רוטב פלא ירוק

רוטב פלא ירוק

מתכון: רוטב פלא ירוק (אהרוני) רכיבים: 5 שיני שום קלופות 1-2 פלפלים ירוקים טריים, חריפים, מנוקים מחרצנים 1 כף גדושה של לימונים מרוקאיים כבושים 3/4 כוס דחוסה עלי כוסברה שטופים 3/4 כוס דחוסה עלי נענע שטופים 20 עלי בזיליקום 1 גבעול רוזמרין, עלים בלבד 1/2 כוס שמן זית 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי 1/4 כוס מים מעט מלח פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: להכניס את כל החומרים למכל מעבד המזון עם להב המתכת, ולרסק הכול במשך דקה אחת. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי מטעמים 2001.
 
ירקות שורש ברוטב פלא

מתכון: ירקות שורש ברוטב פלא רכיבים: 2 בטטות גדולות קלופות, חתוכות לאורגן לשישה חלקים. 6 תפ"א בינוניים קלופים, חתוכים לאורכם לשניים 3 ראשי סלרי קלופים חתוכים לחצי 6 גזרים גלופים חתוכים לשניים 6 בצלים קטנים קלופים 2 ראשי שום חתוכים לשניים לרוחבם חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ושטוף 1 כמות רוטב פלא אופן הכנה: 1. שמים את כל הירקות בתבנית צלייה גדולה. יוצקים על התערובת 1 כמות של רוטב פלא ומערבבים היטב, שכל הירקות יימרחו בתערובת. 2. מכסים בנייר כסף ומהדקים היטב. מחוררים בנייר כמה חורים ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות. 3. מסירים את הנייר, מערבבים בעדינות וממשיכים לצלות עוד כ-30 דקות, עד שפני הירקות משחימים יפה. 4. מגישים עם מלח גס. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי מטעמים 2001.
 
עוף ותפוחי אדמה עם רוטב פלא

מתכון: עוף ותפוחי אדמה עם רוטב פלא רכיבים: 6 כרעיים טריים לש עוף, מנוקים היטב 1.5 ק"ג תפוחי אדמה קטנים קלופים 1 כמות רוטב פלא אופן הכנה: 1. שמים בתבנית צלייה את העוף עם מחצית מכמות הרוטב, מערבבים ומעסים מעט את העוף להחדרת טעמים. מניחים לו לעמוד כשעתיים לספיגת טעמים. 2. מסדרים את העוף עם העור כלפי מעלה בצד התבנית בצורה נאה. ליד העוף מניחים את תפוחי האדמה הקלופים. יוצקים עליהם את שאר הרוטב ומערבבים. לא מניחים את העוף על תפוחי האדמה, כדי שגם העוף וגם תפוחי האדמה ישכשכו ברוטב בזמן הצלייה. .3 מכסים בנייר כסף, מהדקים אותו היטב אל התבנית ומחוררים אותו כמה פעמים. 4. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה. 5. מסירים את נייר הכסף, יוצקים מהרוטב שבתחתית התבנית על העוף ותפוחי האדמה וצולים עוד כחצי שעה, עד שהעור שחום ותפוחי האדמה רכים. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

רינת ס

New member
אני ללאא מאאממייננהה ../images/Emo24.gif

בזמנו, כשהמתכון פורסם גזרתי אותו מהעיתון ושמתי בערימה בצד מחכה שיהיה לי זמן להדביק ב"ספר המתכונים שלי" כמובן שזמן אף פעם אין ,אז בעלי היקר החליט להיפטר מכל ה"זבל" שאישתו אוספת,ומאז נואשת אני נודדת באתרי האינטרנט השונים בחיפושים אחרי המתכון המיוחל. עשית אותי מאושרת
 
אני שמחה שיכולתי לעשות אותך ../images/Emo39.gif

מאושרת. אז זהו שגם אני גזרתי ושמתי בצד לימים טובים יותר. והנה זה הגיע, בכל יום אני משתדלת להקליד כמה. אסנת
 
למעלה