וגבינות עיזים

אני טבעונית ורציתי לדעת אם למישהו יש מידע לגבי ייצור חלב העיזים בארץ (תעשייתי / משקים חופשיים...?), האם "מותר" לי לצרוך את המוצרים האלה כטבעונית?
 
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אני לא יודע מה ההגדרה שלך לטבעוני, אבל אני אני מגדיר טבעוני כאחד שנשמע מכל מוצר שכרוך תיעוש ו\או ניצול של בע"ח לצורכו. היתרון הגדול של חלב וגבינות עזים הוא יתרון בריאותי - הם מכילים פחות לקטוז, ולכן קלים יותר לעיכול. מבחינת דרך ייצור, עדיין חלב העז מיועד לטלה, ואין לי ספק שכדי לקחת את החלב מפרידים בין הטלה לאימו - מבחינתי זה מספיק כבר כדי להחליט שאני לא צורך מוצר זה. בין אם מחזיקים את העיזים כלואות \ משוחררות, בין אם מזריקים להן הורמונים או לא וכדו´.
 
למעלה