רציתי לשתף אותכם במשהו מעניין

רציתי לשתף אותכם במשהו מעניין

בנושא מדעים, ניסויים ומה שנסתר מהעין. בעלי לומד פיזיקה. יום אחד הוא חוזר הביתה כולו המום ואומר לי- אני חשבתי שאני לומד מדעים מדוייקים, אני לא מבין מה קורה למדע... אחרי שהתפניתי להקשיב לו הוא התחיל לספר לי על ניסוי שנעשה פעם בפיזיקה. בקיצור ובפשטנות רבה: שלחו חלקיק קטן שקוראים לו פוטון והיו לו שתי אפשרויות לעבור דרך חומר. בכל זמן שתיעדו את הניסוי על המחשב הפוטון בחר דרך אחת. ברגע שניתקו אותו מהתיעוד במחשב הפוטון בחר בדרך השניה. והשאלה הגדולה ביותר היא- איך יודע פוטון- שהוא חלקיק קטן של אור ואפילו לא מתקרב להיות משהו חי- איך הוא יודע אם הניסוי מתועד או לא?? המדענים המהוללים חזרו על הניסוי ולא הצליחו להסביר אותו. אם אתם רוצים יותר פירוט ומקורות אגייס את בעלי. רציתי רק לשתף ולהראות מכיוון נוסף שהמדע הוא חשוב אבל לא קדוש.
 

0 אור 0

New member
פיזיקה מודרנית

תציעי לו לקרוא על החתול של שרדינגר, המשל הכי ותיק בתחום, ואשרמדגים אותו בצורה הטובה ביותר. בעצם דוקא התורות שהתפתחו אחרי העידן התמים של ניוטון - בו חשבו שהכל סגור ומדוד, הן התורות שמחברות את המדע עם האמת של העולם בו אנו חיים, שהא אמת שאינה תמיד פשוטה ומדידה, ועדיין יש הרבה דברים שאינם ברורים וידועים - ובהם נושאים ששייכיםלתחום שלנו כמו צ'אקרות ומרידאנים ותכונות של קריסטלים
 

אשכר

New member
ולכן... יש אלוהים?

למה שלא תרוצי עם המידע המדהים הזה לבחירות הבאות?
 
עקרון האי-ודאות של הייזנברג

והניסוי שהוא סיפר הוא לא מדויק. זה לא עצם התיעוד, זה עצם המדידה.
 
זו הקריסה של מרחב האפשרויות לאפשרות מסוימת

והיא אכן דורשת מדידה, אבל במקרה של החתול של שרדינגר, התיעוד מהווה גם מדידה (פתיחת הקופסה לצורך התיעוד). פיזיקה קוונטית זה אכן נושא מרתק :)
 
למעלה